Αφιέρωμα: Ένας κεντρικός αμυντικός… «φονιάς»! (vids)

Χοσέ Μανουέλ Ρέι.

Μάλιστα καλά κάνει και σας λέει κάτι αυτό το όνομα καθώς για όσους δεν έχετε ακόμη καταλάβει πρόκειται για τον Βενεζουελάνο κεντρικό αμυντικό που είχαμε τη σεζόν 2007-2008.

Με ύψος 1,82 και «φονικό» ένστικτο στα απευθείας φάουλ και τις εκτελέσεις πέναλτι, πρόλαβε να αγαπηθεί από όλους μας και ο λόγος απλός. Έδινε πάντα το 100% και έβγαλε τον επαγγελματισμό του στο γήπεδο. Δεν ήρθε για διακοπές αλλά για να ξεχωρίσει, κάτι που έγινε.

Ποιος μπορεί να ξεχάσει τον τρόπο που κάρφωσε την Ανόρθωση στο ΓΣΖ όταν το ρολόι έδειχνε το 12ο λεπτό; Φοβερό φάουλ και 1-0 η ΑΕΚκάρα μας!

Δείτε το τέρμα του πρώην ποδοσφαιριστή μας:

Έπαιξε σε 20 αγώνες και σκόραρε 3 γκολ, ενώ έδινε και αρκετές ασίστ με την καλή μακρινή μπαλιά που διέθετε.

Ξεκίνησε την πλούσια του καριέρα στην Μαρίτιμο ντε Βενεζουέλα, όμως εκεί όπου ανδρώθηκε και βίωσε αγάπη ήταν στην Καράκας ΦΚ, ομάδα της γενέτειρας του.

Φόρεσε τη φανέλα με το εθνόσημο στο στήθος 116 φορές και πέτυχε 11 γκολ. Ένα εξ αυτών ήταν πραγματικά απίστευτο, και αναφερόμαστε σε αυτό κόντρα στον Ισημερινό το 2007.

Δείτε το και θα καταλάβετε:

Ο Ρέι ανάμεσα σε άλλα είχε πέρασμα και από τη Σκωτία, την Ισπανία και τη Χιλή. Ένας παίκτης που ήταν ποιοτικός και φρόντιζε να το δείχνει.

Δεν είναι τυχαίο πως στη ψηφοφορία για την καλύτερη ενδεκάδα των 20 χρόνων ζωής του σωματείου μας, ήταν στους υποψήφιους καλύτερους κεντρικούς αμυντικούς και μάλιστα ήταν πρώτος στις επιλογές μαζί με τον Χόφλαντ.

Κάποια από τα γκολ του Ρέι με τον Κίμωνα στο στήθος:

Σε ευχαριστούμε για την προσφορά σου Χοσέ Μανουέλ Ρέι!

Αφήστε μια απάντηση