Τα περί μείωσης στον προϋπολογισμό μας

Το ότι θα είναι μειωμένος ο προϋπολογισμός της νέας χρονιάς  ήταν γνωστό λόγω και των γεγονότων που προέκυψαν.

Αυτό που δεν διευκρινιζόταν όμως ήταν το ύψος της μείωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες από άρθρο του  αθλητικογράφου Αντρέα Βεντούρη  της ιστοσελίδας balla.com η μείωση στην ΑΕΚ μπορεί να φτάσει μέχρι και στο ένα εκατομμύριο.

Από τα τέσσερα εκατομμύρια ευρώ που βρίσκεται τώρα , να φτάσει  κοντά στα τρία.

Όπως τονίζεται σε αυτά τα νούμερα δεν συμπεριλαμβάνονται τα λειτουργικά έξοδα, αλλά μόνο η μισθοδοσία των ποδοσφαιριστών και του προπονητικού τιμ.

Αυτούσιο το δημοσίευμα:

Έχει ειπωθεί επισήμως από πλευράς ΑΕΚ ότι ο προϋπολογισμός της νέας σεζόν θα είναι μειωμένος. Απολύτως λογικό, αφού θα πρέπει να κινηθεί, όπως όλοι μας εξάλλου, σε όλους τους τομείς της ζωής μας κι όχι μόνο στο ποδόσφαιρο, στα νέα δεδομένα της εποχής.

Από τη στιγμή που τα έσοδα θα είναι μειωμένα, τότε θα ήταν απίθανο να παρέμεινε το μπάτζετ στα ίδια επίπεδα. Πόσο μάλλον από τη στιγμή που φέτος δεν έχει… Ευρώπη, μετά από μια πενταετία. Άρα ένα σημαντικό ποσό δεν θα μπουν φέτος στο ταμείο.

Βάλτε τους χορηγούς που είτε θα δώσουν λιγότερα, είτε και καθόλου. Προσθέστε και την αβεβαιότητα για το θέμα των εισιτηρίων (πόσοι θα δικαιούνται να πηγαίνουν στο γήπεδο, τι θα γίνει με τα διαρκείας, πόσα θα κυκλοφορήσουν και πάει λέγοντας) και τότε εύκολα μπορεί να κατανοήσει κανείς γιατί θα πρέπει να πέσει το μπάτζετ.

Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι η μείωση στην ΑΕΚ μπορεί να φτάσει μέχρι και στο ένα εκατομμύριο. Δηλαδή από τα περίπου τέσσερα εκατομμύρια ευρώ, να πέσει κοντά στα τρία. Σημειώνουμε ότι δεν συμπεριλαμβάνονται σ’ αυτό το ποσό τα λειτουργικά έξοδα, αλλά μόνο η μισθοδοσία των ποδοσφαιριστών και του προπονητικού τιμ.

Τονίζουμε ότι η μείωση δεν θα φτάσει σίγουρα στο ένα εκατομμύριο, αλλά όπως γράψαμε πιο πάνω, ΜΕΧΡΙ το ένα εκατομμύριο. Προφανώς σε περίπτωση που κυκλοφορήσουν εισιτήρια διαρκείας, έστω ένας αριθμός, ή έρθουν κάποια έσοδα στην ομάδα από χορηγούς, τότε η μείωση θα είναι μικρότερη. Όχι κατά πολύ, αλλά έστω ελαφρώς.

Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι ο δείκτης ποιότητας του ρόστερ θα είναι χαμηλότερος. Ο Αρνάλ Κόντε, σε συνεργασία με τον Σαντιάγκο Καρπιντέρο, καλούνται να βρουν τις ιδανικές λύσεις, δηλαδή τους καλούς ποδοσφαιριστές στην σωστή τιμή, ώστε η ομάδα να παρουσιαστεί καλύτερη τη νέα αγωνιστική περίοδο. Με σωστές επιλογές η ΑΕΚ μπορεί να είναι όντως καλύτερη, έστω και με μειωμένο μπάτζετ.

Αφήστε μια απάντηση