Όλα όσα ειπώθηκαν στη διάσκεψη της ομάδας μας για τα άκυρα κρούσματα!

Η ομάδα μας παρέθεσε σήμερα (10/2) στις 12:00 δημοσιογραφική διάσκεψη αναφορικά με την υπόθεση των άκυρων κρουσμάτων κορονοϊού.

Θυμίζουμε πως στις 8/1 κερδίσαμε τον Απόλλωνα με 2-1 στην ΑΡΕΝΑ, προηγουμένως οι Ροσάλες-Ακοράν είχαν αποδεσμευτεί με κάθε νομιμότητα αφού δεν ήταν θετικοί και ο αντίπαλος υπέβαλε ένσταση.

Η συνέχεια γνωστή, ευτυχώς το εφετείο αποκατέστησε τη δικαιοσύνη μετά τον άδικο μηδενισμό μας από τον Βρυωνίδη και έτσι σήμερα η διοίκηση έβαλε κάποια πράγματα στη θέση της.

Αναλυτικά όσα ειπώθηκαν:

Φράγκος: «Δεν σκεφτήκαμε τι θα κάναμε αν δεν περνούσε η έφεση. Ήταν εκεί η συγκέντρωση μας».

Καραπατάκης: «Έγιναν ανακοινώσεις πριν από αγώνες μας ή κατά τη διάρκεια. Ο κόσμος είναι έξυπνος και μπορεί να καταλάβει πολλά. Έγιναν ανακοινώσεις σε χρόνους που δεν έπρεπε να γίνουν. Δεν μας ικανοποίησε η απόφαση του Αθλητικού Δικαστή. Δεν την βρήκαμε δίκαιη».

Καραπατάκης: «Αν δεν ήταν το επιθυμητό το αποτέλεσμα πάλι θα ήμασταν εδώ να συζητούσαμε, αλλά δεν ξέρω τι θα κάναμε. Θα το μελετούσαμε.»

Φράγκος: «Δεν σκεφτήκαμε τι θα κάναμε αν δεν περνούσε η έφεση. Ήταν εκεί η συγκέντρωση μας».

Καραπατάκης: «Ο άνθρωπος βγήκε θετικός, την ίδια μέρα αρνητικός. Μετά άλλα δύο τεστ αρνητικός. Παραβίασε το πρωτόκολλο γιατί πήγε να κάνει άλλα τεστ; Οκ το παραβίασε. Η ποινή είναι να μηδενιστεί η ΑΕΚ; Δεν είναι αθλητικό θέμα. Είναι πρόστιμο. Υπάρχει κάποιος που απαγορεύει να κάνει κάποιος 2ο τεστ; Υπάρχουν χιλιάδες που το κάνουν, το λέει και το Υπουργείο. Για να μηδενιστεί η ΑΕΚ έπρεπε να παίξουν όντας θετικοί. Δεν μπορεί να αμφισβητήσει τη δικαιοσύνη με το 4-0 στο εφετείο».

Τζόζεφ Φράγκος: «Υπάρχουν χιλιάδες πρόνοιες. Αν οι οπαδοί δεν φοράνε μάσκα, μηδενίζεται η ΑΕΚ; Αν η προσέλευση είναι πάνω από 50%, μηδενίζεται η ΑΕΚ; Υπάρχει μια πρόνοια μηδενισμού».

Τζόζεφ Φράγκος: «Χωρίς το σκεπτικό της απόφασης δεν μπορώ να πω πολλά. Ένα από τα κύρια επιχειρήματα που είχαμε είναι οι αιτιώδης συνάφεια με τις ενέργειες των παικτών. Από τις πρώτες μέχρι τις τελευταίες. Το όχημα το οδήγησε το Υπουργείο Υγείας με την ΚΟΠ. Αυτή το οδήγησαν εκεί. Επομένως η ευθύνη στη λήψη της απόφασης ήταν μηδέν».

Άντρος Καραπατάκης: «Εμείς για τον Αθλητικό Δικαστή δεν θα κάνουμε τίποτα. Στους νομικούς κύκλους γίνεται αυτό με την ανατροπή. Υπάρχει η ΚΟΠ. Δικαιωθήκαμε ομόφωνα και πάμε παρακάτω. Δεν μας απασχολούν όλα αυτά. Ήταν πιο δύσκολη διαδικασία για εμάς. Κυρίως αυτά που διαβάσαμε και ακούσαμε, μας έκαναν να διερωτούμαστε αν είμαστε εμείς ή οι εαυτοί μας. Υπήρξαν ορισμένοι που θέλησαν να μας κάνουν ζημία. Ήταν το πιο δύσκολο μέρος της διαδικασίας».

