Κατάθεση καρδιάς από τον πρόεδρο Βασίλη Σελλά αποκλειστικά στο AEK Skala λίγο πριν τους τελικούς

Πλέον μετράμε αντίστροφα για την σειρά των τελικών με το πρώτο αγώνα να είναι στο Κίτιον και την ομάδα μας να θέλει να εκμεταλλευθεί τον παράγοντα έδρα και να κάνει το 1-0 μεταφέροντας την πίεση στον Κεραυνό.

Το AEK Skala επικοινώνησε με τον πρόεδρο της ομάδας μας, Βασίλη Σελλά και μας παραχώρησε συνέντευξη όπου αναφέρεται στα επιτεύγματα της ομάδας μας, κάνει κάλεσμα στον κόσμο να έρθει στο γήπεδο, ενώ θυμήθηκε και τους τελικούς της σεζόν 2014-15.

Πρόεδρε, για ακόμη μια χρονιά η Πετρολίνα ΑΕΚ βρίσκεται στους τελικούς του πρωταθλήματος. Η ομάδα μας τερμάτισε πρώτη στην κανονική περίοδο και θα αντιμετωπίσει την ομάδα του Κεραυνού με πλεονέκτημα έδρας. Πως βλέπετε αυτή την σειρά των τελικών; Το πλεονέκτημα έδρας θα παίξει ρόλο;
«Η ομάδα μας για 9η συνεχόμενη χρονιά βρίσκεται στους τελικούς. Είμαστε η μοναδική ομάδα στην ιστορία της κυπριακής καλαθόσφαιρας που έχει καταφέρει κάτι ανάλογο. Αυτό λέει πολλά. Όσο αφορά την σειρά των τελικών αντιμετωπίζουμε τον Κεραυνό, με τον οποίο έχουμε βρεθεί στους τελικούς τα τελευταία 5 χρόνια. Θεωρώ ότι και οι δυο ομάδες είναι ποιοτικές και ότι θα δούμε ωραία παιχνίδια. Όσο για το πλεονέκτημα έδρας, τα τελευταία χρόνια δεν ήταν καθοριστικό, καθώς αμφότερες οι ομάδες, κατέκτησαν το πρωτάθλημα σπάζοντας την έδρα του αντιπάλου. Σίγουρα όμως το πλεονέκτημα έδρας είναι σημαντικό, για αυτό παλεύεις όλη την κανονική περίοδο. Εξαρτάται από εμάς και τον κόσμο μας, πως θα το αξιοποιήσουμε».

Μεγάλο επίτευγμα Πρόεδρε συγχαρητήρια! Πιστεύετε, νοουμένου ότι το πρώτο παιχνίδι της σειράς είναι στο Κίτιον, ότι η πίεση θα γέρνει προς την μεριά της ομάδας μας;
«Ευχαριστώ για τα συγχαρητήρια. Κοιτάξετε, δεν είναι τυχαίο ότι η ομάδα βρίσκεται στους τελικούς τα τελευταία 9 χρόνια. Σίγουρα υπάρχει πίεση. Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία. Διακυβεύεται ένα ολόκληρο πρωτάθλημα. Η ομάδα όμως όλα αυτά τα χρόνια έχει μάθει να ζει και να διαχειρίζεται την πίεση σε ανάλογες συνθήκες. Τώρα όσο αφορά τους φετινούς τελικούς, αίσθηση μου είναι ότι την μεγαλύτερη πίεση την έχει η ομάδα με τον πιο υψηλό προϋπολογισμό και τα πιο υψηλά συμβόλαια, όπου σε αυτή την περίπτωση είναι ξεκάθαρα ο Κεραυνός».

