Κόντε στο AEK LARNACA TV: “Eίμαι περήφανoς… πιστεύω πολύ στους ποδοσφαιριστές μας!” (vid)

Σε μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης προχώρησε ο Τεχνικός Διευθυντής της ομάδας μας Αρνάλ Κόντε στο επίσημο κανάλι της ομάδας μας AEK LARNACA TV.

Η συνέντευξη έγινε στις 11/8 πριν το φιλικό με τον Ολυμπιακό.

Ακολουθούν αναλυτικά οι τοποθετήσεις του:

Είμαι πολύ χαρούμενος και περήφανος πρώτα για τον σύλλογο και την οργάνωση του. Είμαστε χαρούμενοι γιατί όλα είναι υπο έλεγχο και αυτό είναι πολύ σημαντικό, ιδιαίτερα αυτή την χρονική περίοδο που ζει όλος ο κόσμος, όχι μόνο αυτός του ποδοσφαίρου.

Επίσης είμαι περήφανος για την συμπεριφορά που δείχνουν οι ποδοσφαιριστές, την ανταπόκριση που είχαν σε μία τέτοια κατάσταση. Όλοι αντιλήφθηκαν την κατάσταση, με τις αναπροσαρμογές στα συμβόλαια τους και ακόμη και σε μία τέτοια κατάσταση δουλεύουν σαν… τρελοί καθημερινά και αυτό είναι πολύ σημαντικό για μένα και είμαι περήφανος για αυτό.

Η ομάδα μας πηγαίνει αρκετά καλά, μας δίνει την ευκαιρία για να δουλέψουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, αυτό είναι κάτι που οποιοσδήποτε τεχνικός διευθυντής θα το ήθελε και επίσης από τους ποδοσφαιριστές μου αρέσει αυτό που είδα. Μου αρέσει αυτό που βλέπω καθημερινά στις προπονήσεις, μου αρέσει αυτό που είδα στα φιλικά παιχνίδια, αν και ασφαλώς μας λείπουν ακόμη κάποιοι ποδοσφαιριστές που σίγουρα θα έρθουν. Όμως η ιδέα, το πως αντιλαμβάνονται τι θέλει ο προπονητής πως οι ποδοσφαιριστές ταιριάζουν με αυτή την φιλοσοφία του ποδοσφαίρου, η οποία συνεχίζεται από την έλευση του Jordi Cruyf, του Xavi Roca, του Ander Murillo και είναι κάτι που δεν έχει αλλάξει.

Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα σαν τεχνικός διευθυντής τον περασμένο Δεκέμβριο είχα πεί ότι δεν θέλουμε να αλλάξουμε αυτό, γιατί είναι η ταυτότητα του συλλόγου και θέλουμε να βελτιωθούμε με αυτό τον τρόπο και να γίνουμε πιο δυναμικοί στο στυλ παιχνιδιού μας. Οπότε είμαι περήφανος και μου άρεσε αυτό που είδα και πιστεύω ότι μπορεί να γίνει ακόμη καλύτερο.

Ναι το καταλαβαίνω, το καταλαβαίνω. Πάντα όταν εργάζεται σαν τεχνικός διευθυντής είναι διαφορετικό το τάιμινγκ που θέλουν οι φίλαθλοι. Συνήθως θέλουν να δουν νέα πρόσωπα αλλά την ίδια στιγμή πρέπει να είμαστε σίγουροι να περιορίσουμε το ρίσκο με τους ποδοσφαιριστές που θέλουμε να υπογράψουμε.

Επίσης αυτή η περίοδος δεν είναι εύκολη για κανένα όχι μόνο στην Κύπρο αλλά παντού. Οι συνάδελφοι μου στις άλλες ομάδες, ειδικά στην Κύπρο αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα, γιατί στο τέλος θέλεις να υπογράψεις τους καλύτερους ποδοσφαιριστές που μπορείς και αυτό δεν είναι εύκολο. Πρέπει να έχουμε κατά νου ότι μέχρι τώρα η αγορά της Κύπρου είναι στο τέλος της μεταγγραφικής περιόδου, συνήθως μετά τις 10-15 Αυγούστου και αυτό γιατί οι ποδοσφαιριστές.

