Ελευθερίου: Η ανταρσία, η πίκρα του, η συμφωνία με Άρη και ΠΑΟΚ, ο Αναστασιάδης και οι 9 μήνες απλήρωτος (δηλώσεις-βίντεο)

Για τις προτάσεις που είχε αλλά δεν κατάφερε να τις υλοποιήσει μίλησε ο Λευτέρης Ελευθερίου στο Podcast Talks, όπου αναφέρθηκε σε Άρη Θεσσαλονίκης και ΠΑΟΚ που δεν μπόρεσε να πάει, ενώ τονίζει ότι η ομάδα δεν του επέτρεψε να ανοίξει τα φτερά του.

Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του:

«Παρόλο που είχα προτάσεις από ΑΠΟΕΛ και Ομόνοια, είχε φορές που συμφώνησα και με ΑΠΟΕΛ και με Ομόνοια. Έκλεισα και στον Άρη Θεσσαλονίκης να πάω με τριετές συμβόλαιο αλλά έβαλα πάντα την ομάδα πάνω από μένα. Συμφώνησα και εγώ και η ομάδα με τον Άρη για τρία χρόνια. Φεύγοντας από την προπόνηση με μία τεράστια χαρά ότι πάω να παίξω εξωτερικό, με πήραν οι άνθρωποι της ΑΕΚ και μου είπαν συμφωνήθηκαν όλα σ’ ευχαριστούμε.

Τους είπα να είστε καλά η ΑΕΚ θα είναι πάντα στην καρδιά μου, όπως είναι και τώρα Φεύγοντας να πάω στο αεροδρόμιο με παίρνουν από την ομάδα και μου λένε χαλάει η μεταγραφή γιατί ο Κοντομηνάς, που ήταν τότε πρόεδρος, δεν τους εγγυόταν τα λεφτά και τις επιταγές. Τότε, πικράθηκα και απογοητεύτηκα. Μου υποσχέθηκαν ότι θα έχουν ξανά συνάντηση. Για 2-3 μέρες δεν πήγα προπόνηση. Ήταν η μόνη φορά που έκανα λίγο ανταρσία στα 10 χρόνια μου στην ΑΕΚ. Ένιωσα την απογοήτευση ότι ήθελα να κάνω ένα βήμα στην καριέρα μου για να εξασφαλιστώ και οικονομικά.

Ήταν το 1999-00 που έκανα την καλή χρονιά μετά τον τραυματισμό που είχα. Στα 26 μου χρόνια. Μετά απ’ εκείνο ήρθα πίσω στις προπονήσεις και έβαλα την ομάδα πάνω από μένα. Μου υποσχέθηκαν ότι θα μιλήσουν ξανά. Όντως έγινε αλλά δεν τα βρήκαν. Ήρθε πρόταση από τον ΠΑΟΚ. Με έπιασε ο Αναστασιάδης μέσω του Οκκά που ήταν τότε 4-5 Κύπριοι στην ομάδα. Με έπιασε ο Οκκάς και μου είπε θέλει να σου μιλήσει ο Αναστασιάδης. Μου λέει έμαθα έκλεισες στον Άρη για να έρθεις Θεσσαλονίκη αλλά σε θέλω εδώ στον ΠΑΟΚ. Του είπα κάνετε μία πρόταση στην ομάδα και εγώ είμαι ΟΚ. Από την στιγμή που είναι και τα άλλα παιδιά εκεί στον ΠΑΟΚ θα ήταν καλύτερο για μένα. Πιάνω εγώ τηλέφωνο την ομάδα. Ήρθε πρόταση από τον ΠΑΟΚ αλλά…».

Νιώθεις ότι η ομάδα δεν σου έδωσε την ευκαιρία να πας στην Ελλάδα;
«Νιώθω δεν με άφησε η ομάδα να ανοίξω τα φτερά μου, όπως πριν που είχα προτάσεις από ΑΠΟΕΛ, Ομόνοια ή Ανόρθωση. Και το παράπονο μου τότε ήταν ότι δεν μπόρεσα να κάνω το βήμα παραπάνω Στην ΑΕΚ έκανα και εννέα μήνες απλήρωτος αλλά πάντα ήμουν εκεί και στήριζα».