Καταλά ενόψει Απόλλων: «Να παρουσιάσουμε ένταση» (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο προπονητής μας Νταβίντ Καταλά μίλησε στην καθιερωμένη διάσκεψη τύπου ενόψει της αυριανής αναμέτρησης με τον Απόλλωνα στη Λεμεσό.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Έχουμε μπροστά μας ένα μεγάλο ματς. Μια μεγάλη πρόκληση, θέλουμε να συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο. Δουλέψαμε πολύ, οι παίκτες δούλεψαν και ανυπομονούμε να παρουσιαστούμε έτοιμοι. Πρέπει να παρουσιαστούμε με ένταση».

«Όλοι οι τραυματίες είναι έξω για αύριο. Μετά έχουμε τη διακοπή και θα έχουν την ευκαιρία να ετοιμαστούν. Ο Μίκελ, ο Μιλίσεβιτς, ο Τιάγκο, ο Ρούμπεν και ο Άνχελ. Ελπίζουμε να είναι ΟΚ μετά τη διακοπή».

«Μου άρεσαν πράγματα από το ματς με τον Ολυμπιακό. Δείξαμε από την αρχή ότι θέλαμε να κερδίσουμε, να έχουμε την κατοχή και να είμαστε ανταγωνιστικοί απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα. Δεν ήμασταν τόσο άνετοι στο ξεκίνημα, υπό την έννοια ότι κάναμε λάθη και ήμασταν νευρικοί. Το διορθώσαμε. Να μάθουμε να αντιμετωπίζουμε ομάδες που αμύνονται σωστά, λίγο έξω από την περιοχή. Είναι αρκετά τα θετικά, μας βοήθησαν αρκετά οι αλλαγές. Είχαν καλή απόδοση και γενικότερα ήταν αρκετά αυτά που μπορούμε να κρατήσουμε».

«Είναι από τα πιο δύσκολα παιχνίδια. Παίζουμε με την ομάδα που έχει το απόλυτο και χρειάζεται να προσέξουμε τα πάντα. Να είμαστε επιθετικοί. Ο Απόλλωνας πρεσάρει ψηλά και γενικότερα να προσέξουμε τα πάντα. Να ανταποκριθούμε σε όλους τους τομείς του αγώνα».

«Αν κερδίσουμε αύριο θα μας δώσει αρκετή αυτοπεποίθηση. Αλλά είναι ένα παιχνίδι το ίδιο σημαντικό με τα υπόλοιπα. Αλλά ξέρουμε πως αν κερδίσουμε όλα θα γίνουν καλύτερα, θα κάνει ακόμη καλύτερη την ατμόσφαιρα. Θα βάλουμε τα καλύτερα μας, ξέρουμε πως είναι ματς που μπορεί να μας προσφέρει αρκετά».

«Θα δώσει πολλά στους παίκτες να νιώσουν τον κόσμο στις δύσκολες στιγμές. Είμαστε χαρούμενοι μέχρι στιγμής, περιμένουμε περισσότερο κόσμο και όλοι ανυπομονούμε για να έχουμε μια καλή ατμόσφαιρα αύριο και θα δώσουμε τα πάντα για να τους ικανοποιήσουμε».

«Είμαι πολύ ικανοποιημένος από το ξεκίνημα μας. Για την συμπεριφορά των παικτών, για τη νοοτροπία τους. Αλλά την ίδια ώρα πρέπει να βελτιωνόμαστε κάθε εβδομάδα, να τους σπρώξουμε προς αυτή την κατεύθυνση. Πάντα το λέω, κάθε ματς είναι ευκαιρία για να μεγαλώσουμε και να γίνουμε καλύτεροι. Αυτή είναι η νοοτροπία που πρέπει να έχουμε καθημερινά».

«Σε όλα τα ματς που κέρδισε ο Απόλλωνας δείχνει πως είναι από τις πιο δυνατές ομάδες, πιέζουν ψηλά και είναι δυνατοί στις μονομαχίες. Να έχουμε καλά σημεία στο παιχνίδι μας. Έχουν καλό προπονητή, με καλή πορεία. Από την άλλη πιστεύω στους παίκτες μου και αν έχουμε καλή απόδοση μπορούμε να πετύχουμε τον στόχο μας και να κερδίσουμε στο Τσίρειο».

«Είναι κάπως υπερβολικό από την 5η αγωνιστική να πεις κρίσιμο κάποιο παιχνίδι. Σίγουρα είναι σημαντικό, όπως όλα τα ματς. Απομένουν πολλά παιχνίδια. Προσεγγίζουμε τα πράγματα λέγοντας πως κάθε ματς είναι ο επόμενος τελικός. Παιχνίδι με παιχνίδι».

«Θα πρέπει να είμαστε γενναίοι και να έχουμε προσωπικότητα. Να κρατήσουμε μπάλα. Έχουμε τη δυνατότητα να έρθουμε πρόσωπο με πρόσωπο με τον Απόλλωνα. Θα πάμε για να πετύχουμε τη νίκη, πιστεύοντας στην ομάδα».

«Και εμένα με ανησυχούν οι τραυματισμοί. Όμως έχουμε καλό προσωπικό, γιατρούς, φυσιοθεραπευτές, γυμναστές. Είναι στο ποδόσφαιρο, δεν μπορείς να τους αποφύγεις. Για παράδειγμα ο Μιλίσεβιτς είναι από πτώση, δεν μπορείς να τον αποφύγεις τον τραυματισμό αυτό. Τους περιμένουμε για να επιστρέψουν, μιλούμε καθημερινά με τους ίδιους. Προσπαθούμε να περιορίζουμε τους τραυματισμούς όσο το δυνατό περισσότερο».

«Είναι τρεις βαθμοί. Όσο πιο πολλούς κερδίζεις τόσο το καλύτερο. Θα δώσουμε τα πάντα. Κοντά ή μακριά από την κορυφή δεν παίζει ρόλο. Πάμε σε κάθε ματς για τη νίκη. Αυτή την στιγμή δεν μπορούμε να μιλάμε για κάτι παραπάνω παρά μόνο στους τρεις βαθμούς σε κάθε παιχνίδι».

Ακολουθεί σε βίντεο ολόκληρη η διάσκεψη: