«Στο μυαλό μου, οι νομικοί της ΑΕΚ κυριάρχησαν!»

Ο δικηγόρος, Γιώργος Χριστοφίδης, μίλησε στον Super Sport FM 104,0 για την απόφαση του Εφετείου στην έφεση της ΑΕΚ μας αναφορικά με την απόφαση του Αθλητικού Δικαστή για τον αγώνα της με τον Απόλλωνα ημερομηνίας 28.01.2022, για την 16η αγωνιστική του Πρωταθλήματος Cyta.

Αναλυτικά:

«Ίσως και το Εφετείο να έκρινε ότι η αποδέσμευση και άδεια της ΚΟΠ να επιτρέψει στους παίκτες της ΑΕΚ να αγωνιστούν, να ήταν το καθοριστικό σημείο να μην επέτρεπε την ένσταση του Απόλλωνα. Η απόφαση του Εφετείου είναι οριστική και τελεσίδικη. Δικαίωση θα πρέπει να νιώθει η ΑΕΚ και οι συνάδελφοι που εκπροσώπησαν την ομάδα. Στο μυαλό το δικό μου κυριάρχησαν. Ο Απόλλων είχε πετύχει στην ένστασή του αλλά όχι να πάρει τους βαθμούς. Και στη θέση τους ο καθένας νομικός θα προχωρούσε σε έφεση. Το σκεπτικό του Αθλητικού Δικαστή που πολύ σωστά κατά τη γνώμη μου εφεσίβαλε η ΑΕΚ».

«Ο επηρεασμός δεν περιορίζεται μόνο το ποδόσφαιρο. Η απόφαση αυτή θα πρέπει να προκαλέσει την αλλαγή του πρωτοκόλλου της ΚΟΠ. Θα πρέπει να υπάρχει κάποια διάκριση των αθλητικών δεδομένων και της προσωπικής ζωής των αθλητών. Στην προκειμένη περίπτωση βρέθηκαν με πολύ χαμηλό ιϊκό φορτίο και μετά από τρεις μέρες αρνητικοποιήθηκαν. Θα πρέπει οι αθλητές να μπορούν να κάνουν τακτικά τεστ για να επιστρέφουν πίσω στην ενεργό δράση όταν αρνητικοποιηθούν. Οι ειδικοί έχουν τη γνώση να αντιμετωπίσουν αυτό το θέμα με κάποια διαφορετική προσέγγιση σε σχέση με την υπόλοιπη μάζα του κοινού. Και εκεί εξάλλου έχουν υπάρξει αλλαγές».