Ο χαιρετισμός του Ευάγγελου Μούσκου στην παρουσίαση της έρευνας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας

Τη σημασία που αποδίδει η ΚΟΠ στην γενικότερη αναβάθμιση του Κυπριακού ποδοσφαίου ανέδειξε ο εκ των Αντιπροέδρων της Ομοσπονδίας Ευάγγελος Μούσκος στο πλαίσιο  παρουσίασης της  έρευνας που πραγματοποίησε σήμερα το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, όπου αναφέρθηκαν στοιχεία με τα ποσοστά υποστήριξης των ομάδων μας για το 2022.

Αναλυτικά ο χαιρετισμός του κ. Μούσκου:

«Ως Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, ευχαριστούμε για την πρόσκληση να είμαστε σήμερα εδώ, παρόντες στην παρουσίαση της τέταρτης έρευνας που αφορά στα ποσοστά υποστήριξης των ποδοσφαιρικών ομάδων.

Συγχαίρουμε το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας για την έρευνα αυτή, η οποία αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο τόσο για την Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, όσο και για τα Σωματεία μας.

Οι Κύπριοι φίλαθλοι αγαπούν τις ομάδες τους και πάνε μαζικά στο γήπεδο για να τις στηρίξουν.

Η διάθεση 390 χιλιάδων περίπου εισιτηρίων στο τελευταίο Πρωτάθλημα Cyta, εν μέσω πανδημίας και περιορισμών στο ποσοστό χωρητικότητας των Σταδίων, αποδεικνύουν του λόγου του αληθές.

Επίσης, σύμφωνα με την πρόσφατη έρευνα που παρουσίασε η ΚΟΠ σε συνεργασία με την UEFA, η  Κύπρος συγκαταλέγεται στις χώρες με την ψηλότερη προσέλευση θεατών στα γήπεδα, κατά αναλογία πληθυσμού, κάτι που μας γεμίζει με χαρά αλλά και ευθύνη.

Είμαστε σίγουροι πως ο αριθμός αυτός θα είναι ακόμη μεγαλύτερος στο νέο πρωτάθλημα το οποίο αναμένουμε να είναι εξίσου ενδιαφέρον και ανταγωνιστικό όπως και το προηγούμενο.

Τα δύο νέα στάδια που θα χρησιμοποιηθούν,  αυτό της Λεμεσού και αυτό της Δόξας Κατωκοπιάς,  αποτελούν ένα επιπλέον κίνητρο για τους φιλάθλους για να πάνε στο γήπεδο την επόμενη ποδοσφαιρική χρονιά, την οποία περιμένουμε όλοι με ανυπομονησία.

Με την ευκαιρία, εύχομαι καλή επιτυχία στις πέντε ομάδες μας που θα αγωνιστούν στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις και  καλό καλοκαίρι σε όλους».