Ο «ταυρομάχος» Γκόρκα Πιντάδο αποκαλύπτει πολλά στο aekskala.net: «Ήταν μια…»

Ένας επιθετικός που κόσμησε τα γήπεδα μας με τη φανέλα του Κίμωνα. Ένας «ταυρομάχος» που έδινε το 100% και μάτωνε τα αντίπαλα δίκτυα.

Ο λόγος για τον Γκόρκα Πιντάδο, που αγωνίστηκε στην ΑΕΚ μας από τον Ιανουάριο του 2011 μέχρι τον Ιούλιο του 2014. Η ιστοσελίδα μας επικοινώνησε με τον Ισπανό παικταρά και είχε ένα όμορφο διάλογο μαζί του.

Δείτε πιο κάτω τη συνέντευξη που έδωσε στο aekskala.net:

  • Γεια σου Γκόρκα. Που ζεις αυτό το διάστημα; Ποια είναι η δουλειά σου;

«Γεια σας. Ζω στη Νότια Ισπανία και εργάζομαι σαν ναυτικός δάσκαλος».

  • Είδες καθόλου τα φετινά (20-21) παιχνίδια της ΑΕΚ μας;

«Δεν μπορώ να βλέπω τα παιχνίδια αλλά πάντα βλέπω τα αποτελέσματα».

  • Πως έγινε η μεταγραφή σου τότε στην ομάδα μας;

«Έπαιζα στη Σουόνσι και είχα ένα τραυματισμό. Όταν τον ξεπέρασα ήταν δύσκολο να μπω στην ομάδα γιατί τότε πήγαινε καλά. Τότε ο Κρόιφ είδε την κατάσταση αυτή και με πήρε τηλέφωνο για να έρθω στην ΑΕΚ».

  • Τι θυμάσαι από το ντεμπούτο σου κόντρα στη Δόξα;

«Θυμάμαι τα πάντα από αυτό το παιχνίδι! Ήταν ένα φοβερό ντεμπούτο με δύο γκολ που μου έδωσε κίνητρο για όλο αυτό το πρότζεκτ».

  • Μετά ήρθε ο σοβαρός τραυματισμός με τον Ολυμπιακό…

«Είχα τόσο ενθουσιασμό και ήρθε αυτός ο τραυματισμός. Ήταν ένα σκληρό χτύπημα. Δεν ήθελα να το πιστέψω ή να το αποδεχθώ αλλά δυστυχώς ο σύνδεσμος είχε σκιστεί».

  • Ήταν εύκολη απόφαση να συνεχίσεις και τη νέα χρονιά;

«Ήταν η πιο εύκολη απόφαση της καριέρας μου το να συνεχίσω στην ΑΕΚ με τον Κρόιφ. Ο Τζιόρντι με κάλεσε και μου είπε ότι θέλει να συνεχίσω. Ο Κρόιφ είναι ο πιο σοβαρός άνθρωπος που γνώρισα στο ποδόσφαιρο. Ήταν κρίμα που τον γνώρισα τόσο αργά».

  • Τι σου έχει μείνει από την πορεία στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ;

«Ήταν μια φοβερή εμπειρία, δεν περιμέναμε στην αρχή της σεζόν πως θα προκρινόμασταν στους ομίλους. Θα έχω πάντα στο μυαλό μου τα δύο γκολ που πέτυχα».

  • Κεφάλαιο Τον Κάανεν. Πως ήταν σαν προπονητής;

«Ήταν ένας ιδιαίτερος άνθρωπος. Νιώθω στοργή για αυτόν, δεν μπορούμε να ξεχνάμε πως είναι ο πρώτος προπονητής που οδήγησε την ΑΕΚ στους ομίλους».

  • Για τον Κρόιφ τι έχεις να μας πεις;

«Ο Τζιόρντι είναι ο καλύτερος τεχνικός διευθυντής που είχα. Μετρά πρώτα τον άνθρωπο, τον χαρακτήρα και μετά τον ποδοσφαιριστή. Με τον τρόπο που δουλεύει σου βγάζει το 100%».

  • Τι σκεφτόσουν πριν εκτελέσεις για το 2-0 κόντρα στη Μακάμπι μέσα στο ΓΣΠ;

«Το μόνο που μπορώ να πω είναι πως πρόκειται για ένα εξαιρετικό συναίσθημα. Ήταν όμορφο γκολ και έφερε στο τέλος την πρώτη νίκη της ΑΕΚ στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ».

  • Γνωρίζουμε ότι δούλεψες και σαν ατζέντης παικτών, μάλιστα είχες και τον Χέφελ στην ομάδα μας.

«Σαν μάνατζερ έκανα λίγα πράγματα, δεν είναι δουλειά που μου αρέσει. Έφερα τον Χέφελ στην ΑΕΚ γιατί ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία για τον ίδιο όμως στην πορεία έχασα την επαφή μαζί του και έτσι δεν γνωρίζω τι έγινε και έφυγε».

  • Με τον Τσάβι Ρόκα έχεις επικοινωνία;

«Είχαμε μια παρεξήγηση με τον Ρόκα όταν ήμουν παίκτης της ΑΕΚ. Πιο συγκεκριμένα η μητέρα μου πάλευε με τον καρκίνο στην Ισπανία. Εγώ του είπα απλά να με ενημερώσει τι θα γίνει με το συμβόλαιο μου που έληγε και αυτός δεν επικοινώνησε μαζί μου μέχρι τη τελευταία μέρα για να μου πει ότι δεν θα συνεχίσω στην ομάδα. Εγώ του είχα ζητήσει από καιρό πριν να ξέρω τι θα γίνει τη νέα σεζόν γιατί ήθελα να γνωρίζω πριν επιστρέψω στην Ισπανία για να περάσω χρόνο δίπλα στη μητέρα μου. Αυτός όμως περίμενε μέχρι τη τελευταία στιγμή ενώ ήξερε την κατάστασή μου. Του εύχομαι καλή επιτυχία σαν τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ».

  • Τέλος Γκόρκα ένα μήνυμα για τον κόσμο της ομάδας μας.

«Όπως τους είπα θα θυμάμαι πάντα την ΑΕΚ και θα την έχω στην καρδιά μου. Πάντα θα νιώθω σαν το σπίτι μου εκεί. Σύντομα θα επιστρέψω στην Κύπρο για διακοπές».

Αφήστε μια απάντηση