Video: Καταλά για ΑΠΟΕΛ: «Πάμε για όλα στο συγκεκριμένο ντέρμπι!» (Όλες οι δηλώσεις)

Ο προπονητής μας, Νταβίντ Καταλά, μίλησε σε διάσκεψη τύπου για το Δευτεριάτικο ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Καλημέρα. Ένα μεγάλο παιχνίδι κόντρα στον ΑΠΟΕΛ. Θα είναι ωραία να πάμε να βγάλουμε μία ανταγωνιστική εικόνα. Είναι σε καλή κατάσταση αλλά είμαστε πολύ καλύτεροι απ’ αυτούς. Παίζουμε με ένα αντίπαλο που έχει αυτοπεποίθηση, αλλά εμείς πάμε με ακόμη περισσότερη αυτοπεποίθηση και πάμε για όλα στο συγκεκριμένο ντέρμπι».

«Αν και η θέση που επιλέγουμε να παίζει ο Ιβάν είναι η θέση που και πάλι έχει ευκαιρίες, να μην ξεχνάμε πως σκόραρε σε όλα τα πρώτα παιχνίδια του πρώτου γύρου. Δεν θεωρώ ότι είναι θέμα θέσης. Μπροστά μας λείπει η αυτοπεποίθηση και η αποφασιστικότητα. Για τον Ιβάν μπορώ να πω ότι θα επανέλθει στα γκολ, γιατί είναι παίκτης που τελειώνει φάσεις».

«Μας έλειψε η αποφασιστικότητα μπροστά από την αντίπαλη εστία. Είναι η αλήθεια πως δεν είχαμε αυτές τις μικρές λεπτομέρειες που είναι σημαντικές. Όπως πχ στα σουτ που επιχειρήσαμε. Κόντρα σε ομάδες που μας περίμεναν συναντήσαμε περισσότερα προβλήματα δημιουργικά. Είναι κάτι που προσπαθούμε μέσα από τις προπονήσεις και είμαι βέβαιος πως μπορούμε να το αλλάξουμε προς το καλύτερο».

«Όλοι θέλουμε να κερδίσουμε τη Δευτέρα. Αν κερδίσουμε δεν θα είναι κάτι το εκπληκτικό, αν δεν κερδίσουμε δεν θα είναι το τέλος του κόσμου. Είναι μια μεγάλη πρόκληση για εμάς. Να εμφανιστούμε ανταγωνιστικοί, σαν λιοντάρια. Θα το κάνουμε».

«Ο κόσμος ξέρω ότι περίμενε περισσότερα. Είμαστε οι πρώτοι στα αποδυτήρια που ξέρουμε πως δεν είχαμε την καλύτερη απόδοση. Να πω στον κόσμο πως το μόνο που χρειάζονται οι παίκτες τώρα είναι υποστήριξη, αυτό αξίζουν. Είμαστε στην 2η θέση και μπορούμε να παλέψουμε για τα πάντα. Είναι δύσκολο, το ξέρουμε, να διατηρείς το ίδιο ψηλό επίπεδο καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν. Δεν είναι ότι δεν θέλουμε να κερδίζουμε, να το ξέρει ο κόσμος. Αυτό που χρειάζεται και αυτό που ζητώ είναι να έχει υποστήριξη και ενέργεια προς την ομάδα».

«Πρέπει να προσπαθείς να βάζεις συνεχώς νέες ιδέες. Πρέπει να βρεις κάτι να κάνεις για να εντοπίσεις τις λύσεις. Ομάδες μας σέβονται πάρα πολύ και αγωνίζονται με αυτό τον τρόπο αλλά δεν είναι θέμα συστήματος. Περισσότερο είναι θέμα να βελτιωθούμε εμείς και να βρούμε τις λύσεις. Να βρούμε άλλο δρόμο για να φτάσουμε στα γκολ. Να είμαστε πιο επιθετικοί μπροστά από το αντίπαλο τέρμα. Διαθέτουμε καλούς παίκτες που μπορούν να δώσουν λύσεις επιθετικά».

«Δεν σκέφτομαι αν νιώθω την όποια πίεση. Εμένα η δουλειά μου είναι να σκέφτομαι τα παιχνίδια, δηλαδή αυτά που ελέγχω. Να δουλέψουμε σωστά και να είμαστε έτοιμοι τη Δευτέρα».

«Το κλειδί είναι να είμαστε γενναίοι και να έχουμε πίστη. Να δείξουμε από την αρχή ότι ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε. Να έχουμε αυτοπεποίθηση και όχι φόβο. Να βγάλουμε τα καλά μας στοιχεία και είμαι σίγουρος πως θα έχουμε ευκαιρίες να σκοράρουμε για να κερδίσουμε».

«Πρέπει να βελτιώνουμε πράγματα. Να είμαστε πιο επιθετικοί, πιο αποφασιστικοί και πιο γρήγοροι στις τελικές αποφάσεις. Το τελευταίο διάστημα δεν φτιάχνουμε τόσες ευκαιρίες και πρέπει να είμαστε καλύτεροι στη δημιουργία. Να παίζουμε στους σωστούς χρόνους και να παίρνουμε καλύτερες αποφάσεις. Έχουμε ποιότητα. Να είναι περισσότερο killer όταν είναι να τελειώσουν τις φάσεις γιατί διαθέτουν την ποιότητα».

«Κάνει καλή πορεία ο ΑΠΟΕΛ είναι αλήθεια. Και αυτό είναι το καλύτερο παιχνίδι που μπορούμε να έχουμε. Ναι μεν εμείς δεν έχουμε σκοράρει, αλλά εξακολουθούμε να είμαστε καλοί στην άμυνα. Να διατηρήσουμε την ταυτότητα μας, να είμαστε δυνατοί στην άμυνα. Να προσέξουμε την ατομική και ομαδική τους ποιότητα. Να το πιστεύουμε, να έχομε προσωπικότητα και πίστη στις δυνατότητες μας».

«Δεν ξέρουμε ακόμη ποιοι θα είναι εκτός. Κάποιοι αντιμετωπίζουν ορισμένα θέματα. Θα μιλήσουμε με τους γιατρούς και θα δούμε αν θα είναι έτοιμοι να παίξουν. Περιμένουμε την αυριανή προπόνηση».

«Δεν σημαίνει κάτι η καλή παράδοση. Αλλάζουν οι προπονητές και οι παίκτες. Όλα είναι παιχνίδια της χρονιάς. Όπως ήταν και με τον Ολυμπιακό. Ίδια σημασία, όλα δίνουν τρεις βαθμούς. Το επόμενο παιχνίδι είναι το πιο σημαντικό».

Το Live Streaming: