Αφιέρωμα: Γκονζάλο Γκαρσία, ένας ”μάγος” της μπάλας! (pics+vids)

Γκονζάλο Γκαρσία! Τι να πρωτοπούμε για αυτό τον παιχταρά;

Ένα χρόνο όλο κι όλο αγωνίστηκε με τα χρώματα της ομάδας μας και κατάφερε μέχρι και σήμερα να αποτελεί ένα από τα καλύτερα 10άρια που φόρεσαν την φανέλα με τον Κίμωνα στο στήθος αλλά ταυτόχρονα και ένα από τους καλύτερους παίκτες που πέρασαν από τα Κυπριακά γήπεδα!

Του Κωνσταντίνου Κούλα

Η εξυπνάδα, η σπιρτάδα, η ευελιξία αλλά και το απίστευτο του κοντρόλ, ήταν τα τέσσερα τρανταχτά του χαρακτηριστικά τα οποία θα θυμάται ο κάθε ΑΕΚτζής.

Ο Ουρουγουανός μεσοεπιθετικός με Ισπανικό διαβατήριο γεννήθηκε στις 13 Οκτωβρίου του 1983 στο Montevideo.

Στην Ουρουγουάη αγωνίστηκε στις ακαδημίες των La Rinconada  και Defensor.

Το ταλέντο του εξελίχθηκε αρκετά γρήγορα και η ακαδημία Compostella έκανε την γρήγορη κίνηση για να τον φέρει στην Ισπανία.

Μετά από κάποια μαγικά τουρνουά για τον ίδιο έρχεται στα χέρια του η μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας του, η πρόταση της Ρεάλ Μαδρίτης για να τον κάνει μέλος των ακαδημιών της. Τέτοια ευκαιρία δύσκολο να την αρνηθεί!

Έμεινε στους Μερένχες μέχρι και το 2003 χωρίς όμως να σημειώσει κάποια εμφάνιση στην πρώτη ομάδα. Έφυγε υπογράφοντας στην επίσης Ισπανική Alcoron όπου εκεί έκανε και το πρώτο του επαγγελματικό ντεμπούτο σε ηλικία 20 ετών!

Τα επόμενα δύο χρόνια αγωνίστηκε και με τις ομάδες των Merida και CF Palencia.

Απ’ εκεί και πέρα όμως, κατά την διάρκεια της ποδοσφαιρικής του καριέρας πριν γίνει κάτοικος Λάρνακας, είχε αρκετή εμπειρία και παράλληλα πολλές παραστάσεις μόνο στην Ολλανδία. Φόρεσε την φανέλες των AGOVV, SC Heerenveen, Heracles Almelo, FC Groningen και VVV-Venlo. 

Τα στατιστικά του στις Ολλανδικές ομάδες:

Ομάδα Σεζόν Αγώνες Γκολ Ασσίστ
AGOVV 2005-2006 35 16
SC Heerenveen 2006-2008 13 1 3
Heracles Almelo 2007-2008 16 3 3
FC Groningen 2008-2011 59 7  6
VVV-Venlo 2009-2010 14 3 1

Την αμέσως επόμενη σεζόν ο Γκονζάλο Γκαρσία παίρνει την μεγάλη απόφαση να αλλάξει παραστάσεις και να δοκιμάσει την τύχη του στην μεγαλόνησο. Υπέγραψε συμβόλαιο με την ΑΕΚ μετά από προσωπική πρωτοβουλία του τεχνικού μας διευθυντή Ζόρντι Κρόιφ!

Ο Ολλανδός τεχνικός διευθυντής μετά από αυτή του την κίνηση δικαιώθηκε πλήρως. Ο Ισπανός οργανωτής αποδείχθηκε λίρα εκατό για την πορεία της ομάδας μας εκείνη την σεζόν τόσο σε Ευρώπη όσο και σε πρωτάθλημα.

Το επίσημο του ντεμπούτο στα κιτρινοπράσινα το πραγματοποιεί στις 14 Ιουλίου 2011 μέσα στην Μάλτα κόντρα στην Φλοριάνα. Το παιχνίδι εκείνο ήταν στα πλαίσια δευτέρου προκριματικού γύρου του Γιουρόπα Λιγκ και η ομάδα μας κέρδισε με το εξωπραγματικό 0-8. Αυτή είναι και η μεγαλύτερη μας εκτός έδρας νίκη στην ιστορία μας.

