Καταλά: «Ξέρουμε πόσο δύσκολο ματς θα είναι, να είμαστε επιθετικοί!»

Ο προπονητής μας Νταβίντ Καταλά παρέθεσε διάσκεψη τύπου ενόψει του αγώνα με την Πάφο στην ΑΡΕΝΑ για την 14η αγωνιστική.

Το aekskala.net σας μετέφερε λεπτό προς λεπτό τις δηλώσεις του κόουτς και όλα όσα είπε για αυτή την σημαντική αναμέτρηση.

Αναλυτικά:

«Τελευταίο ματς του χρόνου, ανυπομονούμε για αυτό. Εδώ στην Αρένα, στο σπίτι μας. Κόντρα σε ένα μεγάλο αντίπαλο πρέπει να είμαστε έτοιμοι και να δώσουμε το μάξιμουμ για να πετύχουμε τον στόχο μας».

«Ο Άνχελ νομίζω δεν θα είναι διαθέσιμος με την Πάφο. Ελπίζουμε να είναι έτοιμος με τον Ολυμπιακό. Είναι ρίσκο να παίξει τη Δευτέρα. Είδα την Πάφο σε πολλά ματς, ξέρω τι ομάδα είναι. Καλή αμυντικά, ενώ επιθετικά διαθέτει ποιότητα. Ειδικά στις αντεπιθέσεις. Να είμαστε 100% συγκεντρωμένοι για να πάρουμε το τρίποντο. Να έχουμε καλή συμπεριφορά αμυντικά γιατί είναι επικίνδυνοι στο τρανζίσιον».

«Το καλό είναι πως έχουμε επιλογές για τον αντικαταστάτη του Μάμα. Το σίγουρο είναι ότι όποιος παίξει θα δώσει το 100% και θα προσπαθήσει να μας βοηθήσει. Δεν ανησυχώ γιατί ξέρω πως αυτός που θα παίξει θα μας δώσει αυτά που απαιτούνται στο παιχνίδι. Το πιο σημαντικό είναι να διατηρήσουμε την ταυτότητα μας. Να είμαστε συμπαγείς και επιθετικοί στην άμυνα. Να έχουμε κατοχή, να πιέζουμε τον εαυτό μας. Να μην θεωρήσουμε ότι πετύχαμε κάτι. Να είμαστε έτοιμοι κάθε εβδομάδα. Είναι σημαντικό για εμάς, το πιο σημαντικό, να κερδίσουμε. Είναι ωραίο να τελειώσουμε στην πρώτη θέση τις ημέρες των Χριστουγέννων. Αλλά το πιο σημαντικό είναι το τρίποντο, όμως αντιλαμβάνομαι πως θα είναι ωραίο να τελειώσουμε στην πρώτη θέση με το τέλος του 2021».

«Το πιο σημαντικό είναι να κερδίσουμε. Συγκεντρωνόμαστε στη δική μας ομάδα και στη δική μας δουλειά. Μας περιμένει δουλειά με την Πάφο. Να πάρουμε το τρίποντο. Αν τα υπόλοιπα αποτελέσματα είναι βολικά για εμάς είναι ευπρόσδεκτο. Αλλά δεν με ενδιαφέρει τι γίνεται στα άλλα παιχνίδια. Επικεντρώνομαι στα δικά μας παιχνίδια και στα δικά μας αποτελέσματα».

«Για τον Ιβάν δεν ανησυχώ ότι δεν έχει σκοράρει το τελευταίο διάστημα. Ξέρω ότι βοηθά την ομάδα και θα συνεχίσει να το κάνει. Τέλειος επαγγελματίας. Είναι κάτι που συμβαίνει. Το θέμα του γκολ είναι όλης της ομάδας. Να βρίσκεις λύσεις από τους υπόλοιπους. Για την μεταγραφική περίοδο το είπα ξανά. Είναι χαρούμενος για το ρόστερ που έχουμε, για τη δουλειά που γίνεται. Είναι κρίμα γιατί δεν μπορώ να είναι δίκαιος, κάποιοι αξίζουν παραπάνω λεπτά. Εγώ επικεντρώνομαι στη δουλειά μου, δεν είναι το κομμάτι μου το μεταγραφικό. Αν έχουμε νέες αφίξεις για να ανέβει το επίπεδο, είναι καλοδεχούμενοι».

«Κανείς δεν περίμενε να είμαστε πρώτοι, αν και πάντα πιστεύω στη δουλειά μας. Είναι κάτι που μας αξίζει, κάναμε καλά παιχνίδια. Το αξίζουν οι παίκτες. Το ζητούμενο είναι να βελτιωθούμε, δεν είναι αρκετό να κρατήσουμε αυτό το επίπεδο. Να πιέζουμε τους εαυτούς μας. Είναι ισορροπημένο πρωτάθλημα. Να δίνουμε το 100% για να συνεχίσουμε με αυτό τον τρόπο».

«Ξέρουμε πόσο δύσκολο ματς θα είναι, ξέρουμε την ποιότητα της Πάφου. Να μην σκεφτόμαστε ότι είμαστε πρώτοι. Να συγκεντρωθούμε στον στόχο μας. Δύσκολα δέχεται γκολ η Πάφος, δεν πρέπει να πέσει η απόδοση μας. Να είμαστε επιθετικοί σε όλα».

«Για ακόμη μια φορά και γενικότερα φέτος είναι απίστευτο το συναίσθημα με τον κόσμο, αυτή την ενότητα που νιώθουμε σε κάθε γήπεδο. Το ίδιο θέλουμε και τη Δευτέρα. Θέλουμε τον κόσμο, να νιώσουμε την υποστήριξη του. Με αυτή την ενότητα γινόμαστε πιο δυνατοί».

«Είναι αρκετοί οι καλοί παίκτες της Πάφου. Όπως ο Βαλακάρι και ο Σεμέδο επιθετικά. Στην άμυνα ο Κβίντα είναι δυνατός. Ανταγωνιστική ομάδα. Θέλουμε την καλύτερη εμφάνιση για να πάρουμε το τρίποντο. Δεν μπορώ να πω ότι μειονεκτεί κάπου. Περιμένω ισορροπημένο ματς. Όσο περισσότερο έχουμε την κατοχή, τόσο περισσότερο παίζουμε με ασφάλεια. Αναμένω ότι θα μας περιμένουμε πίσω για να μας κτυπήσουν με αντεπιθέσεις».

«Ένα γεμάτο ΑΕΚ Αρένα μας βοηθά. Το είδαμε με την Ομόνοια και τον ΑΠΟΕΛ. Ζητώ από τους ίδιους κάποιες στιγμές που το χρειάζεται η ομάδα, και το κάνουν, να βοηθούν τους παίκτες».

Το Live Streaming: