Κούλλης στο aekskala: «Νιώσαμε ηθική υποχρέωση προς τον κόσμο, η ΑΕΚ είναι το μωρό της πόλης μας»

Πριν από δύο μέρες, στις 25/8/2020, είχαμε την 9η επέτειο όσον αφορά την είσοδο της ομάδας μας για πρώτη φορά στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Τον κύκλο του throwback θα κλείσει η συνέντευξη του Κούλλη Παύλου, ενός ποδοσφαιριστή που ήταν παρών στις στιγμές εκείνες και πανηγύρισε έξαλλα την πρόκριση μας αυτή.

Δείτε και αυτό: Σκοπελίτης στο aekskala: «Δεν φοβηθήκαμε, αυτό θυμάμαι από εκείνο το βράδυ»

Έγραψε ιστορία με τους υπόλοιπους και έτσι εμείς ζητήσαμε από τον ίδιο να μας δώσει μια μικρή συνέντευξη με αφορμή την επέτειο αυτή.

Ακολουθούν οι δηλώσεις του Κούλλη:

  • Μετά το 0-0 στη Νορβηγία, το πιστεύατε πως θα παίρναμε την πρόκριση στην Κύπρο;

«Μετά απο τη Νορβηγία όταν φτάσαμε στην Κύπρο και νιώσαμε την στήριξη που θα είχαμε στον εντός έδρας αγώνα μας όχι μόνο το νιώθαμε και το πιστεύαμε, άλλα νιώσαμε και ηθική υποχρέωση προς τον κόσμο μας. Βλέπαμε την μαζική στήριξη που θα είχαμε. Θέλαμε να γράψουμε ιστορία ως η πρώτη κυπριακή ομάδα που θα το πετύχει αυτό».

  • Πως ένιωθες το πρωί πριν τον αγώνα;

«Όπως προανέφερα ήταν ένα ιστορικό παιχνίδι όχι μόνο για την ομάδα μας αλλά και για το Κυπριακό ποδόσφαιρο. Ξέραμε ότι όλη η Κύπρος μας στήριζε και πίστευε σε μας. Έτσι και εγώ με όλη αυτή την ατμόσφαιρα που υπήρχε μόνο ανυπομονησία είχα για να πατήσω στο γήπεδο και να πάρουμε την πρόκριση».

  • Είχατε καταλάβει πόσο σημαντικό ήταν για τον κόσμο μας και την πόλη να έρθει η πρόκριση;

«Το είχα καταλάβει και εγώ και όλοι οι μη γηγενείς ποδοσφαιριστές της ομάδας μας. Όταν βλέπαμε τον παλμό που επικρατούσε κατά την διάρκεια που φτάσαμε στην Κύπρο μέχρι την τελευταία προπόνηση πριν από τον αγώνα, ήταν σίγουρο ότι το ‘’Αντώνης Παπαδόπουλος’’ θα ήταν μικρό για να χωρέσει τον κόσμο της ομάδας μας! Το κίνητρο ότι θα ήμασταν οι πρώτοι που θα μπαίναμε ομίλους του Γιουρόπα μας έδινε την ώθηση και την δυναμική να τα καταφέρουμε».

  • Μόλις είδατε τους οπαδούς στις κερκίδες και όλα όσα έκαναν και ετοίμασαν, πως νιώσατε; Τι σκεφτήκατε με το αρχικό σφύριγμα;

«Ξέραμε πως ότι και να γινόταν θα κάναμε περήφανους όλους αυτούς και τις οικογένειες μας . Είχαμε δουλέψει τόσο σκληρά και στην προετοιμασία και κατά την διάρκεια των παιχνιδιών που δεν θα μπορούσαμε να μην δώσουμε πίσω όλη αυτή την αγάπη που εισπράτταμε από τον κόσμο. Ευτυχώς με ευλόγησε ο Θεός να αγωνιστώ πριν από τον “τελικό ” με τη Ρόζεμποργκ σε δυο τελικούς κυπέλλου με την ομάδα μου, την ΑΕΚ, αλλά αυτό που ένιωθα εκείνο το βράδυ ήταν ανεξήγητο….».

  • Τι θυμάσαι εσύ προσωπικά από την 25η Αυγούστου 2011;

«Να τελειώνει το παιχνίδι και απλώς να νιώθω τόσο μεγάλο ενθουσιασμό που ένιωθα ότι ήμουν ένας από τους πιο ευτυχισμένους ανθρώπους στον κόσμο και ήθελα να μοιραστώ όλη αυτή την χαρά με τον κόσμο της ΑΕΚ και την οικογένειά μου. Γράψαμε ιστορία και θα την διηγούμαι στα παιδιά μου».

  • Ένα μήνυμα στον κόσμο της ΑΕΚ μας.

«Το μήνυμα που θα δώσω είναι να βρίσκονται κοντά στην ομάδα και στα δύσκολα και στα καλά… Η ΑΕΚ είναι το μωρό της πόλης μας που πρέπει να το αγαπάμε και να το υποστηρίζουμε σε κάθε στιγμή».

  • Και τέλος, πως βλέπεις τη φετινή ΑΕΚ;

«Φέτος η ΑΕΚ θα είναι η ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος. Θα βρίσκεται στις πρώτες 3 θέσεις. Πρέπει να εμπιστεύεται τα δικά μας παιδιά και σε βάθος χρόνου μόνο κέρδος θα είναι για την ομάδα μας».

Αφήστε μια απάντηση