«Συμφώνησα με ΑΠΟΕΛ αλλά πήγα αλλού, έφυγα γιατί μπήκαν πολιτικά μέσα»

Ο παλαίμαχος άσος του Πεζοπορικού, Παύλος Κουννάς μίλησε το απόγευμα της Τρίτης (22/02) στον Super Sport FM 104.0 και τον Στέλιο Παπαμωυσέως στην εκπομπή «Δώσε Πάσα».

Αναλυτικά:

«Άρχισα από την Ομόνοια Αραδίπου και το 1977 συμφώνησα με το ΑΠΟΕΛ, όμως, μετά ήρθαν σπίτι μου άνθρωποι του ΠΟΛ και επειδή ήταν και η ομάδα που άλλαξα γνώμη και εντάχθηκα σε αυτήν με λιγότερα χρήματα. Μου έδινε επτά χιλιάδες λίρες το ΑΠΟΕΛ και 1500 λίρες ο Πεζοπορικός. Ήμουν έτοιμος παίκτης καθιερώθηκα από την πρώτη μέρα. Έμεινα μέχρι το 1985 το χτίσιμο της μεγάλης ομάδας, πήγαμε τρεις φορές στην Ευρώπη, χάσαμε το πρωτάθλημα στο τσακ 2-3 φορές. Ήταν ακτύπητη ομάδα όλα τα ματς την εποχή ήταν ντέρμπι δυνατά. Έπαιζα μπακ. Την πρώτη χρονιά πέτυχα εννέα γκολ μετά από όμως άλλαξα από μόνος μου θέση και έπαιζα πιο πίσω ως δημιουργός. Με τον Φανή και τον Κασπάρη έπαιζαμεν με κλειστά μάτια μαζί».

Πότε έφυγες από ΠΟΛ και γιατί;

«Αποχώρησα από τον Πεζοπορικό το 1985 γιατί μπήκαν τα πολιτικά μέσα, ήταν διαταγή του Συναγερμού, έφυγε ο Φανής και αποχώρησα και εγώ. Είναι φίλος και κουμπάρος μου».

Υπάρχει κάτι που μετάνιωσες στην καριέρα σου;

«Μετάνιωσα διότι μετά την αποχώρηση μου από Πεζοπορικό είχα προτάσεις από ΑΠΟΕΛ, Ανόρθωση, ΕΠΑ και Ομόνοια… όμως επέστρεψα στην Ομόνοια Αραδίππου, ήμουν 29χρονων θα μπορούσα να παίξω, αυτό το μετάνιωσα, δεν το συγχωρώ στο εαυτό μου».