Καταλά: «Πάμε με το μέγιστο όραμα!»

Ο προπονητής μας, Νταβίντ Καταλά, μίλησε σε διάσκεψη τύπου ενόψει του εκτός έδρας αγώνα με την Ανόρθωση για την 1η αγωνιστική των μπαράζ.

Το aekskala σας μετέφερε λεπτό προς λεπτό όλες τις τοποθετήσεις του Ισπανού κόουτς, ενώ πιο κάτω ακολουθεί και το live streaming της διάσκεψης.

Αναλυτικά οι δηλώσεις:

«Αύριο αρχίζουν τα πλέι οφ. Μια πολύ όμορφη διαδικασία, δουλέψαμε πολύ 7 μήνες για αυτή την στιγμή. Πάμε αύριο με το μέγιστο όραμα για να ξεκινήσουμε με τον καλύτερο τρόπο τα μπαράζ».

«Πλέον είμαστε σε ένα σημείο που κρίνονται τα πάντα. Αυτά που περάσαμε τους τελευταίους δύο μήνες μας έκαναν πιο καλούς. Είμαστε έτοιμοι να αρχίσουμε τα μπαράζ. Πιστεύω σε όλα. Τίποτα δεν αλλάζει από πλευράς μας και είμαστε έτοιμοι να ανταγωνιστούμε για τα πάντα».

«Ο Τρισκόφσκι είναι έτοιμος. Ο Γκιούρτσο είναι καλύτερα αλλά θα τον έχουμε στα επόμενα παιχνίδια. Πρέπει να δούμε αργότερα τον Άνχελ και να περιμένουμε μέχρι αύριο. Όλοι οι άλλοι είναι μέσα».

«Αν πω τον τρόπο που θα παρατάξω την ομάδα θα κάνω πιο εύκολο το έργο του Τιμούρ και έτσι δεν θα το πω πριν το παιχνίδι».

«Τάντι και Ρομό είναι τιμωρημένοι».

«Ήταν καλό το ότι προκριθήκαμε, για το κομμάτι της ψυχολογίας. Πιστεύω στην ομάδα μου».

«Μπορώ να πω ότι είναι σημαντικό να ξεκινήσουμε με νίκη τα μπαράζ. Μέσα από την εμπειρία που έχω θα πω ότι ένα νικηφόρο αποτέλεσμα επηρεάζει θετικά στη συνέχεια την πορεία της ομάδας. Είναι φυσιολογική η πίεση και έχουμε το όραμα και την ενέργεια για αυτά τα παιχνίδια, τα πιο ωραία για εμένα στη σεζόν. Κόντρα στις καλύτερες ομάδες για να είναι στο πρώτο γκρουπ. Να είμαστε ανταγωνιστικοί».

«Είμαι ευχαριστημένος από τη δουλειά και την προσπάθεια των μεταγραφών Ιανουαρίου. Κάποιοι από αυτούς δεν έπαιξαν αρκετά, όμως θα πάρουν χρόνο. Διαθέτουν την ποιότητα και την αφοσίωση για να βοηθήσουν στην συνέχεια».

«Ο τρόπος που προκριθήκαμε έδειξε τον χαρακτήρα των παικτών. Το δείξαμε και στο 2ο μέρος με την ΑΕΛ. Ότι θέλουν να κερδίζουν και να παλεύουν μέχρι το τέλος. Σίγουρα θα έρθουν δύσκολες στιγμές στα επόμενα παιχνίδια και θα πρέπει να δουλέψουμε για αυτό, δεν πρέπει ποτέ να τα παρατάμε».

«Το διαφορετικό σύστημα με την ΠΑΕΕΚ θεωρήσαμε πως θα ήταν το καλύτερο για αυτό το παιχνίδι. Είμαι ευχαριστημένος με την αντίδραση των παικτών στα δύο συστήματα. Μας στοίχησαν τα δύο λάθη με την ΠΑΕΕΚ, έπρεπε να τελειώσουμε το παιχνίδι πιο νωρίς. Παίξαμε με μια ομάδα που παλεύει όλα της τα παιχνίδια. Είμαι ευχαριστημένος με την συμπεριφορά των παικτών στα δύο συστήματα και μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε στα μπαράζ».

«Είναι μυϊκό το θέμα του Άνχελ. Θα δούμε, ελπίζω να είναι μικρός ο τραυματισμός του. Μιλήσαμε μαζί του, είναι επαγγελματίας και δουλεύει με τους φυσιοθεραπευτές και είμαι σίγουρος ότι θα έρθει πίσω σύντομα».

«Σίγουρα αυτοί που ρωτούν για τα μεταγραφικά αποκτήματα Ιανουαρίου δεν βλέπουν τις προπονήσεις. Μας βοηθούν και οι 4 καθημερινά στις προπονήσεις και είμαι σίγουρος πως θα βοηθήσουν και στα παιχνίδια».

«Περιμένω παρόμοια παιχνίδια σε σύγκριση με τα δύο προηγούμενα με την Ανόρθωση, τους ξέρουμε και μας ξέρουν καλά. Περιμένω σφιχτά παιχνίδια. Πρέπει να βγάλουμε προσωπικότητα, να ακολουθήσουμε το πλάνο και την ταυτότητα μας. Το κάναμε μια φορά και κερδίσαμε εκεί, μπορούμε να το κάνουμε ξανά».

«Δεν με ενοχλεί η κριτική. Αντίθετα νιώθω ότι μέσα από αυτήν μπορώ να γίνομαι καλύτερος προπονητής και άνθρωπος. Είναι φυσιολογικό να μην ακούς μόνο καλά λόγια. Προσπαθώ και πιέζω τον εαυτό μου μέσα από την κριτική να γίνομαι καλύτερος».

«Αν δεν κάνω λάθος έχουμε ένα βαθμό περισσότερο από την Ανόρθωση. Μπορούμε για ακόμη περισσότερα, αυτό αντιλαμβάνομαι εγώ. Να είμαστε πιο θετικοί. Να μην μείνουμε στο παρελθόν και να μην κρατάμε το χειρότερο σενάριο. Είναι στην καλύτερη της κατάσταση η αντίπαλος μας, έχουμε ένα βαθμό παραπάνω και μπορούμε να πάρουμε αποτέλεσμα στο αυριανό παιχνίδι».

«Επαναλαμβάνω ότι πρέπει να είμαστε θετικοί. Έχουμε αύριο ένα τέλειο παιχνίδι για να βγάλουμε το καλό μας πρόσωπο. Πρέπει να πηγαίνουμε με την καλύτερη ψυχολογία. Είναι το τέλειο ματς για να το κάνουμε αυτό. Το καλύτερο σενάριο για να κάνουμε κάτι τέτοιο είναι αύριο σε ένα γεμάτο γήπεδο».

Το live streaming: