Νέες ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΕΣ πληροφορίες για την υπόθεση με τα κρούσματα!

Πολύ σημαντικές πληροφορίες μεταφέρει το sport-fm.cy και ο συνάδελφος Χρίστος Χρίστου αναφορικά με την υπόθεση των κρουσμάτων στην ΑΕΚ μας.

Αναλυτικά:

“Σημαντικές εξελίξεις προέκυψαν κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας, με το Υπουργείο Υγείας να ανακοινώνει το αποτέλεσμα του πορίσματος της επιτροπής που συστάθηκε από τη γενική διευθύντρια του υπουργείου δρ. Χριστίνα Γιαννάκη σχετικά με την υπόθεση των εξετάσεων δειγμάτων παικτών της ΑΕΚ πριν το ντέρμπι με τον Απόλλωνα, για την 16η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Δείγματα που έτυχαν περαιτέρω επεξεργασίας στο Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής.

Η επιτροπή διαπίστωσε παρατυπίες από συγκεκριμένο εργαστήριο στη διαδικασία αναφοράς των εξετάσεων δειγμάτων παικτών της ΑΕΚ και όπως είναι σε θέση να γνωρίζει η ιστοσελίδα μας Sport-fm.com.cy, οι παρατυπίες αυτές αφορούν στη μη κατάθεση (για άγνωστους λόγους μέχρι στιγμής) στην πλατφόρμα του Υπουργείου Υγείας του πρώτου αποτελέσματος τεστ κορωνοϊού ενός από τους δύο ποδοσφαιριστές. Δηλαδή, δεν ενημέρωσε εάν το τεστ ήταν αρνητικό ή θετικό.

Πάντως, η πληροφόρηση μας αναφέρει ότι και στα δύο δείγματα των παικτών της ΑΕΚ είχε εντοπιστεί χαμηλό ιϊκό φορτίο. Τι σημαίνει αυτό; 1) Είτε ότι οι δύο ποδοσφαιριστές νόσησαν στο παρελθόν και ­κουβαλούσαν στον οργανισμό τους ιϊκό φορτίο που δεν μεταδίδεται. 2) Είτε εκείνη τη στιγμή άρχισαν να νοσούν. 3) Είτε βρήκε λανθασμένο αποτέλεσμα (σ.σ. υπάρχει περιθώριο λάθους) και έπρεπε να επαναληφθεί το τεστ.

Σε περιπτώσεις που εντοπιστεί χαμηλό ιϊκό φορτίο στον οργανισμό οποιουδήποτε ατόμου, το τεστ επαναλαμβάνεται επειδή υπάρχει αμφισβήτηση αποτελέσματος. Σε αυτή την κίνηση προχώρησε και η ΑΕΚ στην οποία (και συγκεκριμένα των δύο παικτών της) όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε καταλογίζονται ευθύνες μέσω της ανακοίνωσης του Υπουργείου Υγείας για παραβίαση των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Και εξηγούμε: Οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ αντί να τεθούν σε αυτοπεριορισμό και να περιμένουν ενημέρωση για επαναληπτικό τεστ όπως είθιστε στις πλείστες περιπτώσεις που εντοπίζεται χαμηλό ιϊκό φορτίο, πήγαν σε άλλα εργαστήρια για τεστ και μετά απευθύνθηκαν στο Υπουργείο Υγείας για άδεια.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες μας, όλα τα επαναληπτικά τεστ που έκαναν οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ ήταν αρνητικά όπως καταθέθηκαν και στο Υπουργείο, γι’ αυτό και η ομάδα της Λάρνακας προχώρησε στη χρησιμοποίησή τους στον ντέρμπι με τον Απόλλωνα. Η ΚΟΠ και ο Αθλητικός Δικαστής έχουν από χθες στην κατοχή τους το πόρισμα αναλυτικά, και καλούνται σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας «να τύχει δέουσας και ανάλογης αντιμετώπισης βάσει των κανονισμών της».

Με πιο απλά λόγια ότι ήταν να κάνει το Υπουργείο Υγείας το έκανε και πλέον το… μπαλάκι είναι στον Αθλητικό Δικαστή Αριστοτέλης Βρυωνίδης ο οποίος την Τετάρτη θα εξετάσει την ένσταση που κατέθεσε ο Απόλλων κατά του κύρους του αγώνα με την ΑΕΚ για αντικανονική συμμετοχή των Ροσάλες και Ακοράν”.