Νταβίντ, κάνε αυτοκριτική, άλλαξε κάτι! Από λόγια μπουχτίσαμε…

Κατρακύλα! Αυτή είναι η λέξη που μπορεί να χαρακτηρίσει την ομάδα μας και την καθοδική πορεία που έχουμε πάρει. Κόντρα στον Ολυμπιακό μπορεί να είχαμε κάποιες ευκαιρίες, να είχαμε προϋποθέσεις και κατοχή, αλλά όταν δεν έχεις το γκολ όλα αυτά είναι μία ανάλατη σούπα.

Και πρώτος που φέρει ευθύνη είναι ο προπονητής. Ο Καταλά σαφώς και έχει πολλά ακόμη να μάθει. Είναι νέος προπονητής που πρώτη φορά βρίσκεται σε δύσκολη θέση όσον αφορά τα αποτελέσματα. Στο ξεκίνημα και με την πορεία της ομάδας να είναι πολύ καλή, πίεση δεν υπήρχε. Τώρα η πίεση είναι τεράστια και ο Καταλά δεν κάνει κάτι από τον πάγκο για να προσπαθήσει να βελτιώσει την ομάδα.

Επιστρέψαμε σε τετράδα με 4-4-2 αλλά και πάλι υστερήσαμε αισθητά. Και πάλι δεν είχαμε νεύρο σαν ομάδα, πάθος και κυρίως φαντασία στον αγωνιστικό χώρο. Και τι κάνει ένας προπονητής όταν βλέπει ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά; Αλλαγές και σε πρόσωπα και σε σύστημα. Δεν θυμόμαστε πότε ο Καταλά άλλαξε σύστημα κατά τη διάρκεια ενός αγώνα. Αφού δεν σου βγαίνει άλλαξε το. Δοκίμασε κάτι, κάνε κάτι από τον πάγκο.

Θα μπορούσε για παράδειγμα να ρίξει πιο νωρίς τον Εγγλέζου στο ματς, να δοκιμάσει δεκάρι τον Εσπινόσα ή να αφήσει μέσα τον Ρομό και να παίξει και με Ολατούντζι στην κορυφή. Να στείλει και ο ίδιος στους παίκτες του το μήνυμα με τις κινήσεις του ότι ΠΡΕΠΕΙ να κερδίσουμε.

Δεν το βλέπουμε αυτό. Ο Τρισκόφσκι δεν είναι σε καλή κατάσταση και στο τέλος της ημέρας δεν είναι κακό να γίνει αλλαγή ή να μείνει στον πάγκο σε ένα παιχνίδι.

Ο Καταλά καλείται να κάνει αυτοκριτική και να αλλάξει ίσως και λίγο την δική του προσέγγιση στα παιχνίδια για να βοηθηθεί και ο ίδιος τον εαυτό του αλλά πολύ περισσότερο την ομάδα μας.