Αντωνίου στο aekskala: «Δούλεψα 6 χρόνια σε ένα μεγάλο σωματείο»

Ο Αντώνης Αντωνίου μετά από μια εξαετία αποχώρησε από την ΑΕΚ μας. Να θυμίσουμε πως είχε το πόστο του τεχνικού διευθυντή στα grassroots.

Το aekskala μετά το τέλος της συνεργασίας του Αντώνη με την ομάδα μας, ήρθε σε επικοινωνία μαζί του και ο ίδιος έδωσε μια συνέντευξη στον Ανδρέα Ανδρέου. Απάντησε για την εμπειρία του στον σύλλογο, πως ξεκίνησε αυτό το ταξίδι και όχι μόνο.

Αναλυτικά:

1) Πως νιώθεις λίγο μετά το τέλος της συνεργασίας σου με την ΑΕΚ;

«Νιώθω πολλή περηφάνια γιατί δούλεψα 6 χρόνια σε ένα μεγάλο σωματείο και ικανοποίησή μου που κατάφερα με τους συνεργάτες μου τα grassroots της ΑΕΚ να έχουν ταυτότητα και να είναι προορισμός για κάθε νεαρό, όχι μόνο ΑΕΚτζή, για να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο».

2) Πως θυμάσαι ότι ξεκίνησε αυτό το ταξίδι στην κιτρινοπράσινη οικογένεια;

«Θυμάμαι ότι ήταν πολύ δύσκολο καθώς όταν μου δόθηκε το πρόσταγμα πριν 6 χρόνια, το συγκεκριμένο τμήμα στην ουσία δεν υπήρχε. Δουλέψαμε και καταφέραμε να φτάσουμε το grassroots εκεί που είναι αυτή τη στιγμή».

3) Πως ήταν τα έξι χρόνια στην ΑΕΚ;

«Έξι χρόνια, η αλήθεια είναι ότι όταν εργάζεσαι 7 μέρες την εβδομάδα για ένα σωματείο περνούν γρήγορα χωρίς να το καταλάβεις. Πολλές ώρες στο γήπεδο, πολλές ώρες για να οργανώσεις. Τα πρώτα 3 χρόνια ειδικά ο χώρος του παλιού ΓΣΖ ήταν σε κακή κατάσταση. Ευτυχώς μετά ανέλαβε τον χώρο ένας εξαιρετικός και εργατικός άνθρωπος, ο Χρήστος Παπαμιχαήλ, που αναμόρφωσε τον χώρο και έγιναν όλα πιο εύκολα».

4) Καλύτερη στιγμή και πιο δύσκολη στην ΑΕΚ;

«Κάθε μέρα είναι καλή όταν εργάζεσαι με παιδιά. Αν τώρα θα ξεχώριζα μια θα έλεγα ότι ήταν ο 1ος αγώνας στο ΑΕΚ ΑΡΕΝΑ που όλα τα παιδιά της ακαδημίας μπήκαν στο γήπεδο, σε ένα γήπεδο γεμάτο σε μια όμορφη γιορτή. Πιο δύσκολη στιγμή για όλους μας ήταν η είδηση για τον άδικο χαμό του Νικόλα μας . Μας λύπησε μας προκάλεσε στεναχώρια».

5) Γιατί επέλεξες μετά από έξι χρόνια να αποχωρήσεις από την ομάδα;

«Ο κάθε άνθρωπος προχωρά και κάνει επιλογές για την καριέρα του. Όταν μου έγινε η πρόταση από τη Νέα Σαλαμίνα σε ένα σημαντικό πόστο του τεχνικού διευθυντή της ακαδημίας, είναι μια πρόκληση που πιστεύω ότι είμαι σε θέση να φέρω εις πέρας».

