Αφιέρωμα/Μπρέζετς: Με μόνο μία λέξη… «ΓΙΓΑΝΤΑΣ»! (pics & vid)

Ήταν ένας γίγαντας, ήταν ένα στολίδι των Κυπριακών γηπέδων! Ήταν ο γίγαντας-στολίδι του «ΚΙΤΙΟΝ» και της καλαθοσφαιρικής μας ΑΕΚ!

Σε ποιον αναφερόμαστε; Φυσικά στον Πρίμοζ Μπρέζετς (2.16 ύψος) ο οποίος τίμησε στο έπακρον την κιτρινοπράσινη φανέλα τη διετία 2015-2017!

Αφιέρωμα του aekskala.net από τον Κωνσταντίνο Κούλα

Ο Σλοβάκος φόργουορντ περπατάει τώρα στα 41 του χρόνια και έζησε τα περισσότερα του χρόνια στο μεγαλύτερο μπασκετικό πρωτάθλημα ανά το παγκόσμιο, το ΝΒΑ, παίζοντας σε ομάδες όπως, Ιντιάνα Πέισερς, Ντίτροιτ Πίστονς, Τορόντο Ράπτορς, Σαρλοτ Μπομπκατς, Φιλαδέλφεια και Μιλγουόκι Μπακς.

Ξεκίνησε την καριέρα του από την Κράσκι Ζίνταρ το 1996 στα 17 του χρόνια, ενώ η μεγάλη ευκαιρία και το μεγάλο βήμα στην καριέρα του έγινε το 2000 όταν επιλέχθηκε στα ΝΒΑ Drafts στο Νο27 από τους Ιντιάνα Πέισερς. Από εδώ λοιπόν ξεκίνησε αυτή η λαμπρή πορεία και καριέρα του υψηλόσωμου παικταρά.

Σε μονομαχία με τον Shaquille O’Neal

Μετά από μία δεκαετία ακριβώς, στα 30 του χρόνια πλέον αποφασίζει να ρίξει πέτρα πίσω του και να γυρίσει πίσω στα ευρωπαϊκά σαλόνια. Κατά την πρώτη πενταετία του 2010, αγωνίστηκε σε Krasnye Krylya, Lokomotiv Kuban και Nizhny Novgorod.

Το 2015 η ΑΕΚ μας και συγκεκριμένα ο τέως Πρόεδρος Αντρέας Λευκαρίτης σε συνεργασία με τον κόουτς Γιώργο Κετσελίδη, κάνουν την μεγάλη υπέρβαση και φέρνουν στην Λάρνακα για δικό μας λογαριασμό τον 35χρονο Πρίμοζ Μπρέζετς!

Τι και αν βάδιζε στα 35 του χρόνια; Aυτό δεν φαινόταν σε καμία περίπτωση. Ο άνθρωπος έκανε πράγματα και θαύματα εντός παρκέ. Ήταν αδιαμφισβήτητα μία από τις μεγαλύτερες μεταγραφές στην ιστορία μας.

Κατά την διετία 2015-2017 πραγματικά τα είδαμε όλα από τον συγκεκριμένο καλαθοσφαιριστή, ήταν πανταχού παρών και πανηγύρισε τα πάντα από πρωτάθλημα, κύπελλο μέχρι και ξέφρενη πορεία στην Ευρώπη όπου φτάσαμε στους «ΤΟΠ 16» του θεσμού!

Ο Πρίμοζ Μπρέζετς είχε εξαιρετική σχέση με τα αντίπαλα καλάθια ενώ ήταν ο άνθρωπος «κλειδί» στα ντέρμπι ο οποίος χάραζε τον δρόμο προς τις επιτυχίες. Όταν ήταν ντέρμπι ήταν αλλιώς για αυτό τον παικταρά, ειδικά με Κεραυνό και ΑΠΟΕΛ.

12/02/2015 ανακοινώθηκε από το σωματείο μας και ακριβώς δύο μήνες αργότερα και συγκεκριμένα στις 22/04/2015 πανηγυρίζουμε το δεύτερο πρωτάθλημα της ιστορίας μας με τον ίδιο στο τελευταίο παιχνίδι του τελικού να σταματάει στους 15 πόντους!