Ιωσήφ Φράγκου: «Ξεκίνησε ένα όχημα να διανύσει μια διαδρομή. Μέσα σε αυτό το όχημα είχε δυο ανθρώπους, οι Ροσάλες και Ακοράν. Το όχημα το σταματά η ΑΕΚ. Και μιλά με την ΚΟΠ και σε συνεργασία με το Υπουργείο μπαίνουν σε θέση οδηγού. Είχαν επιλογή να πάνε στην οδό αποδέσμευσης ή κάπου αλλού. Το οδήγησε το Υπουργείου, με συνοδηγό την ΚΟΠ. Με αυτό το παράδειγμα να μας πει κάποιος τι έκαμε κακό η ΑΕΚ. Το πιο σημαντικό είναι το ήθος και η ακεραιότητα του σωματείου. Με αυτόν τον χαρακτήρα πορευτήκαμε, από την πρώτη στιγμή μέχρι την τελευταία. Ο Αυξέντης Ευαγγέλου, ο Χριστόφορος Πετρουής και ο Εύμαιος Ευθυμιάδης. Θέλω να τους ευχαριστήσω, το νιώθω και είναι μια δικαίωση για αυτούς. Ευχαριστώ με την σειρά μου τον Κυριάκο Χήρα, τεράστια η συμβολή του. Τους Χάρη και Μιχάλη Κυριακίδη που ασχολήθηκαν με την υπόθεση. Τα μέλη του Δ.Σ επίσης. Και το προσωπικό της ΑΕΚ για την υποστήριξη. Θεωρώ πως η απόφαση δικαίωσης είναι πάνω από όλα για τον Πρόεδρο. Το βάρος εκεί πέφτει. Διαχειρίστηκε ένα τεράστιο πρόβλημα και χαίρομαι που δικαιώθηκε. Δεν θα το άξιζε τίποτα λιγότερο. Ένα από τα σημεία που με ενόχλησαν κατά την εξέλιξη της διαδικασίας, ήταν ότι από τον ίδιο μου τον γιο δέχθηκα την ερώτηση αν έγινε κάποια μαφία. Επαναλαμβάνω, το πιο σημαντικό είναι ότι βγαίνουμε από αυτό και θέλω ο καθένας να γνωρίζει πως το ήθος του σωματείου αυτού είναι κάτι αδιαπραγμάτευτο».

‘Αντρος Καραπατάκης: «Είχαμε δεσμευτεί πως θα κάναμε αυτή τη διάσκεψη για να μιλήσουμε για όσα έχουν γίνει. Στόχος μας δεν είναι η θριαμβολογία. Ο τελευταίος μήνας άφησε πίσω του πληγές που πρέπει να αφήσουμε. Η εντιμότητα μας έτυχε επίθεσης, μας αμφισβήτησαν. Ψυχικά υποστήκαμε μια ταλαιπωρία. Σε μικρό ή μεγάλο βαθμό επηρεάστηκε η εικόνα μας. Κερδίζουμε την αισιοδοξία με την δικαίωση και συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε. Διοικείται αυτή η ομάδα από τίμιους ανθρώπους, έχουν ακέραιο χαρακτήρα όσοι δουλεύουν εδώ. Να πω σε όλο τον κόσμο και στους οπαδούς του Απόλλωνα πως δεν κάναμε κάτι μεμπτό. Όλες μας οι αποφάσεις κρίθηκαν με αποφάσεις του Υπουργείου και της ΚΟΠ. Δεν επιτρέψαμε κάποια εκτροπή από τις αρχές που κουβαλούμε. Όλοι μας έχουμε εμπλακεί στην ΑΕΚ χωρίς όφελος. Είμαστε εδώ γιατί αγαπάμε την πόλη και την ομάδα μας. Θα κρατήσουμε καθαρά τα χέρια μας. Έγιναν πολλά που μας έχουν ενοχλήσει. Θα στείλουμε ένα μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση. Μακριά τα χέρια από την ΑΕΚ. Μην παρεξηγείται τους ήπιους τόνους μας. Ιωσήφ Φράγκος και Κυριάκος Χήρας ηγήθηκαν για δικαίωση. Και το γραφείο Κυριακίδη. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο προσωπικό της ΑΕΚ, στον Εύμαιο, τον Αυξέντη και τον Χριστόφορο. Σε όλους».