Παυλάκης Κουννάς: Είπε όχι στον ΑΠΟΕΛ και τίμησε τον Πεζοπορικό

Θα ανατρέξουμε αρκετά χρόνια πίσω. Σε μια εποχή ρομαντικού ποδοσφαίρου. Με ποδοσφαιριστές που έπαιζαν πραγματικά για τη φανέλα, και όχι για τα χρήματα και τη δόξα.

Ένας από αυτούς, ο δικός μας Παυλάκης Κουννάς. Ο άνθρωπος που ξεχώριζε για την ταχύτητά του, την ντρίμπλα του και τη δημιουργία στα γκολ της ομάδας.

Ο Αραδιππιώτης Παυλάκης Κουννάς κατέγραψε την πρώτη του εμφάνιση την σεζόν 1970-1971 με τη φανέλα της ομάδας του χωριού του Ομόνοιας Αραδίππου, μετά από προτροπή του κ. Λουκαϊδη. Φόρεσε τη φανέλα με τα περιστέρια στο στήθος μέχρι και το 1978, όπου η Ομόνοια Αραδίππου εξασφάλισε την άνοδό της στην πρώτη μεγάλη κατηγορία. Η συμβολή του στη μεγάλη αυτή επιτυχία της ομάδας της Αραδίππου τον έθεσε ψηλά στις μεταγραφικές λίστες πολλών μεγάλων ομάδων.

Στα 20 του χρόνια ο Παυλάκης Κουννάς, θα κερδίσει τη μεταγραφή του στον Πεζοπορικό, αφού πρώτα υπέγραψε στον ΑΠΟΕΛ. Παρόλο που η ομάδα της Λευκωσίας πρόσφερε πριμ ύψους 7 χιλιάδων λιρών στον Παυλάκη, η διοίκηση του Πεζοπορικού, έπειτα από έντονες διαπραγματεύσεις με τον παίκτη, κατάφερε να τον πείσει να φορέσει την καμήλα στο στήθος και να πάει τελικά στον Πεζοπορικό με πολύ πιο χαμηλή αμοιβή.

Από το 1978-79 μέχρι και το 1984-85 ο Κουννάς αποτελεί μέρος μιας φοβερής φουρνιάς παικτών που καταστούν τον Πεζοπορικό σε μια πολύ ισχυρή ομάδα. Χωρίς ωστόσο να πανηγυρίζει κάποιο πρωτάθλημα, αν και το άξιζε.

Το 1981 ο Πεζοπορικός θα τερματίσει στην δεύτερη θέση, πίσω από την Ομόνοια. Το 1984 ο “ΠΙΟΛΑΣ” θα φτάσει στον τελικό κυπέλλου Κύπρου, όμως θα ηττηθεί στην παράταση από τον ΑΠΟΕΛ. Η ομάδα της Λάρνακας διέθετε εξαιρετικό υλικό τόσο Κύπριων όσο και ξένων ποδοσφαιριστών την εποχή εκείνη.

Παίκτες όπως ο Κασπάρης, ο Φ. Θεοφάνους, ο Πασχάλης, ο Κουννάς, ο Κυριακίδης, ο Φάνος, ο Ιακώβου, ο Φιλίππου, ο Ερωτοκρίτου, ο Αντωνιάδης, ο Γαβριήλ, ο Λάμπρου, ο Δαμιανού , ο Βέρνον, ο Ραματάν και άλλοι , που αποτελούσαν μια πανίσχυρη ομάδα για την τότε εποχή.

Ο Κουννάς, όντας ένας από τους καλύτερους εξτρέμ της εποχής, θα επιτρέψει στην Ομόνοια Αραδίππου το 1985 στην οποία θα αγωνιστεί μέχρι το 1990, όπου και σταμάτησε το ποδόσφαιρο στα 29 του χρόνια. Με την Ομόνοια θα αγωνιστεί για δύο χρόνια στην Α’ κατηγορία, και τρία στην Β’ κατηγορία.

Ο Παυλάκης κατέγραψε μάλιστα και 8 συμμετοχές με το εθνόσημο στο στήθος, παρόλο που ήταν στην αποστολή πολύ περισσότερες φορές. Μετά το τέλος της καριέρας του ακολούθησε την προπονητική και εργάστηκε σε ομάδες μικρότερων κατηγοριών αλλά και σε ακαδημίες.

Μεγάλε Παυλάκη Κουννά σε ευχαριστούμε για όλα!

Αφήστε μια απάντηση