Ντίνος Λευκαρίτης στο «BS»: “Υπήρχε θέληση από πριν”

Πεζοπορικός και ΕΠΑ, δυο σωματεία της Λάρνακας, με την τόσο μεγάλη ξεχωριστή ιστορία για το καθένα, έσμιγαν τους δρόμους τους και μέσω αυτού, «γεννήθηκε» η ΑΕΚ!

Η οποία ιδρύθηκε σαν σήμερα στις 18 Ιουλίου του 1994!

ΑΕΚ λοιπόν, τριών δεκαετιών!

Ένα σωματείο που από τις πρώτες του στιγμές, είχε καθιερωθεί στη συνείδηση του Κύπριου φίλαθλου και που με το γεγονός της Ενοποίησης, τόσο πολύ το χάρηκαν, «Πεζοπόροι και Επασίτες»!

Μάλιστα φέτος και για πρώτη φορά στην ιστορία της, η ποδοσφαιρική ΑΕΚ, είχε φθάσει τόσο κοντά στην κατάκτηση του ποδοσφαιρικού Πρωταθλήματος, που θα ήταν και το πρώτο στην ιστορία της!

Όμως στην καλαθόσφαιρα, η ΑΕΚ δεν… προλαβαίνει να «ράβει πόντους υπερηφάνειας» για τους οπαδούς της!

🎙Ντίνος Λευκαρίτης: «Υπήρχε θέληση από πριν»

➡Ο Ντίνος Λευκαρίτης, ήταν ο πρώτος πρόεδρος της Ενοποιημένης εκ Λάρνακας ομάδας! 

Μπορεί στη συνέχεια να αποχώρησε από το θώκο, όμως πάντα βρίσκεται στο πλευρό της!

Δεν μπορούσε λοιπόν, να υπάρξει πιο συμβολικός ή και καταλληλότερος άνθρωπος για να εξιστορήσει με λίγα λόγια, τις μέρες εκείνες κατά τις οποίες έλαβαν χώρα στη Λάρνακα, οι ενέργειες που απέφεραν τη γέννηση της ΑΕΚ!

«Να αναφέρω κατ` αρχήν ότι και στα δυο σωματεία, Πεζοπορικό και ΕΠΑ, η πλειοψηφία ήταν δυνατή, ως προς την προοπτική της Ενοποίησης.

Αυτό που θυμάμαι έντονα, ήταν το πρώτο ποδοσφαιρικό παιχνίδι της ομάδας που είχε γεννηθεί, με αντίπαλο τον Εθνικό Άχνας στο ΓΣΖ, όπου είχαν μαζευτεί περισσότεροι από 3,500 φιλάθλων»!

Ξετυλίγοντας ακόμα λίγο το «κουβάρι των αναμνήσεων» των ημερών εκείνων, ο πρώτος πρόεδρος της ΑΕΚ, ολοκλήρωσε με τα ακόλουθα:

«Τόσο ο Πεζοπορικός, όσο και η ΕΠΑ, είχαν από πριν, οικονομικά, που επέφεραν και τα αγωνιστικά σκαμπανεβάσματα και η ιδέα για την Ενοποίηση είχε αρχίσει από πριν του 1994, να κυοφορείται.

Μετά λοιπόν, που σχηματίστηκαν επιτροπές και στις δυο ομάδες, τα βρήκαμε μεταξύ μας και κατόπιν της κοινής θέλησης, οι από εκεί και πέρα διαδικασίες ήταν εύκολες».

Έτσι λοιπόν, γεννήθηκε η ΑΕΚ…

Από τις 17 Ιουλίου του 1994!

Πηγή: basketballstoriescy.com