Από την πρώτη του εμφάνιση κατάφερε να μας συστηθεί με τον καλύτερο τρόπο πετυχαίνοντας χατ-τρικ στα 59 λεπτά στα οποία αγωνίστηκε.

Τα γκολ του στο 1:53, 3:43 και 4:34:

Ολοκλήρωσε τα προκριματικά και τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ με 10 εμφανίσεις από τις 12 διαθέσιμες. Συνολικός του απολογισμός τα 736 λεπτά έχοντας επίσης 6 τέρματα και ακόμη 2 ασσίστ.

Ο Ισπανός «μάγος» ήταν ο άνθρωπος που έδειξε τον δρόμο για την παρθενική μας νίκη σε ομίλους Γιουρόπα Λιγκ πετυχαίνοντας το 1-0 κόντρα στην Μακάμπι Χάιφα. Για την ιστορία κερδίσαμε με σκορ 2-1 με τον άλλο δράστη να είναι ο Γκόργκα Πιντάδο!

Συνεχίζοντας στο πρωτάθλημα η σχέση του με τα αντίπαλα δίχτυα ήταν τρομερή! Αποτέλεσε μαζί με Γκόργκα Πιντάδο και Πρίσο μία από τις πιο δυνατές τριπλέτες του Κυπριακού πρωταθλήματος που ζήλευαν οι άλλες ομάδες.

Κατάφερε να γράψει το όνομα του στον πίνακα των σκόρερ 12 φορές ενώ σέρβιρε ακόμη ένα γκολ.

Καλύτερες του εμφανίσεις χωρίς αμφιβολία οι εκτός έδρας μας νίκες στα ντέρμπι κόντρα σε Απόλλωνα(0-3) και Ανόρθωση(0-1), ματώνοντας τα δίχτυα των αντιπάλων, 2 φορές και 1 αντίστοιχα!

Tα γκολ του κόντρα στον Απόλλων Λεμεσού μετά το 2:06:

Τα υπόλοιπα παιχνίδια που βρήκε δίχτυα:

Αγωνιστική Παιχνίδι Σκορ
4η Αγωνιστική ΑΕΚ – Εθνικός Άχνας 2-1
8η Αγωνιστική ΑΕΚ – Αλκή 2-0
12η Αγωνιστική ΑΕΚ – Ερμής 2-0
13η Αγωνιστική Αναγέννηση Δερύνειας – ΑΕΚ 0-3
15η Αγωνιστική Ολυμπιακός – ΑΕΚ 1-1
1η Αγωνιστική Play-Offs Αλκή – ΑΕΚ 0-2
2η Αγωνιστική Play-Offs ΑΕΚ – Νέα Σαλαμίνα 1-2
5η Αγωνιστική Play-Offs ΑΕΚ – Αλκή 3-1 (2)

Οι εκπληκτικές του εμφανίσεις και η παραγωγική του σεζόν με τα χρώματα της ΑΕΚ κάνουν ολόκληρη την Ευρώπη να παραμιλά για πάρτι του. Η Μακάμπι Τέλ Αβίβ από το Ισραήλ έσπευσε πιο γρήγορα από όλους και απέκτησε τον Ισπανό μας «μάγο»!

Τα επόμενα χρόνια αγωνίστηκε με επιτυχία και στις ομάδες της Ανόρθωσης, της Heracles Almelo και της Compostella όπου εκεί έκλεισε αυτή την πλούσια καριέρα του!

Ο 37χρονος πλέον Ισπανός άρχισε καριέρα προπονητή και τώρα βρίσκεται στον πάγκο της Ολλανδικής Twente!

Στην ομάδα μας αποτέλεσε ένα αναπόσπαστο κομμάτι του ρόστερ που μας πρόσφερε μεγάλες συγκινήσεις και θέαμα. Αποκορύφωμα φυσικά η πρόκριση μας στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ όντας η πρώτη Κυπριακή ομάδα που πετυχαίνει αυτό το τεράστιο επίτευγμα!

Αφήστε μια απάντηση