6) Κάποιο ταλέντο που πέρασε από τα χέρια σου και τώρα διαπρέπει; Ή είχε την εξέλιξη που περίμενες;

«Ο στόχος που θέσαμε ήταν να παραδίδουμε όσο το δυνατό πιο νεαρούς έτοιμους στα αγωνιστικά τμήματα. Η πρώτη φουρνιά που παραδώσαμε ήταν παιδιά που έχουν γεννηθεί το 2007. Στη συγκεκριμένη ηλικία υπάρχει πολλή ταλέντο και ήδη παιδιά απο αυτή την ομάδα είναι μέλη τις εθνικής ομάδας αλλά και άλλοι που ακόμα δεν έχουν πάρει κλήση δεν υστερούν καθόλου».

7) Ποια συστατικά πρέπει να έχει ένας παίκτης για να παίξει επαγγελματικά ποδόσφαιρο;

«Γύρω από ένα ταλαντούχο νεαρό πρέπει να υπάρχει ένα ολόκληρο επιτελείο. Πέραν από το ταλέντο και κάποια αλλά βιολογικά χαρακτηριστικά, θέληση από τον ίδιο το νεαρό, και πολλές θυσίες από την οικογένεια. Ταλέντο και προϋποθέσεις υπάρχει, στην ΑΕΚ το θέμα είναι να τους δωθουν οι κατάλληλες ευκαιρίες».

8) Πόσο δίπλα σας ήταν η διοίκηση σε όλο αυτό;

«Χρόνο με χρόνο η διοίκηση είναι και πιο κοντά. Το δείχνει έμπρακτα με την δημιουργία του προπονητικού στην Αλυκή. Θεωρώ όμως μπορούν ακόμα περισσότερο γιατί το μέλλον είναι εκεί στις ακαδημίες».

9) Οι ακαδημίες της ΑΕΚ δουλεύουν σωστά και επαγγελματικά για να έχει η ομάδα τα αποτελέσματα που θέλει;

«Ο επαγγελματισμός στις ακαδημίες της ΑΕΚ είναι σε πολύ ψηλό επίπεδο. Αλλά στο ποδόσφαιρο αν σταματήσεις να αναπτύσσεσαι καθημερινά, με τις νέες τάσεις, τότε δεν μπορεις να προχωρήσεις».

10) Ποιοι παίκτες της Κ19 δείχνουν έτοιμοι για να μπουν στην πρώτη ομάδα;

«Υπάρχουν αξιόλογοι ποδοσφαιριστές στην Κ19. Ορθόδοξου, Λάμπρος Κωνσταντή, Καψης, Τζιωρτζής. Αλλά χωρίς ουσιαστικό χρόνο συμμετοχής στο τέλος δεν θα το καταφέρουμε ποτε».

11) Πόσο μεγάλη είναι η πρόκληση της Νέας Σαλαμίνας για εσένα;

«Νεα Σαλαμίνα όντως μεγάλη πρόκληση. Η Νέα Σαλαμίνα απέδειξε ότι δίνει εύκαιρες στα ταλέντα της να αναδειχθούν και έχουμε πολλά παραδείγματα τα τελευταία χρόνια. Στόχος μου είναι αυτό το ποσοστό των ποδοσφαιριστών που παίζουν στην 1η ομάδα της Νέας Σαλαμινας να αυξηθεί και πολλοί νεαροί να μπορέσουν να κάνουν καριέρα στα σαλόνια της 1ης κατηγορίας και όχι μόνο».

12) Ποια χαρακτηριστικά πρέπει να έχει ο αντικαταστάτης σου για να μπορεί να πετύχει στην ΑΕΚ;

«Σίγουρα είναι ένα δύσκολο πόστο, με απαιτήσεις. Θα έλεγα ότι τα πιο σημαντικά είναι: εργατικός, μεθοδικός, να γνωρίζει το αντικείμενο του παιδικού ποδοσφαίρου, αλλά το πιο σημαντικό είναι να αγαπά τα παιδιά και να εμπιστεύεται τους συνεργάτες σου».

13) Ένα μήνυμα στον κόσμο της ΑΕΚ.

«Θέλω να τους ευχαριστήσω για την αγάπη που έδειχναν αυτά τα χρόνια στην ακαδημία και στο πρόσωπο μου. Να στηρίζουν το Κύπριο ποδοσφαιριστή και να εμπιστευτούν τα νιάτα της ομάδας τους. Καλό Πάσχα σε όλους».