Πικρός αποκλεισμός στα πέναλτι με τρία δοκάρια για την ομάδα μας – Κατάθεση ψυχής απ’ όλους

Οδυνηρός και άδικος αποκλεισμός για την ομάδα μας η οποία μετά το τελικό 1-1 το ματς πήγε στην παράταση με τους Δανούς να παίρνουν αυτοί την πρόκριση. Όλο το γήπεδο χειροκρότησε την προσπάθεια και αναγνώρισε ότι οι παίκτες μας τα έδωσαν όλα.

Η ομάδα μας θέλησε από το ξεκίνημα του αγώνα να βάλει πίεση και να εκμεταλλευθεί την αύρα και το καμίνι του ΑΕΚ Αρένα. Μπήκαμε αρκετά δυνατά και αποφασισμένα με αποτέλεσμα στο 9΄ της αναμέτρησης να ανοίξουμε το σκορ. Ο Φαράζ με ωραία ασίστ βρήκε τον Ολατούντζι ο οποίος με κεφαλιά άνοιξε το σκορ και έβαλε φωτιά στο ΑΕΚ Αρένα.

Η ομάδα μας δυστυχώς δεν μπόρεσε να κρατήσει για πολύ το προβάδισμα και όπως έγινε και στη Δανία τρία λεπτά αργότερα δεχθήκαμε την ισοφάριση και πάλι από κόρνερ. Ο Ντάλσγκαρντ στο 12ο λεπτό με κεφαλιά έφερε το ματς στα ίσα και την πρόκριση να… αιωρείται.

Η ομάδα μας δημιούργησε κι άλλες φάσεις με τον Φαράζ να είναι πολύ δραστήριος και τον Ολατούντζι σε πολύ καλή βραδιά. Η Μίντιλαντ απείλησε με δοκάρι στο 34΄ με τις δυο ομάδες να πηγαίνουν στην ανάπαυλα με το ισόπαλο 1-1.

Στην επανάληψη το ματς δεν είχε πολύ καλό ρυθμό με την ομάδα μας να είναι όμως καλύτερη και να δείχνει πιο απειλητική παρά την είσοδο του πολύ επικίνδυνου Σίστο από πλευράς Δανών. Η ομάδα μας ήταν κάπως πιο δραστήρια από την Μίντιλαντ αλλά δεν μπορέσαμε να φθάσουμε στο πολυπόθητο γκολ. Έτσι, το 1-1 έμεινε μέχρι το τέλος με αποτέλεσμα το ματς να πάει στην παράταση.

Εκεί δεν άλλαξε τίποτα, αν και η ΑΕΚ είχε δοκάρι στο 116΄ με τον Άλτμαν και έτσι το ματς και η πρόκριση κρίθηκε στη διαδικασία των πέναλτι.

Στη διαδικασία των πέναλτι η ΑΕΚ δυστυχώς δεν μπορέσαμε να πάρουμε την πρόκριση. Χάσαμε 4-3 με δυο χαμένα πέναλτι και τα δυο στο δοκάρι από Άλτμαν και Γκουστάβο κι έτσι ήρθε ο αποκλεισμός για την ομάδα μας.

Γενικά ήμασταν καλύτεροι, τα δώσαμε όλα αλλά δεν είχαμε και λίγη τύχη για να έρθει η πρόκριση. Έτσι, δεν θα πάμε Λισσαβόνα αλλά Σερβία για το Γιουρόπα Λιγκ.

ΑΕΚ: Πίριτς, Ροσάλες (88΄Κύπρος) Τόμοβιτς, Μιλίσεβιτς, Γκαρθία, Όιερ, Γκουστάβο Λέδες, Φαράζ (65΄Άλτμαν) Τρισκόφσκι (90΄Ρόμο) Γκιούρσκο (83΄Μπρούνο Γκάμα) Ολατούντζι (65΄Λόπες)

Μίντιλαντ: Olafsson (GK), J. Andersson, Isaksen (83΄Kaba) Dalsgaard, Onyedika, Chilufya (46΄Sisto) Sviatchenko, Paulinho (45΄Dyhr) Charles (84΄Sørensen) Dreyer, Juninho (73΄Thychosen)