Αυτό είναι κάτι που αλλάζει, το τάιμινγκ μας έχει αλλάξει αρκετά, είμαστε χαρούμενοι γιατί η κατάσταση στην Κύπρο είναι πολύ καλύτερη από κάποιες άλλες χώρες, κάτι που αυτή την στιγμή είναι πολύ σημαντικό για μας, όπως και για τους ποδοσφαιριστές μας. Αλλά την ίδια στιγμή τα περισσότερα πρωταθλήματα μόλις ολοκληρώθηκαν. Οπότε δεν είναι εύκολο να πείσεις κάποιο ποδοσφαιριστή, που μόλις τελείωσε η σεζόν, δεν αντιλαμβάνονται ακόμη πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση από τώρα και στο εξής, στο οικονομικό κομμάτι, αλλά και στον τρόπο που θα μπορέσει να ταξιδέψει κάποιος και όλα αυτά τα πράγματα.

Καταλαβαίνω ότι οι φίλαθλοι θέλουν νέα πρόσωπα, αλλά είμαι ικανοποιημένος από το πως τα πηγαίνουμε και τον χρόνο που παίρνουμε και σίγουρα θα είναι χαρούμενοι.

Το πλάνο από τον προηγούμενο Ιανουάριο είναι πολύ ξεκάθαρο για μας. Μία από τις ερωτήσεις που πάντοτε κάνει ο κόσμος είναι… «γιατί καθυστερείς κάπως». Υπάρχουν 2-3 διαφορετικές καταστάσεις. Το πρώτο είναι το τάιμινγκ και όπως εξήγησα προηγουμένως συνήθως εη Κύπρος είναι στο φινάλε της μεταγραφικής περιόδου, από τις 10-15 Αυγούστου μέχρι το τέλος. Ειδικά τώρα που η μεταγραφική περίοδος είναι νωρίτερα από τις υπόλοιπες και είναι πολύ πιο δύσκολο.

Επίσης κάτι πολύ σημαντικό για μένα, το οποίο εντάξει είναι δύσκολο να το καταλάβεις, ο τρόπος που μου αρέσει να δουλέυω και πιστεύω και σαν ομάδα είναι σωστός, να δώσουμε την αξία στους ποδοσφαιριστές που έχουμε. Πιστεύω πολύ στους νεαρούς ποδοσφαιριστές μας, στους Κύπριους και αυτούς που θα έρθουν και είναι επίσης σημαντικό να δεις την απόδοση τους στις προπονήσεις και στα φιλικά παιχνίδια που έχουμε.

Μετά είναι πιο εύκολο να αποφασίσεις τι να κάνεις, πως να το κάνεις, σε ποιες θέσεις χρειάζεσαι περισσότερους ποδοσφαιριστές και ποιες ικανότητες χρειάζεσαι περισσότερο από τους ποδοσφαιριστές που θα αποκτήσεις.

Ναι έχουμε αποκτήσει ένα νέο τερματοφύλακα, που θα μας δώσει ακόμη περισσότερο ανταγωνισμό με τον Τόνιο και προσπαθούμε με τους άλλους δύο πολύ καλούς τερματοφύλακες, τον Χριστοδούλου και τον Τούμπα, να βρούμε τους τρόπους για να παίξουν περισσότερο και να δείξουν, γιατί στο τέλος οι ποδοσφαιριστές πρέπει να δείξουν, να ωριμάσουν, να πείσουν και να γίνουν τερματοφύλακες της ΑΕΚ στο μέλλον. Τα επόμενα χρόνια για παράδειγμα και αυτό είναι πολύ σημαντικό.

Τώρα το πλάνο των μεταγραφών, νομίζω λίγο πολύ όλοι γνωρίζουν ότι ψάχνουμε ένα αριστεροπόδαρο κεντρικό αμυντικό, που μας λείπει από την στιγμή που αποχώρησε ο Καταλά από την ΑΕΚ και ήταν πολύ σημαντικός τα τελευταία 7-8 χρόνια. Είναι κάτι που μας λείπει, ένας αριστεροπόδαρος κεντρικός αμυντικός.

Επίσης ο ποδοσφαιριστής στην μεσαία γραμμή, ο ανασταλτικός μέσος που μας λείπει κάθε χρόνο και είναι δύσκολο να τον βρεις. Όχι μόνο στην ΑΕΚ, αλλά επειδή με το δικό μας στυλ παιχνιδιού είναι δύσκολο να βρεις κάποιον σε αυτήν την θέση. Πιστεύω πως θα το κάνουμε και είμαι χαρούμενος από τον τρόπο που δουλεύουμε πάνω σε αυτό.

