309 μέρες Νταβίντ Καταλά! Τι πέτυχε και τι δεν πέτυχε…

Στις 17 Μαΐου 2021 η ομάδα μας προχώρησε στην ανακοίνωση της πρόσληψης του Νταβίντ Καταλά. Ο μεγάλος και εμβληματικός αρχηγός μας επέστρεφε από τη θέση του προπονητή θέλοντας στα πρώτα του βήματα στην προπονητική να μας οδηγήσει όσο πιο ψηλά γίνεται.

Στις 21 Μαρτίου 2022 η ομάδα μας ανακοίνωσε τη λύση της συνεργασίας της με τον Καταλά. Μία δύσκολη απόφαση που κανείς δεν μπορεί να βάλει το χέρι του στη φωτιά κατά πόσο είναι η σωστή απόφαση. Αυτό ο χρόνος θα το δείξει…

Ο Καταλά κάθισε στον πάγκο της ομάδας μας 309 μέρες. Συνολικά κοούτσαρε την ΑΕΚ σε 29 παιχνίδια και πέτυχε 13 νίκες, 11 ισοπαλίες και είχε πέντε ήττες. Απολογισμός που δεν είναι αρνητικός αν το δεις συνολικά αλλά δεν ήταν και ο καλύτερος δυνατός.

Ο Ισπανός στον πρώτο γύρο κατάφερε να έχει την ομάδα μας σε υψηλό επίπεδο με πολύ καλό ποδόσφαιρο. Σταδιακή η απόδοση έπεφτε, ήρθαν σερί ισοπαλίες που στοίχισαν, κάποιες άσχημες εμφανίσεις και η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν κόντρα στον Άρη. Η ήττα και η πολύ άσχημη εμφάνιση οδήγησαν στο διαζύγιο.

Ο Καταλά δεν μπόρεσε να βελτιώσει την ομάδα στο βαθμό που θέλαμε και έπρεπε για να μείνουμε σε ένα υψηλό επίπεδο και αυτό είναι που του χρεώνεται. Στα δύσκολα δεν βρήκε τις λύσεις που έπρεπε. Ίσως οι συγκυρίες, ίσως η απειρία, τώρα πολύ μικρή σημασία έχει…

Ένα σκληρό διαζύγιο από την πλευρά της ομάδας μας που δε διαγράφει σε καμία περίπτωση την μεγάλη προσφορά του Καταλά στην ομάδα μας.

Νταβίντ ευχαριστούμε για όλα! Θα έχεις τον αιώνιο σεβασμό του κάθε ΑΕΚτζή!