Αποκαλυπτικό: Η «καυτή» ερώτηση Καραπατάκη σε Μάζιτς, η απάντηση και η άποψη για τη διαιτησία

Η συνάντηση του Μάζιτς με τους προέδρους και εκπροσώπους των ομάδων ολοκληρώθηκε και έγινε μέσα σε αρκετά καλό κλίμα. Μάλιστα στην συνάντηση παρευρέθηκε και ο αντιπρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΚΟΠ, Ευάγγελος Μούσκος.

Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους ήταν και ο πρόεδρος της ομάδας μας, Άντρος Καραπατάκης, ο οποίος σε μία γενική τοποθέτηση του για τη διαιτησία ανέφερε: «Υπάρχει βελτίωση, όμως έχουμε μεγάλα περιθώρια ακόμη».

Ο «τίγρης» ρώτησε τον Μάζιτς αν δέχεται παρεμβάσεις από ομάδες με τον Σέρβο να απαντά αρνητικά, ενώ στη συνέχεια ο κ. Καραπατάκης, πρόσθεσε και έθεσε ερώτημα: «Μπορεί να βελτιώθηκαν κάποια πράγματα αλλά κάποια σωματεία προσπαθούν να βάζουν πίεση ώστε να μην τους ορίζουν συγκεκριμένους διαιτητές. Επίσης, γιατί κάποιες ομάδες έχουν συχνά-πυκνά τους ίδιους διαιτητές;

Ο Μάζιτς, σύμφωνα με πληροφορίες του AEK Skala, έδωσε την ακόλουθη απάντηση στον πρόεδρο μας:

«Δυστυχώς στο σύστημα που παρέλαβα τότε υπήρχαν αδυναμίες. Από το Δεκέμβριο και μετά τα πράγματα είναι πολύ αυστηρά όσον αφορά τις επιλογές και κανείς δεν μπορεί να με επηρεάσει σε οποιαδήποτε επιλογή μου.

Έχω προειδοποιήσει τους διαιτητές για να μου μεταφέρουν τα πάντα πριν και μετά τα παιχνίδια, αν κάποια ομάδα τους εκφοβίσει. Αν μάθω ότι κάποιος διαιτητής δεν θα μεταφέρει αυτά που έγιναν δεν θα μπαίνει στη λίστα.

Είναι πολύ εύκολο στην πρώτη δυσκολία να φέρνουμε ξένους διαιτητές αλλά δεν θα κάνουμε ποτέ καλή βάση για τη διαιτησία αν το κάνουμε αυτό. Ο δύσκολος δρόμος είναι αυτός, ώστε τα επόμενα χρόνια να έχουμε καλή διαιτησία και αρκετούς καλούς διαιτητές», ήταν η τοποθέτηση του Μάζιτς.