Μετά είναι τα άκρα που είναι πολύ σημαντικό γιατί αυτή την στιγμή διαθέτουμε μόνο 1-2 ποδοσφαιριστές, βεβαίως εξαρτάται και από το πως βλέπεις τους ποδοσφαιριστές που μπορούν να αγωνιστούν εκεί, για παράδειγμα ο Μακρής μπορεί να αγωνιστεί στα άκρα αλλά επίσης μπορεί να γίνει σημαντικός στην κορυφής της επίθεσης. Ο προπονητής μας θέλει να καταλάβει τον τρόπο που θέλει να παίξει.

Μετά το πιο πιθανόν ένα παίκτη για την κορυφή της επίθεσης. Αλλά δεν βιαζόμαστε για αυτή την θέση, θα δούμε πως κινείται η μεταγγραφική αγορά, όπου πάντα υπάρχουν εκπλήξεις. Αυτές λίγο-πολύ είναι οι θέσεις που ψάχνουμε.

Είμαστε κοντά. Αλλά αυτό είναι κάτι που θέλω να πω. Μπορείς στους φιλάθλους στον κόσμο να μην αρέσει, αλλά μου αρέσει να είμαι αρκετά… κλειστός στον τρόπο που δουλεύω, γιατί μόνο με το να ακουστεί ένα όνομα μπορεί να χάσεις την μεταγγραφή. Για μένα αυτό είναι πολύ σημαντικό, να υπάρχει εμπιστευτικότητα, αυτός είναι ο τρόπος που μου αρέσει να δουλεύω. Δεν είναι εύκολο γιατί καθημερινά υπάρχουν αρκετές κλήσεις και επείγουσες καταστάσεις. Ναι είμαστε κοντά σε αρκετά πράγματα, αρκετές συζητήσεις και πιστεύω θα πετύχουμε μία από αυτές σύντομα.

Βασικά είναι κάτι που το έχουμε κάνει μέχρι στιγμής. Όπως σας έχω πει είμαι χαρούμενος για αυτό για τις ανανεώσεις και με κάποιους ποδοσφαιριστές τις αναπροσαρμογές στα συμβόλαια τους, όχι με κάποιους, αλλά για την ακρίβεια με όλους, όχι μόνο  τους ποδοσφαιριστές, αλλά επίσης με όλο τον κόσμο που δουλεύει στην ΑΕΚ.

Είμαι περήφανος για αυτό. Σημαίνει ότι η ΑΕΚ τα πηγαίνει αρκετά καλά, στον κόσμο αρέσει ο τρόπος που δουλεύουμε και αντιλαμβάνονται την κατάσταση και για αυτό είμαι πολύ χαρούμενος. Για τις ανανεώσεις είμαστε στους χρόνους που θέλαμε και επίσης όπως σας είπα η μεταγγραφική περίοδος δεν έχει κλείσει, στην Κύπρο κλείνει στις 15 Σεπτεμβρίου και στις περισσότερες χώρες στις 5 Οκτωβρίου και πολλά μπορούν να συμβούν. Ποτέ δεν ξέρεις. Ποδοσφαιριστές που μπορεί να φύγουν, ποδοσφαιριστές που μπορεί να έρθουν.

Έχουμε ένα πλάνο, ξέρουμε τι θέλουμε να κάνουμε, τι χρειαζόμαστε σε κάθε θέση και πως θέλουμε να παίζουμε, αυτό είναι το πιο σημαντικό. Το πιο σημαντικό για μένα είναι ο προπονητής να πείσει τους ποδοσφαιριστές να κάνουν αυτό που θέλουμε, για να πετύχουμε αυτό που θέλουμε να πετύχουμε.

Μήνυμα. Δεν μου αρέσει να δίνω κάποιο μήνυμα. Σίγουρα θέλω ότι και ο κόσμος. Έχω αγωνιστεί στην ΑΕΚ και για μένα είναι πολύ σημαντικό να κάνουμε τον κόσμο να νιώθει περήφανος για την ομάδα. Τον τρόπο να αγωνιζόμαστε και τους στόχους που θέλουμε να πετύχουμε.

Απλά θέλω από αυτούς να είναι υπομονετικοί, να είναι μαζί μας, ειδικά σε κάποιες στιγμές. Το ξέρω ότι αυτή την στιγμή το ποδόσφαιρο δεν είναι το πιο σημαντικό. Αλλά δουλεύουμε για αυτούς, θέλουμε να νιώσουν πιο… «απελευθερωμένοι» με το ποδόσφαιρο, που είναι κάτι που το απολαμβάνουν και στο τέλος να είναι περήφανοι. Να είναι περήφανοι που είναι φίλαθλοι της ΑΕΚ, που είναι μέλη αυτής της οικογένειας.

Η συνέντευξη του:

Αφήστε μια απάντηση