Ο «Τίγρης» για όλους και για όλα: «Μου ζήτησαν να αναλάβω για δύο μήνες, θα κάνεις και λάθη»

Ο Πρόεδρος μας Άντρος Καραπατάκης βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή ”Χωρίς VAR” της Cablenet.

Αναλυτικά όσα είπε ο ”Τίγρης”:

«Είμαι παντρεμένος και έχω 3 παιδιά. Σπούδασα στην Αμερική, τρία πτυχία. Μετά από το να μάθεις τα παιδιά σου να έχουν καλή συμπεριφορά και να σέβονται, το πιο σημαντικό είναι η μόρφωση. Είμαστε αυστηροί σε αυτό το κομμάτι».

«Άρχισα στα 8 μου την ιστιοπλοία, ήμουν μέχρι το 1988 και την Ολυμπιάδα του Σεούλ. Μετά αποφάσισα πως έπρεπε να αφοσιωθώ στις σπουδές μου και εκεί σταμάτησε να είναι επαγγελματικό άθλημα».

Πεζοπορικός ή ΕΠΑ; «ΑΕΚ!»

«Το 2013 μου ζήτησαν να αναλάβω για δύο μήνες, οικονομικά ήταν άσχημη η κατάσταση. Ουδέν μονιμότερο του προσωρινού. Αλλά όχι για πολλά χρόνια ακόμη. Φτιάξαμε σε μια ώρα συμβούλιο και ακόμη είμαστε οι ίδιοι. Θέλαμε να τα βάλουμε όλα σε μια σειρά και να έρθει μετά κάποιος άλλος. Φέρναμε αποτελέσματα σε όλα τα επίπεδα. Λέγαμε ακόμη λίγο, ακόμη λίγο και είχαμε καλά ποδοσφαιρικά αποτελέσματα».

«Δεν έβαλα χρονικά περιθώρια αλλά όταν δεν έχω το κίνητρο θα πρέπει να φύγω. Αλλά αν έρθει και κάποιος τώρα με νέες ιδέες είναι ευπρόσδεκτος, εμείς θέλουμε να βοηθήσουμε. Δώσαμε πολλά και πήραμε σχεδόν τίποτα. Σκοπός ήταν να βοηθήσουμε την πόλη μας και να φτιάξουμε μια ομάδα που να την σέβονται όλοι. Αν δεις και τα υπόλοιπα τμήματα έχουμε ανταγωνιστικές ομάδες παντού. Σκοπός είναι η ΑΕΚ να είναι και ένα κοινωνικό σύνολο».

«Δεν είναι αυτοσκοπός το πρωτάθλημα. Το θέλουμε, είναι στόχος. Αλλά ο σκοπός είναι να έχουμε μια ανταγωνιστική ομάδα στα πλαίσια των δυνατοτήτων μας. Δεν μπορούμε να ανοιχτούμε πολύ και να αρχίσουμε ξανά όπως πριν 8 χρόνια».

«Είναι προτεραιότητα να μπορούμε να πληρώσουμε στην ώρα μας, να είμαστε συνεπείς. Είναι ένας από τους λόγους που θέλουν αρκετοί παίκτες να έρθουν στην ΑΕΚ. Ό,τι συμφωνηθεί θα γίνει».

«Είχαμε τις γνώσεις πως να διαχειριστούμε το οικονομικό κομμάτι. Βάλαμε γραμμές και κινούμαστε πάνω σε αυτό».

«Η ΑΕΚ είναι πολύ καλά στελεχωμένη. Η απασχόληση μου καθημερινά δεν είναι πάνω από μια ώρα. Βάλαμε επαγγελματίες σε κάθε πόστο. Οι κατάλληλοι ανθρώποι στα κατάλληλα πόστα. Βλέπουμε και προχωρούμε».

«Όταν είδαμε το παιχνίδι με τη Δόξα αποφασίσαμε πως θα αυξήσουμε το μπάτζετ. Ορισμένοι από εμάς πήραν περισσότερο βάρος στο οικονομικό για να παρουσιάσουμε μια πιο καλή ομάδα. Το πρόβλημα ήταν ότι έπρεπε να αποζημιωθούν κάποιοι παίκτες για να φύγουν».

«Ο Ρόκα για εμένα είναι ένας αξιόλογος άνθρωπος. Εκτός από το ποδόσφαιρο είναι ένας τίμιος άνθρωπος και έχω πλήρη εμπιστοσύνη σε αυτόν. Ποδοσφαιρικά μου έδειξε πως ποτέ δεν έκανε κινήσεις που να μην έχουν λογική. Μπορείς να του δώσεις μπάτζετ και να φέρει παίκτες με πιο λίγα λεφτά. Για αυτό το αυξήσαμε το μπάτζετ, ξέρω πως δεν θα κάνει καταχρήσεις. Οι κινήσεις που έγιναν τη τελευταία εβδομάδα δεν ήταν ακριβές κινήσεις, είχαν λογική».

«Συζητήσαμε με τον Ρόκα για τον προπονητή. Είμαι προσεκτικός πως θα πω την άποψη μου. Τον άφησα να αποφασίσει ο ίδιος. Είναι γρήγορα για να κρίνουμε τις αποφάσεις μας. Μέχρι τώρα μπορώ να πω ότι πάμε πολύ καλά και έχει φανεί πως πάμε καλά. Είναι μακρύς ο δρόμος. Να βοηθήσουμε όσους δουλεύουν και να τους στηρίξουμε».

«Όταν κάνεις πολλά πράγματα θα κάνεις και λάθη. Πήραμε κινήσεις. Είμαστε στην 8η σεζόν, είχαμε 5 εκπληκτικές πορείες. Στην 6η διακόπηκε η σεζόν, πέρσι δεν πήγαμε καλά. Κάθε χρονιά ήταν σχολείο και μάθαμε πράγματα. Είναι μεγάλο πανεπιστήμιο το ποδόσφαιρο».

«Ο συναγωνισμός είναι καλός, σπάζει το κατεστημένο. Οι ομάδες έχουν δυναμώσει και βλέπεις καλά παιχνίδια, ελπίζω να συνεχιστεί και να μην κληρωνομήσουμε κακά κατάλοιπα από τις επενδύσεις. Να έχουμε ασφαλιστικές δικλείδες».

«Υπάρχει αρκετός δρόμος ακόμη. Σε κανένα ματς δεν μπορείς να ξέρεις το αποτέλεσμα και εμείς πρέπει να είμαστε σεμνοί, να βλέπουμε κάθε ματς διαφορετικά. Οι στόχοι είναι πρωταγωνιστικοί».

«Σημασία δεν έχει τι λες αλλά τι κάνεις. Σημασία έχει εμείς με τους παίκτες τι στόχους βάλαμε και πως προχωρούμε. Κάθε παιχνίδι ξεχωριστά».

«Είναι σημαντικό και δύσκολο το ματς με την Ανόρθωση αλλά είναι τρεις πόντοι. Θα είναι ενδιαφέρον να ζήσουμε αυτό το ματς. Θα προσπαθήσουμε να το κερδίσουμε το παιχνίδι».

«Για εμένα δεν υπάρχει κόντρα. Επί Προεδρίας μου έχουμε πολύ καλές σχέσεις με την Ανόρθωση. Με τους περισσότερους μεγαλώσαμε μαζί. Και πιστεύω και για τον κάθε άνθρωπο που έχει το μυαλό δεν υπάρχει κόντρα. Το θέλουν και οι δύο, ας κερδίσει ο καλύτερος. Να μην ξεφύγει κανείς. Να ξέρουν όλοι ότι είναι ένα ματς, θα πάμε σπίτι μας και την επόμενη μέρα πάλι φίλοι θα είμαστε. Αν υπάρξει πρόβλημα παίρνουμε τηλέφωνο και το συζητάμε».

«Είπα την ιδέα να κάνουμε γήπεδο. Κανένας δεν με πήρε σοβαρά. Μπήκαν οι μπουλντόζες μέσα και κάποιοι με ρωτούσαν ”Μα θα κάνουμε γήπεδο;”. Τους είπα ”ναι”. Περάσαμε από στάδια γιατί δεν είχαμε τα λεφτά. Φτιάξαμε τα πάντα ένα-ένα. Φτάσαμε στην κατηγορία 4. Μας έμεινε να τελειώσουν οι δρόμοι».

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η προσέλευση του κόσμου. Είναι 100% σωστός ο Φράγκος σε αυτά που έγραψε».

«Ο Ιβάν είναι εξαιρετικός άνθρωπος. Όλα ξεκινούν από εκεί. Μπορείς να επενδύσεις πάνω του. Σέβεται το ψωμί που τρώει και δίνει το παν για να βελτιώνεται. Δεν υπήρχε αμφιβολία ότι θα του κάναμε πρόταση, δεν είχα αμφιβολία ότι θα δεχθεί. Συμφωνήσαμε σε τρία λεπτά, τα άλλα 45 λεπτά μιλούσαμε για άλλα πράγματα. Μπορούσε να πάρει και παραπάνω λεφτά. Μακάρι να συνεχίσει να σκοράρει».

«Δεν ξέρω πως θα λύσω αυτό το θέμα με την προσέλευση. Δεν είχαμε πάλι τον κόσμο που έπρεπε».

