Φαντάρος: “Πρέπει το Futsal να μπει να σε νέες βάσεις, να υπάρξουν τρόποι ανάπτυξης του αθλήματος”

Σε δηλώσεις στο Super Sport FM 104.0 όσο αφορά την διεξαγωγή πρωταθλήματος Φούτσαλ προχώρησε ο Γενικός Γραμματέας της ΚΟΠ, Γιώργος Φαντάρος.

Αναλυτικά:

«Θα έχουμε πρωτάθλημα δύο γύρων, η ΚΟΠ υποσχέθηκε να βοηθήσει τα σωματεία. Θα γίνουν επαφές με τον ΚΟΑ για να λυθούν κάποια θέματα όπως αυτό με τα γήπεδα. Θα έχουμε επαφές με σχολικές εφορείες.

Πρέπει να δουμε το γηπεδικό, για να χρησιμοποιηθούν και κάποιες αίθουσες Πανεπιστημίων. Φέτος θα λυθεί το θέμα με τα γήπεδα της ΑΕΛ (Λεμεσό) και Αραράτ (Λευκωσία) και θα επιδιώξουμε να εξασφαλίσουμε σχετική άδεια.

Πρέπει το Futsal να μπει να σε νέες βάσεις, να υπάρξουν τρόποι ανάπτυξης του αθλήματος. Μια σκέψη είναι να προσπαθήσουμε να προσελκύσουμε νέους ανθρώπους με την διεξαγωγή αγώνων σε ανοικτά γήπεδα.

Το πρωτάθλημα θ’ αρχίσει όχι αργότερα από το τέλος Οκτωβρίου, συμφωνήσαμε θα ξεκινήσουμε κανονικά. Πρέπει να στηριχθεί το άθλημα μακροχρόνια. Ο κ. Κούμας ήταν ζεστός κα θετικός για το θέμα, ώστε να βοηθηθούν τα σωματεία με διάφορους τρόπους. Πρέπει να προσελκύσουμε κόσμο.

Θα δούμε και το θέμα της Κάρτας Φιλάθλου, παρόλο που είναι δίκοπο μαχαίρι αυτό. Πρέπει να υπάρξει μεγαλύτερο ενδιαφέρον, χρειάζονται διαιτητές και προπονητές, υπάρχει μαρασμός στο άθλημα.

Για φέτος θα το ξεπεράσουμε, όμως, πρέπει να το δούμε μακροχρόνια. Το γεγονός ότι υπάρχει Futsal δεν οφείλεται μόνο στην Ομοσπονδία αλλά κυρίως στους ανθρώπους που αγαπούν το άθλημα».

Αφήστε μια απάντηση