Ο Άλτμαν μας αποθέωσε σε Μέσο της πατρίδας του! Ατάκα για πρωτάθλημα…

Μεγάλη συνέντευξη στην ιστοσελίδα της πατρίδας του «one.co.il» παραχώρησε ο 27χρονος Ισραηλινός επιθετικός της ΑΕΚ μας, Όμρι Άλτμαν.

Αναλυτικά μερικές από τις τοποθετήσεις του:

Για την προσαρμογή του στην Κύπρο: «Ο εγκλιματισμός μου στη ΑΕΚ ήταν φανταστικός. Με υποδέχτηκαν με ανοιχτές αγκάλες και υπάρχουν πραγματικά σπουδαίοι άνθρωποι εδώ. Καταλαβαίνω ελληνικά και αυτό με βοηθάει πολύ. Πώς ξέρω Ελληνικά; Έπαιξα για δύο χρόνια στον Παναθηναϊκό. Η μετακόμιση στη Λάρνακα ήταν κάτι οικείο. Οι Ισραηλινοί αγαπούν πολύ εδώ την Κύπρο, είναι κοντά όσον αφορά την απόσταση και ήταν πολύ πιο άνετα από ό, τι στην Πορτογαλία. Το να έρθω από την Πορτογαλία στην Κύπρο ήταν μια χαρά», δήλωσε ο Άλτμαν.

Για τον απολογισμό του την περσινή σεζόν: «Η περσινή σεζόν ήταν πολύ καλή, καταφέραμε να τερματίσουμε στη 2η θέση και διεκδικήσαμε  το πρωτάθλημα, αλλά μας ξέφυγε με λιγότερο καλά αποτελέσματα στα πλέι οφ του πρωταθλήματος. Στο τέλος μιας καλής σεζόν δεν καταφέραμε να την τελειώσει με τον τίτλο του πρωταθλήματος, όμως εξασφαλίσαμε για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League. Ήταν πολύ συναρπαστικό».

Για το ξεκίνημα της φετινής σεζόν: «Πετάξαμε στα προκριματικά του Champions League και αποκλειστήκαμε στα πέναλτι αλλά αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Έτσι από τους πρωταθλητές κατεβήκαμε στο Γιουρόπα Λιγκ, περάσαμε την Παρτιζάν Βελιγραδίου, νικήσαμε τους Ουκρανούς (Ντνίπρο) και τώρα είμαστε στη φάση των ομίλων».

Για το αν πιστεύει ότι στο Ισραήλ τον έχουν ξεχάσει τώρα επειδή παίζει στην Κύπρο: «Δεν ξέρω αν με ξέχασαν, δεν παρακολουθώ και πολύ τα μέσα ενημέρωσης. Δεν παίζω στο πιο σέξι πρωτάθλημα και το καταλαβαίνω, αλλά υπάρχει μια ποδοσφαιρική φρενίτιδα εδώ και τα γήπεδα είναι γεμάτα».

Για το ενδεχόμενο κλήσης στην εθνική: «Μακάρι να έρθουν εκπρόσωποι της εθνικής ομάδας να με δουν, είναι το όνειρό μου να φτάσω στην εθνική ομάδα του Ισραήλ».

Για τις αναμετρήσεις του Απόλλωνα με την Μακάμπι Χάιφα: «Πρώτα απ’ όλα, εξεπλάγην πολύ από την ήττα του Απόλλωνα και συγκεκριμένα από το 4-0, το ίδιο και με τον Ολυμπιακό. Είναι σαφές ότι η Μακάμπι Χάιφα είναι υψηλότερης ποιότητας από τον Απόλλωνα, αλλά αυτή η ήττα δεν αντικατοπτρίζει τη διαφορά δυναμικότητας μεταξύ των πρωταθλημάτων Κύπρου – Ισραήλ. Κατά τη γνώμη μου, ο Απόλλων δεν είναι η καλύτερη ομάδα στην Κύπρο. Δεν υπάρχει περίπτωση η ΑΕΚ να παρουσιαζόταν έτσι αν έπαιζε με την Μακάμπι Χάιφα. Κατά τη γνώμη μου είμαστε η καλύτερη ομάδα στην Κύπρο. Αυτό λένε και εδώ στην Κύπρο, ότι η ομάδα μας έχει παίκτες υψηλής ποιότητας».

Για το ενδεχόμενο να επιστρέψει κάποια μέρα στην Χάποελ Τελ Αβίβ; «Θα μπορούσε. Η πόρτα της Χάποελ Τελ Αβίβ είναι πάντα ανοιχτή. Δεν μου μίλησαν, έχω συμβόλαιο γι’ αυτή τη σεζόν και άλλη μια σεζόν. Αν έρθει μια προσφορά θα υπάρχει πάντα κάτι για να μιλήσουμε, αλλά αισθάνομαι καλά στην ΑΕΚ. Δεν θα πω ποτέ ότι δεν είμαι διατεθειμένος να ακούσω μια προσφορά από τη Χάποελ Τελ Αβίβ, πάντα θα με ενδιαφέρει».

Για τους στόχους του με την ΑΕΚ: «Ο στόχος μου είναι πρώτα και πάνω απ’ όλα η ομάδα. Να παλέψουμε για το πρωτάθλημα μέχρι την τελευταία στιγμή και να το κερδίσουμε. Θέλω να κάνουμε και καλή πορεία στην Ευρώπη, θα μας κάνει πολύ καλό. Έχουμε πολύ μεγάλες φιλοδοξίες. Σε προσωπικό επίπεδο θέλω να συνεχίσω να κάνω αυτό που κάνω τώρα, αλλά με περισσότερα γκολ».