Προτού σας κάνω την επόμενη ερώτηση θα ήθελα να σταθώ στους συγκλονιστικούς περσινούς τελικούς όπου η ομάδα μας μετά και από τα όσα προηγηθήκαν κατάφερε να στεφθεί πρωταθλήτρια σπάζοντας την έδρα του Κεραυνού δυο φορές. Θεωρείτε ότι ήταν το πιο «μάγκικο» πρωτάθλημα μας;
«Σίγουρα οι περσινοί τελικοί ήταν συγκλονιστικοί καθ’ όλη την διάρκεια τους, κατακτώντας το πρωτάθλημα μέσα στον Στρόβολο στον 5ο τελικό. Το πιο «μάγκικο» πρωτάθλημα κατά την προσωπική μου άποψη, ήταν την σεζόν 2014 -2015 επί προεδρίας Ανδρέα Λευκαρίτη, με προπονητές τον Coach Κετσελίδη και Κουκούρη, με Brezec, Petrovic, Mcfadden, Duren Παλάλα κ.α ενάντια στον ΑΠΟΕΛ όπου αγωνιζόταν και ο νυν προπονητής του Κεραυνού Μιχάλης Κακιούζης, όπου με μειονέκτημα έδρας σπάσαμε την έδρα στο 1ο παιχνίδι στο Λευκόθεο. Μετέπειτα μας νικήσανε στο Κίτιον και καταφέραμε να ξανά σπάσουμε την έδρα σε ένα κατάμεστο Λευκόθεο και μια τρομερή ατμόσφαιρα φέρνοντας ξανά την σειρά στο ΚΙΤΙΟΝ όπου κατακτήσαμε το πρωτάθλημα με νίκες 3-1. Η εναλλαγή συναισθημάτων από παιχνίδι σε παιχνίδι σε εκείνη την σειρά ήταν απίστευτη».

Κατά την διάρκεια των ημιτελικών εναντίον της ΕΝΠ ο κόσμος απουσίαζε, κάτι που απέφερε απογοήτευση και δυσφορία στις τάξεις της ομάδας. Σε ανάλογο ύφος και οι δηλώσεις στο AEK Skala του εμβληματικού αρχηγού Ιάκωβου Παντελή. Ένα σχόλιο για αυτό.
«Ειλικρινά ορισμένες φορές δεν μπορώ να καταλάβω τους φιλάθλους μας. Δεν ξέρω τι άλλο πρέπει να κάνει αυτή η ομάδα για να γεμίσει το γήπεδο όπως συνήθιζε να κάνει κατά το παρελθόν. Ίσως ο κόσμος μας πλέον, να θεωρεί δεδομένο η ΑΕΚ να συμμετέχει σε τελικούς και να κερδίζει τίτλους. Με λίγα λόγια μπορεί να τους καλομάθαμε. Μπορεί η σειρά των ημιτελικών εναντίον της ΕΝΠ να μην ήταν η πλέον εμπορική. Δεν ξέρω τι να σας πω.
Πιστεύω ότι ο κόσμος δεν συνειδητοποιεί πλήρως, τι σημαίνει η παρουσία της ομάδας μας για 9η συνεχόμενη φορά σε τελικούς. Κανείς δεν πρέπει να ξεχνά που βρισκόταν η ομάδα μας πριν την εμπλοκή της οικογένειας Λευκαρίτη στα διοικητικά της πριν 12 χρόνια και που βρίσκεται σήμερα. Πέρσι η ομάδα κατάφερε να κάνει την υπέρβαση και στέφθηκε πρωταθλήτρια για 5η φορά τα τελευταία 8 χρόνια».

Ένα μήνυμα για τον κόσμο της ΑΕΚ;
«Η πανδημία δεν μας επέτρεψε να γιορτάσουμε όπως έπρεπε μαζί, ομάδα και κόσμος, την κατάκτηση του περσινού double. Φέτος όμως η ευκαιρία μας δίνεται. Οι καλαθοσφαιριστές μας «διψούν» να αγωνιστούν σε ένα κατάμεστο Κίτιον! Αυτή τη Παρασκευή η ώρα 19:30 στο ΚΙΤΙΟΝ αρχίζουν οι τελικοί και με όπλο τον κόσμο μας μπορούμε να κάνουμε το πρώτο βήμα για τον τίτλο! Τεχνικό επιτελείο, παίκτες και διοίκηση δηλώνουν πανέτοιμοι να υπερασπιστούν τα κεκτημένα και να φέρουν το 6ο στην Λάρνακα».