Απολογισμός Ρόκα: Που γέρνει η ζυγαριά και γιατί…

Στο επίκεντρο βρίσκεται τις τελευταίες βδομάδες ο Τσάβι Ρόκα και καλό είναι κάποια πράγματα να τα κρίνουμε αντικειμενικά και όχι μέσα στην πίεση και στην απογοήτευση που μπορεί να μας «πνίγει».

Ο Ρόκα ανέλαβε μία ομάδα που δεν είχε αρχή και τέλος και έπρεπε να χτίσει από το μηδέν. Έφερε 19 νέους ποδοσφαιριστές συν άλλους τέσσερις τον Ιανουάριο. Συνολικά δηλαδή 23 νέα πρόσωπα όπου πολλοί εξ αυτών κρίνονται επιτυχημένες μεταγραφές. Οι ειδικοί λένε ότι αν πετύχεις στο 50% των νεών παικτών κρίνεται εξαιρετικό ποσοστό επιτυχίας και ο Ρόκα το πέτυχε.

Επίσης, ένας σημαντικός παράγοντας είναι και το μπάτζετ που έχει στη διάθεση του. Ένα μπάτζετ που μπορεί να είναι το 6ο ή και το 7ο στο φετινό πρωτάθλημα. Το μπάτζετ μας είναι κοντά στα 4 εκατομμύρια, έτσι Απόλλων, ΑΠΟΕΛ, Ανόρθωση, Ομόνοια, Άρης και Πάφος έχουν μεγαλύτερα μπάτζετ απ’ το δικό μας.

Είναι ξεκάθαρο ότι έχουν γίνει και λάθη από τον Ρόκα και δεν ωραιοποιούμε την κατάσταση. Όμως η σωστή κριτική, κάτω από σωστές βάσεις είναι το πιο δίκαιο και για τον Ρόκα και για την ομάδα μας. Η επιλογή Καταλά που δεν του δόθηκε ο χρόνος να βγάλει την σεζόν και πολύ περισσότερο η αλλαγή στην συνέχεια με τον Μπαντία ήταν απολύτως αποτυχημένη ανεξαρτήτως που θα μας βρει το τέλος της σεζόν.

Οι μεταγραφές Ιανουαρίου επίσης είχαν σημαντικό βαθμό αποτυχίας μιας και μόνο ο Άλτμαν έδωσε πράγματα. Γενικά οι επιλογές του Ρόκα από τον Ιανουάριο και μετά στοίχισαν στην ομάδα, όμως ανέλαβε να χτίσει μία καινούργια ομάδα από το μηδέν και πήρε στα χέρια του μία ομάδα που τα προηγούμενα χρόνια δεν βγήκε καν Ευρώπη και φέτος με νίκη κόντρα στην Πάφο σχεδόν κλειδώνουμε την Ευρώπη. Άλλωστε, του χρόνου οι αλλαγές που θα πρέπει να γίνουν θα είναι πολύ λιγότερες μιας και έχουν έρθει παίκτες που μπορείς να χτίσεις πάνω τους. Σίγουρα δεν θα είναι 3-4 οι νέες κινήσεις αλλά περισσότερες, όμως δεν θα είναι ούτε 19!

Δεν πρέπει να βγάζουμε από την εξίσωση και τον οδυνηρό αποκλεισμό από το κύπελλο όπου δεν υπάρχει καμία δικαιολογία.

Σε γενικές γραμμές οι πράξεις και τα έργα του Ρόκα γέρνουν περισσότερο την ζυγαριά στα θετικά παρά στα αρνητικά και αν εξασφαλίσουμε και ευρωπαϊκό εισιτήριο θα είναι ότι καλύτερο σε μία δύσκολη χρονιά από κάθε άποψη.