Η ΚΟΠ αδειάζει τους αναλυτές: Κανένα πέναλτι για την ΑΕΛ!

Το Τμήμα Διαιτησίας της ΚΟΠ συνεχίζει την ανάλυση και επεξήγηση φάσεων για καλύτερη κατανόηση των αποφάσεων των διαιτητών και του VAR , της εφαρμογής των κανονισμών διαιτησίας και του πρωτοκόλλου του VAR. Να σημειωθεί πως οι φάσεις οι οποίες επεξηγούνται, αφορούν μόνο περιπτώσεις στις οποίες σωστά ή λανθασμένα έγινε ή δεν έγινε παρέμβαση από το VAR σε σχέση με τις αποφάσεις των διαιτητών, βάσει του πρωτοκόλλου του VAR. 

Αναλυτικά τι έγραψαν για τις φάσεις του αγώνα μας με την ΑΕΛ:

ΑΕΚ – ΑΕΛ, 35ο λεπτό
Αρχική απόφαση διαιτητή: Γκολ
VAR: Παρέμβαση VAR / offside
Απόφαση διαιτητή μετά τον έλεγχο από το VAR: Όχι γκολ, offside
Επεξήγηση: Ο βοηθός διαιτητής ακολουθώντας τη διαδικασία του offside, καθυστέρησε να σηκώσει τη σημαία και κατακύρωσε το τέρμα, λανθασμένα. Έγινε έλεγχος της φάσης από το VAR με την ορθή χρήση της γραμμής και της μεθόδου του τριγωνισμού. Σωστά έγινε παρέμβαση από το VAR και ορθά ο διαιτητής άλλαξε την απόφαση του.

ΑΕΚ – ΑΕΛ, 80ο λεπτό
Αρχική απόφαση διαιτητή: Να συνεχιστεί το παιχνίδι.
VAR: Καμιά παρέμβαση.
Επεξήγηση: Ο επιτιθέμενος ποδοσφαιριστής ακούμπησε την μπάλα στη μεγάλη περιοχή και ο αμυνόμενος, που προσπάθησε να παίξει την μπάλα, με πολύ οριακό τρόπο ακούμπησε τον επιτιθέμενο, ο οποίος χρησιμοποίησε αυτή τη μικρή επαφή για να πέσει εύκολα στο έδαφος. Η μπάλα πήγε εκτός αγωνιστικού χώρου και ο διαιτητής ορθά έδωσε από τέρματος λάκτισμα. Έγινε έλεγχος της φάσης από το VAR το οποίο, ορθά δεν έκανε παρέμβαση, βάσει του πρωτοκόλλου.