Η φιλοσοφία του κόουτς, ο Φλοριάν και το ψυχολογικό κομμάτι

Η ομάδα μας κέρδισε με 2-0 τη Δόξα για την 7η αγωνιστική. Τα γκολ πέτυχαν οι Ναράνχο και Φλοριάν.

Ας πάρουμε τα πράγματα ένα ένα. Είναι σημαντικό που κερδίσαμε, πήραμε ψυχολογία και επανήλθε η ηρεμία στις τάξεις της ΑΕΚ μας. Πρέπει να κτίσουμε πάνω σε αυτό, να επενδύσουμε στο ψυχολογικό κομμάτι και να πιστέψουν περισσότερο στον εαυτό τους οι παίκτες μας.

Πάντα τα τρίποντα αφήνουν μια γλυκιά γεύση όμως σίγουρα το τεχνικό επιτελείο θα έχει πολλή δουλειά μεσοβδόμαδα μέχρι να παίξουμε τον Ερμή.

Ας πάμε τώρα και στη φιλοσοφία του προπονητή. Φαίνεται πως δεν ενδιαφέρετε πολύ για την κατοχή, σε αντίθεση με τους προκατόχους του, και έχει ένα άλλο τρόπο παιχνιδιού. Στα τρία παιχνίδια πρωταθλήματος που είχε την ευθύνη της ΑΕΚ μας ο Καρίγιο, δεν είχαμε την κατοχή που είχαμε παλαιότερα και είδαμε ένα άλλο στυλ δημιουργίας. Το αν είναι αυτό καλό ή όχι δεν θα το κρίνουμε εμείς, αλλά τα αποτελέσματα. Μακάρι να κερδίζουμε και να παίζουμε καλά και δεν μας νοιάζει αν έχουμε την περισσότερη κατοχή στο ματς ή όχι.

Ο Ισπανός κόουτς αφήνει την προσπάθεια για πολλή κατοχή λοιπόν και ζητά συνεχώς από τους παίκτες να πιέζουν ψηλά, τα μπακ να ανεβαίνουν και τον Ναράνχο να επιστρέφει για να πάρει μπάλα και να μοιράσει κατοχή.

Τέλος, ο Φλοριάν ήταν αρκετά δραστήριος, μέσα σε όλες μας τις φάσεις και προσπάθησε αρκετά. Η αλήθεια ήταν άστοχος όμως και θα μπορούσε να βρει περισσότερες φορές δίχτυα. Είναι ένα θέμα και αυτό που πρέπει να το διαχειριστεί το τεχνικό μας επιτελείο, καθώς ο Γάλλος χρειάζεται παιχνίδια και ψυχολογία. Σκόραρε ένα τέρμα και πλέον καλείται να δώσει συνέχεια. Αυτή θα είναι μια εξέλιξη που θα μας βοηθήσει και σαν ομάδα.

Η ΑΕΚ μας χρειάζεται ένα νικηφόρο σερί και τα επόμενα ματς προσφέρονται. Αλλά ας μην προτρέχουμε και να βλέπουμε κάθε ματς ξεχωριστό. Προέχει ο Ερμής και η 2η συνεχόμενη μας επιτυχία.

Μόνο δουλειά το σύνθημα, δεν ήταν η απόδοση που θέλουμε να βλέπουμε με τη Δόξα, όμως αν μη τι άλλο είδαμε διάθεση αμυντικά και προσπάθεια επιθετικά. Περιθώρια βελτίωσης υπάρχουν και μακάρι να τα δούμε να γίνονται πράξη.

Αφήστε μια απάντηση