«Αρχικά στο θέμα διαιτητές, οι ξένοι είναι προσωρινή λύση. Θα περάσουμε 1-2 χρόνια. Η σωστή πολιτική είναι πως πρέπει να επενδύσεις σε παλιούς και να βγουν νέοι. Βλέπω διαιτητές από τη Β’ Κατηγορία και τα πήγαν καλά. Εμάς μας έκαναν καλές διαιτησίες. Θα είναι εδώ για πάντα και πρέπει να επενδύσουμε. Ίσως να πρέπει να έρθουν ξένοι να τους πλαισιώσουν και να μάθουν. Να συνεχίσουμε να φέρνουμε αν δεν έχουμε μέχρι να φτιάξουμε υποδομές. Είμαστε στην αρχή, πως μπορούμε να ζητάμε ξένους από άλλες Ομοσπονδίες. Δίνει κακή εντύπωση και είναι αντι-κίνητρο. Να κάνουμε υπομονή. Κάποτε θα ευνοηθούμε, κάποτε θα αδικηθούμε. Πάντα στο τέλος παίρνεις αυτό που αξίζεις. Οι δημόσιες θέσεις, όσο πικραμένος και να είναι αυτός που τις κάνει δημιουργούν περισσότερο κακό. Η πολιτική μας είναι αυτή. Φωνάξαμε μια φορά. Δεν φωνάζουμε, προσπαθούμε να την στηρίξουμε και αν έχουμε κάποιο θέμα πάμε στα αρμόδια σώματα».

«Το VAR είναι στολίδι. Εγώ θυμάμαι στην Αμερική πριν 30 χρόνια στο μπάσκετ είχε κάτι παρόμοιο. Ήδη έχει προσφορά, είναι καλύτερο από το πριν. Η ΚΟΠ το κατάλαβε, έφερε ξένους VARίστες και μειώθηκε η προκατάληψη. Έχει ένα ξένο και ένα δικό μας και οι δικοί μας μαθαίνουν».

«Δώσαμε έμφαση στις ακαδημίες μας. Είναι υπεύθυνος ο Τζόζεφ Φράγκος. Αυτοί που είναι στις ακαδημίες πρέπει να έχουν το κίνητρο ότι θα παίξουν. Να βγάλεις καλούς παίκτες είναι σημαντικό. Εμείς έχουμε 400-500 παιδιά εκεί. Διερωτήθηκε κανείς αν δεν ήταν εκεί αυτά τα παιδιά που θα ήταν; Επιτελούν και κοινωνικό ρόλο».

«Πρέπει να διαλέξουμε τι θέλουμε για την Εθνική. Καλές ομάδες στην Ευρώπη και να ακούγεται το όνομα μας; Αν όχι να πει η ΚΟΠ ότι πρέπει να έχουν οι ομάδες 5-6 Κύπριους στην 11άδα αλλά δεν θα είναι το ίδιο».

«Ο Άρης είναι δεύτερος με την αξία του. Βλέπεις και την ΠΑΕΕΚ που όλοι ήταν σίγουροι ότι θα πέσει κατηγορία. Έβαλε δύσκολα σε όλους. Ολυμπιακός και Πάφος μπορούν για την εξάδα. Είναι καλό για όλους μας».

«Βάλαμε κάποιο Πανεπιστήμιο να κάνει μελέτη πριν από δύο χρόνια. Πρέπει να βρούμε τη λύση σε αυτό το θέμα. Και το PCR επηρέασε. Μια άλλη μερίδα την επηρέασε η κάρτα φιλάθλου. Να το πάρουμε απόφαση ότι δεν θα δούμε τον κόσμο που βλέπαμε πριν 10 χρόνια. Αν μιλήσεις με ομάδες που έχουν περισσότερο κόσμο, Ομόνοια και ΑΠΟΕΛ για παράδειγμα δεν παίρνουν τον ίδιο κόσμο».

«Το ποδόφαιρο είναι ένα άθλημα και πρέπει έτσι να το βλέπουμε. Παίκτες παίζουν μεταξύ τους για το αποτέλεσμα. Εμείς σαν παράγοντες να είμαστε σίγουροι ότι παίζεται επί ίσοις όροις και αντάξια με αυτό που εκπροσωπούμε. Εμείς οι παράγοντες αν συνεχίσουμε να συμπεριφερόμαστε με περισσότερη υπομονή τότε θα δούμε καλύτερες μέρες. Εγώ δεν αδικώ κανένα που βγαίνει και φωνάζει. Αλλά το πρόβλημα μπορεί να λυθεί με χαμηλούς τόνους».