Άποψη: Η καραντίνα που «κόβει» τα φτερά στους αθλητές…

Η καλαθοσφαιρική μας ΑΕΚ την περασμένη Τρίτη ανακοίνωσε την απόκτηση του Αμερικανού φόργουορντ Ντέζον Ντέιβις για αντικαταστάτη του Χάρρις ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά.

Ο Περήφανος Κίμωνας αρθρογραφεί…

Ο 22χρονος νέος παίκτης της ομάδας μας έχει περάσει ήδη την 14ήμερη υποχρεωτική καραντίνα η οποία προβλέπεται βάση πρωτοκόλλου και πιθανότατα θα τον δούμε στο παιχνίδι κόντρα στον Απόλλωνα.

Ο συγκεκριμένος παίκτης ήρθε στο νησί μας πανέτοιμος, προπονημένος και με φουλ ψυχολογία για να ενσωματωθεί άμεσα στις προπονήσεις της ΑΕΚ μας ώστε να εγκληματιστεί, να πάρει λεπτά στα πόδια του και να βοηθήσει άμεσα την ομάδα μας μετά τον ξαφνικό τραυματισμό του Χάρρις.

Ωστόσο ο ίδιος έπρεπε να μπει απευθείας στην 14ήμερη υποχρεωτική καραντίνα.

Εδώ εμφανίζεται το ερώτημα “Μετά από αυτές τις δύο εβδομάδες καραντίνας ο ίδιος θα έχει τις ίδιες αντοχές και την ίδια ψυχολογία;”

Ταπεινή μου άποψη είναι πως φυσικά και όχι, καθώς ο Ντέιβις και οποιοσδήποτε άλλος παίκτης, θα ήθέλε πως και πως να αγωνιστεί και η καραντίνα δυστυχώς του “κόβει” τα φτερά.

Εφόσον ο Ντέιβις έχει κάνει ήδη δύο φορές το τεστ σε διάρκεια μίας εβδομάδας και είχε βγει ισάριθμες φορές αρνητικός, θεωρώ πως έπρεπε να ενταχθεί με την υπόλοιπη ομάδα για να αρχίσει εντατικά τις προπονήσεις.

Δύο εβδομάδες είναι μεγάλο διάστημα αγωνιστικά και μακάρι οι αρμόδιοι να το καταλάβουν και αυτοί και να μπουν στην ψυχολογία των αθλητών.

Δεν λέω πως είναι λάθος η καραντίνα με βάση αυτά που βλέπουν τα μάτια μας τους τελευταίους μήνες, προς Θεού, απλώς οι μέρες να μειωθούν αν τα αποτελέσματα των διαγνωστικών ελέγχων το επιτρέπουν.

Και το τονίζω ξανά, επουδενί δεν θέλει κανείς να υπάρχει διασπορά του ιού. Πάνω απ’ όλα είναι η υγεία. Όταν όμως είσαι αρνητικός στον κορονοϊό δύο φορές μέσα σε 1 εβδομάδα, τότε δεν μπορείς να κάνεις προπόνηση στο γήπεδο;

Και αυτό δεν αφορά μόνο την καλαθοσφαιρική μας ΑΕΚ, αλλά και τις άλλες ομάδες. Σήμερα είμαστε εμείς, αύριο θα είναι άλλοι.

Αυτή είναι η καθαρά δική μου άποψη προς το θέμα αυτό και ήθελα να την μοιραστώ με εσάς, αφού είναι κρίμα όταν μετά από συνεχόμενα τεστ με αρνητική ένδειξη, ο αθλητής που έχει υποχρεώσεις να μένει 14 μέρες σπίτι.

Αλλά για να πούμε και του στραβού το δίκαιο, εδώ βλέπουμε διαφορετικές απόψεις από τους ίδιους τους επιστήμονες, εμείς θα έχουμε ξεκάθαρες απαντήσεις;

Το πρωτάθλημα μπάσκετ το τρέχουν λίγα άτομα και μάλιστα που αγαπούν το άθλημα αυτό. Είναι κρίμα να μην βρεθεί ένας τρόπος ώστε και η υγεία να διασφαλιστεί και οι ομάδες να βοηθούνται.

Τι να πω όμως, οι καταστάσεις που ζούμε είναι πρωτόγνωρες και το κλίμα τεταμένο, αφού οι δυσκολίες είναι σε όλα τα επίπεδα. Η υπομονή όλων δοκιμάζεται και το οφείλουμε στον εαυτό μας να αντέξουμε ως κοινωνία.

Υπομονή εύχομαι, να περάσει και αυτό με την ελπίδα να έχουμε την κανονικότητά μας πίσω.

Αφήστε μια απάντηση