Όταν έριξε μπινελίκια και γυάλισε το μάτι είδαμε την πραγματική ΑΕΚ

Επιτέλους ανάσα. Επιτέλους νίκη. Επιτέλους τρίποντο για την ομάδα μας. Επιτέλους θυμίσαμε κάτι από την ΑΕΚ που είδαμε μέσα στο 2021.

Μιλάμε για την ΑΕΚ του δευτέρου ημιχρόνου και όχι την ΑΕΚ του πρώτου μέρους. Για να ακριβολογούμε, μία ΑΕΚ είδαμε στο γήπεδο, γιατί η «ΑΕΚ» που είδαμε στο πρώτο μέρος έμοιαζε με μία παρέα 11 φίλων που τυχαία βρέθηκαν και μπήκαν στο γήπεδο για να παίξουν μπάλα.

Η χειρότερη ίσως ΑΕΚ φέτος ήταν αυτή του πρώτου μέρους. Πολλά ατομικά λάθη, εύκολες μεταβιβάσεις στον αντίπαλο, χωρίς συνοχή, χωρίς νεύρο, χωρίς κινήσεις, χωρίς φρεσκάδα. Από τύχη πήγαμε στα αποδυτήρια με το σκορ να είναι στο 0-1. Θα μπορούσε να είναι 0-2 ή και 0-3.

Στο δεύτερο μέρος είδαμε την ΑΕΚ που ξέρουμε. Που θέλουμε και που γουστάρουμε. Ο Καταλά τα έχωσε στους παίκτες του στο ημίχρονο. Έβγαλε τον κάκιστο Λαμπόικο, έβγαλε τον Ακοράν που δεν βοήθησε και έριξε στο γήπεδο τους Άλτμαν και Φαράς που στα δυο άκρα της επίθεσης έκαναν φοβερή δουλειά. Η μετατόπιση του Εσπινόσα στην μεσαία γραμμή ήταν και αυτή μία πολύ καλή κίνηση από τον Καταλά μιας και ο Ισπανός ήταν πολύ καλός παίζοντας στο κέντρο. Κινητικός, με γρήγορη σκέψη και πάσα. Κάτι που ο Λαμπόικο δεν είχε.

Ο Φαράς ζάλισε ουκ ολίγες φορές την άμυνα της ΑΕΛ και από δική του σέντρα ήρθε το 1-1. Ο Εσπινόσα κέρδισε το πέναλτι το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Άλτμαν, ενώ ο Ισραηλινός με δική του ασίστ έδωσε την ευκαιρία στον Ρομό να πετύχει το δεύτερο προσωπικό του γκολ και να βάλει φαρδιά πλατιά την σφραγίδα του στο ματς. Μάλιστα, ο τρόπος που πανηγύρισε το γκολ δείχνει πόσο μεγάλη πίεση υπήρχε (δείτε ΕΔΩ τις εκπληκτικές φωτογραφίες του AEK Skala με τις αντιδράσεις του στο γκολ).

Πολλοί οι παίκτες που ξεχώρισαν και που διακρίθηκαν στο δεύτερο μέρος. Ποιος ήταν ο κορυφαίος, μπορείτε να ψηφίσετε ΕΔΩ.

Πρόβλημα με Ροσάλες
Ο Ροσάλες αποχώρησε τραυματίες από τον αγώνα και δείχνει να έχει ένα πρόβλημα το οποίο θα διαφανεί μέσα στο επόμενο 48ωρο αν είναι κάτι ανησυχητικό.

Ενοχλήσεις ο Τρισκόφσκι
Ο Τρίσκο είχε ενοχλήσεις στην μέση και δεν αγωνίστηκε. Ήταν στον πάγκο περισσότερο για ψυχολογικούς λόγους μιας και ο Καταλά δεν θα τον χρησιμοποιούσε.

Το μυαλό στην ΠΑΕΕΚ…
Τώρα σειρά παίρνει ο αγώνας της Τετάρτης με την ΠΑΕΕΚ για το κύπελλο. Πρόκειται για τον επαναληπτικό του 1-1 όπου η ομάδα μας θα προσπαθήσει να πάρει τη νίκη και την πρόκριση για να περάσει στα προημιτελικά του θεσμού εκεί όπου περιμένει ο Ονήσιλος.