Αφιέρωμα για τον Χόρχε Λαρένα: Όταν τα λόγια είναι λίγα! (pics+vids)

Πάμε να θυμηθούμε με αυτό το αφιέρωμα ένα παλιό μας γνώριμο ο οποίος άφησε το δικό του στίγμα στην ΑΕΚ μας.

Αφιέρωμα του aekskala.net από τον Αντρέα Αντρέου

Είχε φοβερό σουτ, τρομερή ποιότητα και αδαμάντινο χαρακτήρα. Δεν θέλει και πολύ λοιπόν για να καταλάβει κανείς πως αναφερόμαστε φυσικά στον μεγάλο Χόρχε Λαρένα, ενός ποδοσφαιριστή που τα λόγια είναι λίγα για να περιγράψουν την ποιότητα και το ήθος του.

Ο Λαρένα γεννήθηκε στη Λας Πάλμας, μια όμορφη πόλη των Καναρίων νήσων της Ισπανίας, στις 29 Σεπτέμβριου του 1981. Έχει ύψος 1.81 και η θέση του ήταν στην μεσαία γραμμή.

Η μεγάλη καριέρα του ξεκίνησε από τις ακαδημίες της πόλης του και την ομάδα της Λάς Πάλμας. Έχει αγωνιστεί επίσης στην ομάδα Παίδων της Εθνικής Ισπανίας, όπου έχει  παίξει 13 φορές πετυχαίνοντας μάλιστα και 4 γκολ.

Γενικότερα οι ομάδες που αγωνίστηκε πέραν από την ΑΕΚ μας είναι οι: Λάς Πάλμας Β’, Λάς Πάλμας , Ατλέτικο Μαδρίτης, Θέλτα, Ουέσκα και Ρεκρεατίβο.

Τελευταίος του σταθμός η ομάδα μας, καθώς από το καλοκαίρι του 2019 (όπου και έφυγε από την Κύπρο) και μετά δεν βρήκε νέα ποδοσφαιρική στέγη.

Ο Λαρένα με τη φανέλα της Ατλέτικο Μαδρίτης

Να σημειώσουμε πως ο Χόρχε ήρθε στο νησί μας για λογαριασμό της ομάδας μας το καλοκαίρι του 2014.

Ένα από  τα χαρακτηριστικά του Λαρένα ήταν το φοβερό κεραυνοβόλο του σουτ, οι κάθετες μπαλιές του αλλά και οι διαγώνιες, όπως και η ηρεμία που σου έδινε με το κράτημα της μπάλας. Πραγματικός μαέστρος ο άνθρωπος!

Ο Ισπανός παικταράς φόρεσε τον τιμημένο Κίμωνα στο στήθος σε 178 αγώνες, πέτυχε 27 γκολ και μοίρασε 15 ασίστ. Όλα αυτά σε πρωτάθλημα, κύπελλο και Ευρώπη. Μάλιστα ο Χόρχε μετρά ένα Κύπελλο, ένα σούπερ καπ και συμμετοχή σε ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Σε όλα αυτά είχε άμεση συμμετοχή και μεγάλη συμβολή.

Αρκετά από τα τέρματα του ήταν φοβερά και μας χάρισαν απίστευτες στιγμές. Ποιος μπορεί άλλωστε να ξεχάσει το γκολ στις καθυστερήσεις κόντρα στον ΑΠΟΕΛ στην έδρα μας; Μεγάλες στιγμές, προερχόμενες από το πόδι ενός αρτίστα.

Δείτε εδώ το γκολ του (στο 5:56):

Επίσης όλοι θυμόμαστε το πρώτο γκολ ever στην ΑΡΕΝΑ, με τον ‘’κεραυνό’’ του Λαρένα  λίγα μέτρα μπροστά από την μεσαία γραμμή να καταλήγει στα δίκτυα. Για την ιστορία, ο πρώτος αγώνας στο στολίδι μας έγινε στις 17 Οκτωβρίου του 2016 με αντίπαλο  τον Άρη Λεμεσού!

Θαυμάστε αυτή την εξαιρετική εκτέλεση (στο 0:41):

Η πορεία του μεγάλου Χόρχε στην ομάδα μας τελείωσε  το καλοκαίρι του 2019, όταν και έγινε γνωστό πως δεν θα συνεχίσει να φορά τα κιτρινοπράσινα. Μια φυγή που επιτρέψτε μας να σημειώσουμε πως αναπληρώθηκε ποτέ.

Οφείλουμε να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε αυτόν τον σπουδαίο άνθρωπο και του ευχόμαστε τα καλύτερα. Πάντα η οικογένεια της ΑΕΚ μας είναι ανοικτή για αυτόν και πάντα θα έχει καλά φιλαράκια στη Λάρνακα και σε όλη την Κύπρο.

Ακολουθεί φωτορεπορτάζ με τον Λαρένα εν δράση φορώντας τον Κίμωνα:

Δείτε ορισμένα από τα γκολ που πέτυχε ο Χορχέ με τη φανέλα της ομάδας μας:

Αφήστε μια απάντηση