«Με τον Εθνικό ήταν ο πιο σταθερός μας παίκτης, να τους έχουμε στο πλευρό μας»

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΑΕΚ μας, Κυριάκος Δημητρίου, μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 95.0 και στην εκπομπή «Κάνε Παιχνίδι» με τη Στέλλα Σωκράτους.

Αναλυτικά:

Για το παιχνίδι απέναντι στον Εθνικό: «Με κάθε σεβασμό στον αντίπαλο ναι, ήταν μια ισοπαλία εκτός προγράμματος, ο στόχος μας ήταν οι τρεις βαθμοί δεν τα καταφέραμε και πάει να πει ότι δεν ανταποκριθήκαμε, οφείλαμε να ανταποκριθούμε και να πάρουμε τους τρείς βαθμούς, δεν είμαστε καθόλου ικανοποιημένοι, οφείλουμε να συνεχίσουμε».

Για τα συνεχή ανεπιτυχή αποτελέσματα: «Εγώ μιλώ για αυτά που έχουμε πετύχει στον αγωνιστικό χώρο, έχουμε κερδίσει ένα παιχνίδι ντέρμπι αλλά δεν θα έχουμε καταφέρει στα υπόλοιπα. Είναι ξεκάθαρο ότι δεν διανύουμε τη καλύτερη μας στιγμή μέσα στην σεζόν αλλά από την στιγμή που είναι εδώ οι δυνατότητες, πιστεύω ότι μπορούμε να επιστρέψουμε και αυτό καλούμαστε να κάνουμε είναι δουλεία του τεχνικού επιτελείου, είμαστε εδώ για να παρουσιαζόμαστε θετικοί και να βρίσκουμε τις λύσεις, τις λύσεις για να βγει από το αδιέξοδο, να μπορέσει η ομάδα να επιστρέφει στα νικηφόρα αποτελέσματα. Δεν θα κοιτάξουμε πιο μακριά από το επόμενο παιχνίδι, γιατί την Τετάρτη διακυβεύεται η πρόκριση για τον επόμενο γύρο του κυπέλλου, να μπορέσουμε να πάρουμε την πρόκριση και μετά να συνεχίσουμε την πορεία μας με τον Άρη στην Αρένα».

«Όταν δεν κερδίζεις νομίζω η απάντηση είναι αυτονόητη, δεν είμαστε εδώ για να εξηγούμε τους λόγους, δεν είναι η δουλεία μας αυτή, το θέμα είναι εμείς οι ίδιοι να το διορθώσουμε, για εμάς είναι σημαντικό να έχουμε τον κόσμο στο πλευρό μας για να βγούμε μαζί από αυτή την κατάσταση. Το Σάββατο ήταν ο πιο σταθερός σε απόδοση ποδοσφαιριστής μας ο 12ος, ήταν κρίμα που δεν μπορέσαμε σε αυτή την έντονη παρουσία, να δώσουμε χαρά. Πρέπει να μείνει στο πλευρό μας όπως είναι από το ξεκίνημα. Πρέπει να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα και να μπουν τα πράγματα σε σειρά, να πάρουμε ψυχολογία και αυτοπεποίθηση. Οφείλουμε στο Μακάρειο να πάρουμε τους τρείς βαθμούς, να δούμε και τις επιλογές εντός των ωρών, αν θα προλάβουν το παιχνίδι και οι τελευταίοι νεοαποκτηθέντες, να πάρουμε το τρίποντο ηρεμίας, πρόκρισης. Παίζουμε Τετάρτη Σάββατο και μετά ξανά Τετάρτη το εξ αναβολής. Δεν έχουμε πολλά περιθώρια, είναι ασταμάτητο το πρόγραμμα».

Αν η απόφαση του αθλητικού δικαστή επηρέασε την ψυχολογία: «Δεν είμαι από αυτούς που θα το θεωρήσω και θα το επικαλεστώ, γιατί όταν το λες ακούγεται ως δικαιολογία δεν μου αρέσει να κάνω κάτι τέτοιο. Είναι φανερό ότι μπορούμε για πολλά περισσότερα, μπορούμε να επιστρέψουμε και αυτό πρέπει να το δείξουμε με τις πράξεις, που είναι το κάθε επόμενο 90λεπτο».

Για την τελευταία μεταγραφή, τον Γκασπάρ Παναδέρο: «Ο δεύτερος που έρχεται με μορφή δανεισμού, αποχώρησαν και κάποιοι άλλοι ποδοσφαιριστές, κάναμε προσθαφαιρέσεις για την τελική ευθεία της σεζόν εκεί όπου κρίνονται τα πάντα, όπως πάντα επιδιώκουμε μέσα από τις κινήσεις που κάνουμε να μας βοηθήσουν αυτοί οι ποδοσφαιριστές, να μας δώσουν επιπρόσθετες λύσεις, βοήθεια, ποιότητα σε συγκεκριμένες θέσεις που κρίθηκε ότι πρέπει να προχωρήσουμε, και να κοιτάξουμε το πως θα εκμεταλλευτούμε όλο το ρόστερ για την συνέχεια της σεζόν. Περιμένουμε να δούμε για την Τετάρτη, αν γίνει η εγγραφή τους για τον Παναδέρο και τον Αλτμαν. Έχουμε προβεί σε προσθήκες με στόχο να δοθούν περισσότερα εργαλεία για τον προπονητή για την τελική ευθεία της σεζόν. Διανύεις μια μεταγραφική περίοδο δεν μπορείς να είσαι απόλυτος τα δεδομένα μπορούν να ανατραπούν μέσα σε λίγες μόνο ώρες».

Για την απόφαση του αθλητικού δικαστή: «Θα προχωρήσουμε σε έφεση αυτό είναι δεδομένο, από εκεί και πέρα την επίσημη θέση την μεταφέραμε με πολύ επακριβή τρόπο με την ανακοίνωση την οποία εκδώσαμε, από εκεί και πέρα περιμένουμε τα επόμενα επεισόδια με την έφεση. Είχα πει ξανά το απόγευμα του Σαββάτου, κάποιες φορές είναι καλύτερα από το να πεις κάτι που δεν πρέπει, είναι καλύτερα να μην εξωτερικεύεις τα συναισθήματά σου μέσα από τις δηλώσεις. Μένουμε στο κείμενο της ανακοίνωσης στην οποία εξηγήσαμε τα πάντα, θα κάνουμε και δημοσιογραφική διάσκεψη. Έχουμε επτά μέρες για την έφεση».