Ο Σωφρόνης για όλους και για όλα! Τι είπε για Ρόκα, Καραπατάκη και όχι μόνο (Αναλυτικά)

Ο πρώην προπονητής της ΑΕΚ μας, Σωφρόνης Αυγουστή, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Χωρίς VAR» της Cablenet.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Να συγχαρούμε αρχικά την ΑΕΚ που κατέκτησε το πρωτάθλημα στην καλαθόσφαιρα».

Για την επιλογή του να πάει στην ΑΕΚ: «Ξεκινήσαμε μαζί μια νέα προσπάθεια και εκτιμώ ότι σε χρόνο ρεκόρ η ΑΕΚ μου είχε φωνάξει να αναλάβω. Δημόσια, θέλω να ευχαριστήσω την ΑΕΚ για αυτό. Όταν πήγα στην ΑΕΚ ξέραμε ότι υπήρχαν κάποια θέματα. Η ομάδα ήταν 3 βαθμούς από τη 10η θέση και 3 βαθμούς από το να διεκδικήσει κάτι περισσότερο. Όλοι εκεί έβλεπαν ότι δεν μπορούσε η ομάδα να αποδίδει καλό ποδόσφαιρο. Στόχος ήταν η ομάδα να βγει στην Ευρώπη και να διεκδικήσει τους στόχους της. Ανέλαβα Τρίτη και Τετάρτη παίζαμε με την ΑΕΛ Κύπελλο. Είχαμε δύσκολο έργο. Ανέλαβα την ευθύνη σε ένα δύσκολο σημείο. Χωρίς ρίσκο δεν μπορείς να προχωρήσεις», είπε αρχικά και συμπλήρωσε:
«Ήταν η πρώτη φορά που έφυγα προπονητής από τον Απόλλωνα. Ξέρουμε ότι κάποια πράγματα δεν εκπληρώθηκαν. Έγιναν πολλή προσπάθεια εκεί. Προσπάθησαν όλοι να δώσουν το maximum. Δεν καταφέραμε να υλοποιήσουμε το στόχο της Ευρώπης. Εγώ θέλω να βλέπω όσο πιο ψηλά γίνεται. Μετά από συζήτηση που είχα με τον Πρόεδρο μετά τον Ολυμπιακό, ήταν καλό και για τους δύο να ξεκινήσει η νέα χρονιά με το νέο τεχνικό διευθυντή που θα έχει αποκλειστικά την ευθύνη να χτίσει την ομάδα. Ήθελα πολύ να υλοποιήσω το στόχο μου με την ΑΕΚ».

Για την επόμενη μέρα στην ΑΕΚ και την γνωριμία του με τον Ρόκα: «Στην ΑΕΚ δεν την παίρνει άλλο να αλλάξει κι άλλους προπονητές. Πρέπει να βρει τον δρόμο της. Δεν γνωριζόμασταν με τον Τσάβι όταν ήρθε. Κι οι δύο έπρεπε να γνωριστούμε, να δει και αυτός τη δουλειά μου και να πάρει την απόφαση αν μπορούμε να συνεργαστούμε για το καλό της ΑΕΚ. ΑΕΚ δεν είναι ο Τσάβι, ο Σωφρόνης ή κάποιος άλλος. ΑΕΚ είναι η διοίκηση και ο κόσμος».

Για το αν έπαιξε ρόλο η προετοιμασία και ο προγραμματισμός: «Όταν δεν μπουν οι σωστές βάσεις από την προετοιμασία σίγουρα θα τα βρεις μπροστά σου από την αρχή της χρονιάς. Κάθε χρόνο διεκδικούσε τους στόχους του Απόλλωνας. Είναι ξεκάθαρο φέτος, δεν μπορεί να το κρύψει κάποιος, πως οι ομάδες που διεκδικούν τους στόχους τους είναι οι ομάδες που έκαναν σωστό προγραμματισμό και γι’ αυτό ομάδες όπως το ΑΠΟΕΛ και η ΑΕΚ έμειναν εκτός στόχους».

Για το ότι θεωρείται οπαδός του Απόλλωνα, λόγω της καριέρας του ως τερματοφύλακας και ως προπονητής της ομάδας της Λεμεσού: «Είμαι προπονητής, δεν είμαι οπαδός. Έχω ξεκινήσει μία καριέρα ως προπονητής. Ήταν η πρώτη έξοδός μου από τον Απόλλωνα αυτή, πήγα στην ΑΕΚ, είδα πράγματα που θα με βοηθήσουν στο μέλλον. Είδα τα λάθη μου και θέλω να τα διορθώσω. Έκανα κι εγώ κάποια λάθη που ίσως δημιούργησαν κάποια θέματα. Λάθη που θα με βοηθήσουν στην πορεία».

«Αυτό που με πλήγωσε πολύ αυτή τη χρονιά, είναι ότι έφυγα από δύο ομάδες. Δεν μου άρεσε. Από την άλλη, δεν θα ήταν σωστό να βρίσκομαι εκεί στην ΑΕΚ αφού δεν θα ήμουν εγώ ο προπονητής μετά που μιλήσαμε με τον πρόεδρο. Θα πρέπει να αρχίσει μία νέα δουλειά στην ΑΕΚ».

Για τις διοικήσεις Καραπατάκη-Κίρζη: «Δίνουν πολλά στο Κυπριακό ποδόσφαιρο, η κάθε μία με το δικό της τρόπο. Έχω περάσει πολλά με τον Απόλλωνα, αρκετά χρόνια με επιτυχίες. Αυτό ήθελα να κάνω και στην ΑΕΚ όμως στο ποδόσφαιρο δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει…».
Για τις 14 ομάδες στο πρωτάθλημα: «Εγώ είμαι υπέρ των 14 ομάδων. Το διάστημα που θα έχουμε 5 ομάδες στην Ευρώπη και θα χρειαστούν να παίξουν οι ομάδες για το επόμενο βήμα, θα είναι σημαντικό όταν επιστρέψουν στην Κύπρο να μην έχουν να δίνουν ντέρμπι».

Για το αν έχει δεχθεί κάποια πρόταση και αν θα επιστρέψει στους πάγκους: «Εγώ ξέρω τι θέλω. Θέλω να πάω σε μία ομάδα που θα έχω το χρόνο να γίνει ο προγραμματισμός και να προσαρμόσω το ρόστερ στον τρόπο που θέλω να αγωνίζεται. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει τίποτα. Αυτό που υπάρχει είναι ξεκούραση».

Αφήστε μια απάντηση