Τους έδειξε τον δρόμο ο Καραπατάκης – Μόνο εμείς ξεχρεώσαμε

Η Κυβέρνηση τρίζει τα δόντια στα ποδοσφαιρικά Σωματεία τα οποία εδώ και χρόνια αμελούν να πληρώσουν τα χρέη τους από φόρους στο Τμήμα Φορολογίας, απειλώντας τα ακόμη και με απαγόρευση εξόδου στην Ευρώπη ή/και με αφαίρεση βαθμών στο Πρωτάθλημα.

Αποτέλεσμα αυτής της πρακτικής από τα Σωματεία / Εταιρείες, είναι η συσσώρευση καθυστερημένων φορολογικών οφειλών που φτάνουν τα €36 εκατομμύρια και τα οποία στις πλείστες των περιπτώσεων αφορούν υποχρεώσεις πέραν των 5 ετών. 

Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες που εξασφάλισε η Brief, το μεγαλύτερο ποσοστό από τα €36 εκατ. αφορά τα μεγαλύτερα ποδοσφαιρικά Σωματεία.

Μόνο η ΑΕΚ Λάρνακας ξεχρέωσε πλήρως τις οφειλές της

Λόγω ακριβώς αυτών των σημαντικών οφειλών η κυβέρνηση Αναστασιάδη είχε προχωρήσει με Σχέδιο αποπληρωμής φορολογικών οφειλών ποδοσφαιρικών Σωματείων / Εταιρειών ώστε αυτά τα ποσά να εξοφληθούν. Το σχέδιο προνοούσε μεταξύ άλλων μηνιαίες δόσεις ή και απομείωση εκπρόθεσμων τόκων και επιβαρύνσεων σε περίπτωση πλήρους αποπληρωμής. Κίνητρο που μόνο η ΑΕΚ Λάρνακας (από την Α’ κατηγορία) εκμεταλλεύτηκε και έτσι ξεχρέωσε πλήρως τις οφειλές της.

Πηγή: brief