Το ηφαίστειο εξερράγη και η λάβα ετοιμάζεται να κάψει πολλούς…

Οι οπαδοί έστειλαν το μήνυμα αμέσως μετά το τέλος του αγώνα με την Ανόρθωση. Πολύ απλά: Θέλουμε το τρόπαιο στη Λάρνακα. Μετά και το σπουδαίο «διπλό» μέσα στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» η ομάδα μας απέδειξε ότι και θέλει και μπορεί και έχει τις ικανότητες στην τελική ευθεία να πατήσει γκάζι.

Η ομάδα μας παρουσίασε ένα ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο. Ανάγκασε την πιο φορμαρισμένη ομάδα του πρωταθλήματος να έχει παθητικό ρόλο μέσα στην έδρα της. Κερδίσαμε κατά κράτος τον αντίπαλο με τον Καταλά να στήνει εξαιρετικά την ομάδα και ορθολογιστικά. Κάτι που δεν έκανε με την ΠΑΕΕΚ αλλά την… γλιτώσαμε με τον Τόμοβιτς.

Δεν αφήσαμε κανένα περιθώριο στην Ανόρθωση να το πιστέψει. Ακόμη και όταν ήρθε το γκολ του Αρτυματά δείξαμε χαρακτήρα, πείσμα και αποφασιστικότητα. Ήμασταν απόλυτα συγκεντρωμένοι και δεν έγιναν λάθη. Μπορεί σε 2-3 περιπτώσεις ο Λεάλ να μας τρόμαξε λίγο, αλλά ο Κουβανός ήταν εξαιρετικός και με κάποιες εκπληκτικές επεμβάσεις έβαλε και αυτός σημαντικό μερίδιο στην επιτυχία.

Τρίσκο ο ένας κι μοναδικός!
Τι να πεις για τον Ιβάν Τρισκόφσκι. Είναι πολύ μικρά και φτωχά τα λόγια μπροστά στο μεγαλείο του. Εδώ ανάγκασε τους φίλους της Ανόρθωσης να τον χειροκροτήσουν. Μάγκας, παικταράς, ηγέτης, αρχηγός. Πέτυχε δυο γκολ, έφθασε τα 12 και συνεχίζει… Ίσως τα δυο ματς που δεν έπαιξε να του έκαναν και καλό. Να πήρε ανάσες, να γέμισε μπαταρίες για τα… δύσκολα.

Πολύ σημαντικό και το γκολ του Άλτμαν που είχε ευκαιρία και για δεύτερο γκολ αλλά αστόχησε. Ο Ισραηλινός είναι υπερ πολύτιμος. Είναι μακράν η κορυφαία μεταγραφή Ιανουαρίου. Ας ελπίσουμε ότι και τα υπόλοιπα νέα αποκτήματα θα δώσουν βοήθειες. Το πρωτάθλημα είναι μακρύ και τους χρειαζόμαστε όλους!

Σταθερή άμυνα, μεστή μεσαία γραμμή, αποτελεσματική επίθεση με τον Ματ να δίνει και να κερδίζει πολλές μάχες. Μπορεί να μην σκόραρε αλλά έκανε φοβερή δουλειά και ο Άγγλος.

Κορυφαίος παίκτης μαζί με τον Τρίσκο όμως ήταν και ο κόσμος. Και οι 650 ήταν υπέροχοι. Κέρδισαν την μάχη της εξέδρας, έκαναν πάρτυ στο «Αντώνης Παπαδόπουλος», χάρηκαν την νίκη και πλέον ζητούν πρωτάθλημα. Γιατί μπορούμε. Γιατί δείξαμε ότι έχουμε την ποιότητα. Γιατί το ηφαίστειο εξερράγη, γιατί η λάβα καίει και θα κάψει όσους βρεθούν στο δρόμο μας.

Κι ας μην είμαστε φαβορί. Εμείς θα το παλέψουμε. Με ψυχή και καρδιά. ΑΕΚτζήδικα