Οι αριθμοί δείχνουν Νέγκρι στο πρωτάθλημα και Φορτίν στην Ευρώπη (vids)

Μια πρωτοποριακή και πρωτότυπη ιδέα για τα δεδομένα της ομάδας μας καθιέρωσε στην θέση κάτω από τα γκολπόστ, ο προπονητής μας Τον Κάανεν κατά την διάρκεια της σεζόν 2011-2012.

Του Κωνσταντίνου Κούλα

Ο Ολλανδός τεχνικός πήρε την πρωτοβουλία ανά χρονικά διαστήματα να μοιράζει τον αγωνιστικό χρόνο των τότε τερματοφυλάκων μας, Αλεξάντερ Νέγκρι και Μάρκο Φορτίν. Σκοπός αυτής της κίνησης, ήταν για να διατηρήσουν και οι δύο την φόρμα τους. Mετά την φυγή του Κάανεν, τον Νοέμβριο του 2011, το μοτίβο συνεχίστηκε και από τον διάδοχό του, Λέον Φλέμινγκς.

Ο Βραζιλιάνος κίπερ με Κυπριακό διαβατήριο, Αλεξάντερ Νέγκρι, είχε πιο πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρωτάθλημα, όπου μέτρησε 20 συμμετοχές και 8 “clean sheet”. Στον θεσμό του Γιουρόπα Λιγκ κατέγραψε ακόμη 5 εμφανίσεις. Συνολικός του απολογισμός την σεζόν 2011-2012 τα 2250 αγωνιστικά λεπτά.

Στην αντίπερα όχθη, ο Ιταλός Μάρκο Φορτίν, χρησιμοποιήθηκε περισσότερο στα ευρωπαϊκά παιχνίδια, με σύνολο 7 συμμετοχές. Στο Κυπριακό πρωτάθλημα ο 37χρονος τερματοφύλακας υπερασπίστηκε την εστία της ΑΕΚ μας, 10 φορές. Κράτησε το μηδέν παθητικό στα 4 απ’ αυτά. Ο δείκτης των συνολικών του λεπτών εντός αγωνιστικού χώρου εκείνης της χρονιάς, σταμάτησε στα 1530.

Τα στατιστικά των δύο τερματοφυλάκων μας

Τα στιγμιότυπα από το Ανόρθωση – ΑΕΚ και η απόκρουση πέναλτι του Αλεξάντερ Νέγκρι:

Ανόρθωση – ΑΕΚ 0-1 (26/11/2011)

Το ντεμπούτο του Μάρκο Φορτίν στο Κυπριακό πρωτάθλημα κόντρα στον ΑΠΟΕΛ:

ΑΕΚ – ΑΠΟΕΛ 0-0 (29/08/2011)

Αφήστε μια απάντηση