Χαΐμοφ: Το συγκλονιστικό αντίο του ρέκορντμαν της ομάδας μας

Τέλος σε μία πλούσια ποδοσφαιρική καριέρα έβακε και επίσημη ο πρώην τερματοφύλακας της ομάδας Γκάι Χαΐμοφ. Ο Ισραηλινός την σεζόν 2012-13 που φόρεσε την φανέλα της ομάδας μας κράτησε ανέπαφη την εστία μας για 739 λεπτά, σπάζοντας το ρεκόρ του Ματίας Ντεγκρά.

Ο Χαϊμόφ μετά από σοβαρό πρόβλημα υγείας που τον ταλαιπωρεί από το 2019 έβαλε τέλος στην καριέρα του ανήμερα των γενεθλίων του.

Το συγκλονιστικό μήνυμα του:

Σήμερα γιορτάζω τα 36α γενέθλιά μου, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα εδώ, επιλέγω τα γενέθλιά μου για να ευχαριστήσω και να επαινέσω για το θαύμα που έζησα και να το διαδώσω στον κόσμο.

Όταν τελειώνεις το ποδόσφαιρο, λες στον εαυτό σου ότι έχει τελειώσει η χειρουργική επέμβαση, η θεραπεία τραυματισμών και όλα όσα τα συνοδεύουν αυτά. Αλλά πραγματικά δεν ξέρετε πως δεν έχουμε ιδέα τι σωματικές, ψυχικές και σωματικές συνέπειες θα έχουμε αργότερα…

Πριν από μερικά χρόνια πριν από την ανακαίνιση του Μπλούμφιλντ, ζήτησα από τον άγιο να με αφήσει να παίξω στο ανακαινισμένο στάδιο με τη Μακάμπι Χάιφα

Για τον αγώνα της σεζόν (Τελ Αβίβ-Χάιφα) στο Μπλούμφιλντ στις 21 Σεπτεμβρίου 19, υπέστη διπλό τραυματισμό στο κεφάλι και διάσειση που οδήγησε σε συνέπειες κ.λπ. Εκ των υστέρων, εκπλήρωσε το όνειρό μου στο μισό και ουσιαστικά σώζει τη ζωή μου.

Η μαγνητική τομογραφία του αυχένα μετά το περιστατικό από το ίδιο παιχνίδι αποκάλυψε όγκο νωτιαίου μυελού.

Χρειάστηκε να παρακολουθούμαι τον τελευταίο ενάμιση χρόνο για να δω προς ποια κατεύθυνση αναπτύσσεται ο όγκος

Και η αλήθεια; Ότι είχα τη μεγάλη πεποίθηση ότι κάποια στιγμή θα σταματούσε ή θα εξαφανιζόταν. Συνέχισα, έζησα κανονικά παράλληλα με την ιατρική επιτήρηση και δεν άφησα τον φόβο να μας κυριεύσει.

Μα ευλογημένος αυτός που είχε άλλα σχέδια για μένα.

Ένα μεγάλο μάθημα για να αυξήσω (να μεγαλώσω) την πίστη, που πρέπει να περάσω, κλείνοντας το πρώτο μου κεφάλαιο στη ζωή και έτσι έγινε.

Πριν από περίπου ένα μήνα συνειδητοποίησα ότι δεν υπάρχει διαφυγή και ότι θα πρέπει να χειρουργηθώ για να κάνω εκτομή του ίδιου όγκου. Και την περασμένη εβδομάδα υποβλήθηκα σε πολύπλοκη χειρουργική επέμβαση τις τελευταίες ώρες με επιτυχία και δόξα τω Θεώ

Και τώρα,

Τώρα ξεκινά το πραγματικό μου μάθημα και η αποκατάστασή μου.

Και γιατί αποφάσισα να μοιραστώ την προσωπική μου υπόθεση;

Επειδή μερικές φορές τα πράγματα μας φαίνονται ότι δεν είναι καλά για εμάς, επαναστατούμε όταν ο Θεός αποφασίζει για εμάς, αλλά τα ίδια πράγματα που συμβαίνουν, είναι πολύ ακριβή για εμάς και είναι σημαντικό για μένα, ότι όταν δεν τα βλέπεις καλά τα πράγματα, σου συμβαίνει…

Γιατί τίποτα δεν θεωρείται δεδομένο!

Αλλά πραγματικά, όχι προφανές!

Τώρα είμαστε εδώ και τη ζωή όπως μπορούμε τη ζούμε.

Διαλύουμε σε ένα δευτερόλεπτο μπροστά στα μάτια μας και δεν έχουμε κάτι να πιαστούμε.

Ή έλεγχος της πραγματικότητας.

Αναγνωρίστε κάθε μέρα και ευλογήστε τα «μικρά» και ουσιαστικά πράγματα.