Αφιέρωμα/Μάκης Αλκιβιάδης: Ρεκόρ, ήθος, ποιότητα! (Σπάνιο video και δηλώσεις)

Μάκης Αλκιβιάδης. Ένα όνομα μια ιστορία για όσους γνωρίζουν έστω τα βασικά από ποδόσφαιρο.

Η ιστοσελίδα μας έψαξε, βρήκε, και σας παραθέτει ορισμένα στοιχεία, σε ένα αφιέρωμα προς το πρόσωπο του.

Ένας άνθρωπος που έχει συνδέσει την πορεία του με την ΕΠΑ και για πολλούς είναι ο κορυφαίος παίκτης του Σωματείου. Υπερασπίστηκε την εστία της ομάδας για κάτι παραπάνω από 20 χρόνια, ενώ φόρεσε και τη φανέλα της Εθνικής Κύπρου.

Γεννημένος στις 10/01/1944, ξεχώριζε και για το ήθος του και όχι μόνο για τις ποδοσφαιρικές του ικανότητες που τον κατέτασσαν στους κορυφαίους τερματοφύλακες. Και αφού γεννήθηκε στη Λάρνακα, στα 15 του χρόνια εντάχθηκε στην ΕΠΑ και έπαιζε στην εφηβική ομάδα.

Έπαιξε σε πέντε αγώνες και στη συνέχεια βρέθηκε στην πρώτη ομάδα, αφού αντικατέστησε τον Νίκο Πύργου που τελείωνε την καριέρα του.

Πιο συγκεκριμένα, ο Αλκιβιάδης για 21 χρόνια (1960-1981) υπερασπίζεται τα δίκτυα της ΕΠΑ και την περίοδο 69-70 πανηγύρισε το πρωτάθλημα. Περιττό να αναφέρουμε την τεράστια συμβολή του για να γίνει αυτό το κατόρθωμα.

Είναι ο ρέκορτμαν συμμετοχών όλων των εποχών στην ΕΠΑ (πάνω από 400!), ενώ με την Μικτή Κύπρου στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Α’ Εθνικής είχε 16 συμμετοχές.

Όσες προτάσεις και να είχε αυτός έμεινε πιστός στη μεγάλη του αγάπη και δεν το κούνησε ποτέ.

Στα 36 του σταμάτησε τη μπάλα, ενώ τη χρονιά 1969-70 ψηφίστηκε παίκτης της χρονιάς και το 1980 πήρε το βραβείο ήθους. Να σημειώσουμε πως το 68-69 αναδείχθηκε καλύτερος παίκτης της Εθνικής.

Video από τα 20χρονα της ΑΕΚ μας, όπου φιλοξενήθηκε αφιέρωμα προς το πρόσωπο του:

Όταν σταμάτησε το ποδόσφαιρο έγινε προπονητής τερματοφυλάκων στην ΕΠΑ, ενώ τιμήθηκε τρεις φορές από τους αθλητικούς συντάκτες σαν ο ποδοσφαιριστής της χρονιάς.

Δυστυχώς ο Μάκης Αλκιβιάδης απεβίωσε το 2014 σε ηλικία 70 ετών και σκόρπισε τη θλίψη στον ποδοσφαιρικό κόσμο και όχι μόνο, καθώς ήταν αγαπητός σε όλους.

Σε ευχαριστούμε για όλα Μάκη, αιωνία σου η μνήμη και να ξέρεις πως το έργο που άφησες πίσω σου είναι τεράστιο.

Αφήστε μια απάντηση