Τα νούμερα του Φλοριάν και η μεγάλη ευκαιρία! (pic+vids)

Ο Φλοριάν Τολεμές αδιαμφισβήτητα είναι ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής που στα καλά του μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Ο Γάλλος επιθετικός της ομάδας μας, από τον Ιανουάριο του 2017 που εντάχθηκε στο ρόστερ, έδειξε σε πολλά ματς ότι ξέρει να κάνει καλά τη δουλειά του, που δεν είναι άλλη από το να σκοράρει. Μέσα από μια σύντομη ματιά στα στατιστικά του 34χρονου φορ, διαπιστώνει κανείς πόσο έλειψε τη σεζόν 2019 – 2020 από την ΑΕΚ.

Ο Τολεμές συστήθηκε στο Κυπριακό κοινό με γκολ, καθώς ήταν 5/2/2017 όταν ντεμπούταρε στο ΓΣΠ κόντρα στον ΑΠΟΕΛ και στο 37ο λεπτό με ένα παλικαρίσιο τρόπο έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του αντίπαλου.

Δείτε το γκολ στο 3:50 του πιο κάτω video:

Μέχρι το τέλος της αγωνιστικής χρονιάς πρόλαβε να καταγράψει 13 συμμετοχές (όλες ως βασικός) και να σκοράρει 4 γκολ. Οι αριθμοί του ανέβασαν τον πήχη ενόψει της νέας χρονιάς, και το ‘’τανκ’’ φρόντισε να μην απογοητεύσει κανένα.

Το κοντέρ έγραψε 25 συμμετοχές και 22 τέρματα, και πλέον όλοι έπιναν νερό στο όνομα αυτού του χαρισματικού γκολτζή. Τον Μάη του 2018 η αγωνιστική περίοδος έκλεισε ιδανικά για όλους, καθώς η ομάδα μας κατέκτησε το Κύπελλο κόντρα στον Απόλλωνα μετά από μια επική ανατροπή, στην οποία ο Φλοριάν είχε άμεση συμμετοχή αφού έκανε το 1-1 στο 69’ του τελικού.

Το τέρμα του μετά το 3:40 του πιο κάτω video:

Την περίοδο 2018 – 2019 ο Τολεμές καταγράφει 24 συμμετοχές και πετυχαίνει 7 γκολ. Κάποιοι τραυματισμοί τον πήραν πίσω και δεν τον άφησαν να συνεισφέρει στην ΑΕΚ μας όσα πραγματικά μπορεί. Ενδεικτικά να αναφέρουμε πως τον Ιανουάριο του 2019, ο 34χρονος επιθετικός είχε υποβληθεί σε επέμβαση στην κάτω γνάθο, με την επιστροφή του στην αγωνιστική δράση να είχε υπολογιστεί στις 8 εβδομάδες. Φυσιολογικά αυτό του στοίχισε καθώς βγήκε εκτός ρυθμού.

Τη χειρότερη του χρονιά όμως ο Φλοριάν με τον Κίμωνα στο στήθος έμελλε να την περάσει το 2019 – 2020. Συνεχόμενοι τραυματισμοί, 7 συμμετοχές και 1 γκολ, με όλα αυτά να λαμβάνουν χώρα από την αρχή του πρωταθλήματος μέχρι τον Ιανουάριο. Και λέμε μέχρι τον Ιανουάριο γιατί ο Κόντε με την έλευσή του αποφάσισε όπως τον αφήσει εκτός λίστας για το τελευταίο μισό του πρωταθλήματος, με σκοπό να ξεπεράσει τα όποια προβλήματα και να τεθεί στη διάθεση του τεχνικού μας τιμ με τη νέα αγωνιστική σεζόν.

Με αυτά και με αυτά, αντιλαμβάνεται κανείς πως η συνεισφορά του Τολεμές στην ομάδα μας είναι μεγάλη και αυτή τη στιγμή έχει μπροστά του μια μεγάλη ευκαιρία ενόψει της νέας περιόδου. Και τι εννοούμε; Μα φυσικά την καλή προετοιμασία, ποντάροντας πάνω στη σωστή αποθεραπεία (βάση χρόνου) που έκανε.

Έτσι ο Φλοριάν μπορεί και έχει όλα τα φόντα να κάνει μια καλή χρονιά την περίοδο 2020-2021 και να βοηθήσει την ομάδα μας.

Αφήστε μια απάντηση