Ιωάννης Σκοπελίτης: Ο ασταμάτητος στρατιώτης στις υπηρεσίες του Κίμωνα (pics+vids)

Ο Έλληνας μέσος από πρώτη στιγμή που πάτησε το πόδι του στην Κύπρο για λογαριασμό της Ανόρθωσης φρόντισε να δείξει σε όλους  πόσο σημαντική μονάδα μπορεί να αποτελέσει για οποιονδήποτε προπονητή. Στην ΑΕΚ μας αγωνίστηκε για μια τριετία τις σεζόν 2011-2012 και 2013-2015 αφήνοντας μας όλους ικανοποιημένους.

Ποδοσφαιριστής με πολύ πάθος, δύναμη και κυρίως ασταμάτητα τρεξίματα όταν αγωνιζόταν. Άλλωστε δεν ήταν τυχαίο το παρατσούκλι που του κόλλησαν οι οπαδοί ως “Duracell” αφού πραγματικά αποτελούσε μια ασταμάτητη μηχανή στον χώρο της μεσαίας γραμμής. Σε παλαιότερη του συνέντευξη του στην ιστοσελίδα REPORTER ο ίδιος δήλωσε λάτρης της σκληρής δουλείας κάτι που αποδείκνυε σε κάθε του εμφάνιση.

Συγκεκριμένα δήλωσε: «Έκανα πάντα καλή ζωή και συνεχίζω να προπονούμε σκληρά. Είμαι της άποψης, πως, όσο μεγαλύτερος σε ηλικία είσαι πρέπει να δουλεύεις περισσότερο. Εγώ αυτό κάνω και νιώθω τα πόδια μου να κρατάνε γερά. Πάντα φορτσάρω 100% την ώρα της προπόνησης και πολλές φορές επιδιώκω να προπονούμαι ακόμα και στα ρεπό».

Μπορεί να μην πέτυχε πολλά γκολ στην καριέρα του λόγω της θέσης που αγωνιζόταν όμως σε όλους μας θα μείνουν αξέχαστα τα δυνατά μακρινά σουτ του που επιχειρούσε που πραγματικά ήταν ο φόβος και ο τρόμος των αντίπαλων τερματοφυλάκων. Παρακάτω 2 από τα εκπληκτικά γκολ που πέτυχε με την ΑΕΚ μας πρώτα με ΑΕΚ Κουκλιών και με Εθνικό Άχνας  όπου αποδεικνύουν πως όποτε σκόραρε το έκανε με εκπληκτικό τρόπο.

Ο “Σκόπε” ο οποίος είναι γεννημένος στην Αθήνα στις 2 Μαΐου 1978 ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από τις ακαδημίες του Απόλλων Αθηνών. Τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα τα έκανε την περίοδο 1997 όπου αγωνίστηκε στο Αιγάλεω. Εκεί έμεινε μια επταετία μέχρι το 2005 όπου κατέγραψε συνολικά 181 συμμετοχές και επτά γκολ.

Οι εξαιρετικές του εμφανίσεις προσέλκυσαν τον ενδιαφέρον αρκετών ομάδων. Αυτή που καταφέρνει να αποσπάσει την υπογραφή του είναι η αγγλική Πόρτσμουθ όπου μεταγράφεται τον Ιανουάριο του 2005 και μένει μια σεζόν καταγράφοντας 18 συμμετοχές.

Το 2006 επιστρέφει πίσω στο Αιγάλεω όπου καταγράφει 25 συμμετοχές και 1 γκολ  προτού κατέβει στο νησί μας  για λογαριασμό της Ανόρθωσης. Το πρώτο του πέρασμα το 2007 ήταν σύντομο αφού παρά τις εξαιρετικές του εμφανίσεις  ένα οικογενειακό του πρόβλημα τον ανάγκασε να επιστρέψει στην Ελλάδα  για το τελευταίο μισό της σεζόν. Εκεί αγωνίστηκε στον Ατρόμητο Αθηνών για 12 αγώνες.

AEK Larnaca player Ioannis Skopelitis (R) challenges Andrei Prepelita of Steaua Bucuresti during their UEFA Europa League group J football match in Nicosia on September 29, 2011. the match ended with a 1-1 tie. AFP PHOTO/SAKIS SAVVIDES (Photo credit should read SAKIS SAVVIDES/AFP via Getty Images)

Το 2008 επιστρέφει στην Κύπρο για μια δεύτερη θητεία για λογαριασμό και πάλι της Ανόρθωσης. Στην ομάδα της Αμμοχώστου έθελξε πετυχαίνονται εκπληκτικές εμφανίσεις και καταγράφοντας  53 συμμετοχές και 1 γκολ.

Μετά από μια τριετία στην ‘’Κυρία’’ εντάσσεται στο δυναμικό της ομάδας μας την περίοδο 2011-2012 όπου σε  28 αγώνες πετυχαίνει 3 γκολ. Το 2012 επιστρέφει στην Ανόρθωση για ακόμη μια σεζόν όπου αγωνίζεται σε 29 αγώνες προτού επιστρέψει και πάλι στην ΑΕΚ μας την περίοδο 2013-2014.  

Στον σύλλογο μας μένει μια διετία μέχρι το 2015 όπου αγωνίζεται σε 49 αγώνες πετυχαίνοντας 2 τέρματα. Στην συνέχεια αγωνίζεται για 2 σεζόν (2015-2017) στην Νέα Σαλαμίνα καταγράφοντας  19 συμμετοχές προτού επιστρέψει στα 40 του χρόνια πλέον στην  Ελλάδα. Ο τελευταίος του σταθμός δεν ήταν άλλος από την  ομάδα που ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά, το Αιγάλεω για να κλείσει την επιτυχημένη καριέρα του. Πλέον, συνεχίζει να βρίσκεται στο χώρο του ποδοσφαίρου ως μάνατζερ ποδοσφαιριστών. Σε  πρόσφατη του συνέντευξη στο Super Sport fm σε ερώτηση που του έγινε για το τι  κρατά από την παρουσία του στην Κύπρο έκανε ιδιαίτερη αναφορά  στις ευρωπαϊκές  στιγμές που βίωσε με την ομάδα μας. Συγκεκριμένα απάντησε : «Κρατώ πολλά πράγματα. Η μισή μου ποδοσφαιρική ζωή είναι στην Κύπρο. Είναι πολλά τα πράγματα που έχω ζήσει και κρατήσει. Οι ευρωπαϊκές στιγμές ήταν τεράστιες. Ήταν επίσης η ευρωπαϊκή πρόκριση με την ΑΕΚ κόντρα στην Ρόζενμποργκ, αλλά και η πολύ καλή χρονιά με τη Νέα Σαλαμίνα, όταν ήμουν σε μια προχωρημένη ποδοσφαιρικά, ηλικία».

Παρακάτω η στιγμή της βράβευση του από τον ΠΑΣΠ για τον γκολ που πέτυχε εναντίον του Εθνικού ως 6ο καλύτερο της περιόδου 2014-2015.

Τέλος, κανείς δεν ξεχνά τη τιμητική που του ετοίμασε η ομάδα μας μαζί με τη Νέα Σαλαμίνα, καθώς στις 6/10/2017 όλοι βρέθηκαν στην «Αρένα» για να αποθεώσουν τον Σκοπελίτη. Ένα ποδοσφαιριστή με πάθος, ήθος και μεγάλη αγάπη για αυτό που κάνει.

Αφήστε μια απάντηση