Τσίκινης: Σωστά μέτρησε το 1ο γκολ του Απόλλωνα! (Ατάκα και για το πλάγιο)

Ο Ηρακλής Τσίκινης ανέλυσε στην εκπομπή Super Monday της Digital TV τις επίμαχες φάσεις του αγώνα μας με τον Απόλλωνα.

Αναλυτικά:

Φάση 4/ 15:30 Πρώτο γκολ Απόλλων-οφσάιντ; “Ο παίκτης που ήταν οφσάιντ αρχικά δεν συμμετέχει άρα δεν μετράει. Μετά οριακά καλύπτεται ο σκόρερ του Απόλλωνα και σωστά μέτρησε το γκολ. Ο επιθετικός που είναι στο κέντρο (Νταμπό) είναι καλυμμένος. Η γραμμή του ΒΑΡ σε αυτόν τραβήχθηκε. Αν ήταν οφσάιντ δεν έπρεπε να μετρήσει γιατί συμμετέχει στη φάση αλλά για μένα σωστά μετρά”

Φάση 5/  27:10 Άκυρο γκολ Απόλλων- “Οριακά είναι πιο μπροστά, έστω και λίγο. Το βλέπουμε με τις γραμμές του ΒΑΡ”.

Φάση 6/  37:10 Πτώση Νταμπό στην περιοχή- “Ο διαιτητής ήταν πολύ κοντά. Το πόδι του αμυντικού είναι στο έδαφος και ο επιθετικός πέφτει πάνω του, δεν υπάρχει παράβαση”.

Φάση 7/ 45:10 Καλύπτεται ο Τρισκόφσκι στο 1-2; “Καλύπτεται έστω και οριακά, ο αμυντικός είναι λίγο πιο μπροστά. Σωστά μετρά το γκολ”.

Φάση 8/ 89:40 Κάτω ο Γιοβάνοβιτς- Υποδεικνύονται 4 λεπτά καθυστερήσεις- Φάση 9/ 91:20 Σηκώνεται ο Γιοβάνοβιτς και επαναρχίζει αγώνας- “Στα 4 λεπτά δεν προσμετράται η καθυστέρηση που έγινε γιατί ήταν κάτω ο τερματοφύλακας. Πρέπει να υπολογιστούν νέες καθυστερήσεις. Πρέπει να πω ότι για τις καθυστερήσεις ο μόνος που κρίνει είναι ο διαιτητής. Πάντα προσμετράμε προς τα κάτω τις καθυστερήσεις, αυτό λέει ο κανονισμός. Δηλαδή αν έχουμε 8-9 λεπτά, καλό είναι οι καθυστερήσεις να είναι στα 7 λεπτά. Είναι μια… off the record οδηγία προς τους διαιτητές παγκοσμίως αυτή, να μικραίνει ο χρόνος χωρίς να γίνει παραβίαση του κανονισμού βεβαίως γιατί συνήθως στις καθυστερήσεις είναι που γίνονται τα μεγάλα στραβά και τα επεισόδια λόγω καθυστερήσεων”.

Φάση 9/ 93:20 Σωστά δόθηκε πλάγιο για την ΑΕΚ; “Δεν έχουμε ξεκάθαρη εικόνα, είναι μακρινό το πλάνο. Δεν μπορούμε να πάρουμε απόφαση αν σωστά έπραξε ο διαιτητής”.

Φάση 10/ 93:40 Έπρεπε να δοθεί φάουλ ή πλάγιο υπέρ του Απόλλωνα; “Νομίζω κάπου βρήκε η μπάλα, έπρεπε να πάρει νομίζω το πλάγιο ο Απόλλωνας. Δεν είναι μια ξεκάθαρη φάση ούτε αυτη”.