Η διαδικασία της ένστασης και τι πρέπει να γνωρίζει ο κόσμος

Ο νομικός Γιώργος Χριστοφίδης μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 95.0 για την πολύκροτη υπόθεση της ένστασης του Απόλλωνα κατά του κύρους του αγώνα με την ΑΕΚ.

Ανάμεσα σε άλλα ο Χριστοφίδης εξήγησε και τη διαδικασία της ένστασης, πως θα γίνει αυτό και σημείωσε πως οι δύο πλευρές θα παρουσιάσουν τις θέσεις τους και προφορικά.

Αναλυτικά:

Ποια είναι η διαδικασία της ένστασης; «Υπάρχει συγκεκριμένη προθεσμία στην οποία το ενιστάμενο σωματείο υποχρεούται να υποβάλει την ένσταση στην οποία να παρατίθενται με λεπτομέρεια οι λόγοι για τους οποίους αμφισβητεί το κύρος του αγώνα. Η διαδικασία αυτή καταχωρείται στην ΚΟΠ, ενημερώνεται η άλλη πλευρά που είναι επηρεαζόμενη και καλείται να εμφανιστεί στην διαδικασία, καταρτίζεται φάκελος, γίνονται οδηγίες για υποβολή θέσεων και ορίζεται η υπόθεση ενώπιον του Αθλητικού Δικαστή για να εκδώσει απόφαση».

Πέραν από τις γραπτές τοποθετήσεις θα εκφράσουν θέσεις και προφορικά; «Εμφανίζονται ενώπιον του Αθλητικού Δικαστή. Τώρα με τα μέτρα δεν ξέρω αν θα γίνει διαδικτυακά αυτό. Τους δίνει χρόνο πέραν από τις γραπτές θέσεις. Είναι κάτι το οποίο συζητήθηκε εξ’ αφορμής της υπόθεσης Ουζόχο. Κατά την άποψη μου υπάρχει ένα βάρος απόδειξης για κάθε ενιστάμενο σωματείο και πρέπει να αποδείξει».

Μπορεί να προχωρήσει ο Αθλητικός Δικαστής χωρίς την έκθεση του Υπουργείου; «Αν καθυστερήσει, δεν σημαίνει ότι ο Αθλητικός Δικαστής δεν μπορεί να προχωρήσει την υπόθεση».