Στον δεύτερο του χρόνο πανηγυρίσαμε επίσης το πρωτάθλημα με το απίστευτο και απόλυτο 3-0 στους τελικούς κόντρα στους γαλαζοκίτρινους του ΑΠΟΕΛ κάνοντας ταυτόχρονα το back to back για πρώτη φορά στην ιστορία μας.

Ο Μπρέζετς στο τρίτο και πιο κρίσιμο παιχνίδι πέτυχε 18 πόντους.

Ενθουσιασμένος μετά το τέλος δήλωσε τα εξής:

Αναλυτικά:

Για την κατάκτηση του πρωταθλήματος:

«Είναι απίστευτο. Γνωρίζαμε πως η χρονιά μας δεν θα ήταν εύκολη. Είχαν μία καλή ομάδα (σ.σ. ο ΑΠΟΕΛ). Το τελευταίο παιχνίδι, όταν νομίζεις πως θα κερδίσεις, είναι πάντα το πιο δύσκολο. Νομίζω ότι αξίζαμε την νίκη αυτή, ήταν μία δύσκολη χρονιά για εμάς. Μία εξαιρετική αγωνιστική χρονιά, με την Ευρώπη και με όλα. Το μόνο λάθος ήταν που χάσαμε το Κύπελλο, όμως μπορούμε την νέα χρονιά να κατακτήσουμε και αυτό τον τίτλο».

Για τα συναισθήματα του μετά την κατάκτηση του τίτλου:

«Δεν υπάρχουν λόγια που να εξηγούν πως νιώθω αυτή την στιγμή. Θέλω να ευχαριστήσω τους οπαδούς μας που ήρθαν στο γήπεδο και μας υποστήριξαν. Αγαπάνε την καλαθόσφαιρα και εύχομαι να ευχαριστήθηκαν την κατάκτηση του τίτλου».

Οι κόποι του, η προσπάθεια του αλλά κυρίως οι εμφανίσεις του, οδήγησαν την διοίκηση Αντρέα Λευκαρίτη να ανανεώσει τον Σλοβάκο διεθνή και να τον δέσει για ακόμη ένα χρόνο στο «Κίτιον».

Μεγάλη και σημαντική κίνηση αυτή καθώς ο υψηλόσωμος φόργουορντ με Μ.Ο τους 17 πόντους ανά αγώνα συνέβαλε τα μέγιστα να φτάσουμε στην δεύτερη θέση του πρωταθλήματος και να πανηγυρίσουμε το πρώτο μας κύπελλο στην ιστορία μας.

Σε αυτό το FINAL-FOUR του κυπέλλου ο παικταράς, αναδείχθηκε ως ο πολυτιμότερος του θεσμού και όχι άδικα. Έκανε ό,τι ήθελε και ό,τι γούσταρε εντός αγωνιστικού χώρου! Στον ημιτελικό με αντίπαλο τον ΑΠΟΕΛ σκόραρε 22 πόντους ενώ στον τελικό με τον Κεραυνό το κοντέρ σταμάτησε στους 19!

Με οδηγό τον Μπρέζετς η ΑΕΚ μας παράλληλα πανηγύρισε και τα Σούπερ Καπ 2015 και 2016, ενώ ήταν και μέλος στην ξέφρενη πορεία στην Ευρώπη όπου και φτάσαμε μέχρι και τους «16» του θεσμού.

Μία ηγετική μορφή στα Κυπριακά γήπεδα, τίμησε στον μέγιστο βαθμό τον τιμημένο Κίμωνα και το ευχαριστώ είναι πολύ λίγο γι’ αυτόν τον παικταρά που ονομάζεται Πρίμοζ Μπρέζετς!

Έγινε με την αξία του ένα από τα αγαπημένα παιδιά της κερκίδας και όχι άδικα!

Μεγάλε Σλοβάκε, σε ευχαριστούμε για όλα, για όλες τις απίστευτες στιγμές που μας χάρισες και για όλα τα τρόπαια που βοήθησες να έρθουν!

Πρίμοζ Μπρέζετς λοιπόν κυρίες και κύριοι!!!!

Αφήστε μια απάντηση