Αφιέρωμα: Χουάνμα Ορτίθ, ένα έμπειρο μηχανάκι στην ομάδα μας! (pic+vid)

Ένας από τους καλύτερους και πιο έμπειρους ακραίους μπακ που πέρασαν από το νησί μας ήταν αδιαμφισβήτητα ο δικός μας Χουάνμα Ορτίθ τον οποίο γνωρίσαμε κατά την τριετία 2014-2017.

Αφιέρωμα από τον Αντρέα Καψή

Ο δεξιός μπακ είναι γεννημένος στις 3 Μαρτίου του 1982 στο Guardamar, ένα δήμο της επαρχίας του Αλικάντε στη Νότια Βαλένθια.

Η καριέρα του ξεκινά το 2001 στις ακαδημίες της Ατλέτικο Μαδρίτης. Αυτό από μόνο του λέει πολλά και εκεί έμαθε τα μυστικά του ποδοσφαίρου. Στη συνέχεια αγωνίστηκε σε άλλες ομάδες της πατρίδας του, έμεινε για 4 χρόνια στην Αλμερία (2007-2011) και μετά πήγε στη Σκωτία για λογαριασμό της Rangers.

Το 2012 επέστρεψε στην Ιβηρική Χερσόνησο και την 1η Σεμπτεβρίου του 2014 ο Τσάβι Ρόκα καλεί τον Ισπανό ακραίο μπακ, ο οποίος τότε ανήκε στην Γρανάδα, και τον πείθει να τον ακολουθήσει στο νησί μας μαζί με τη φουρνιά των Ισπανών που εντάχθηκαν στο ρόστερ μας εκείνη τη σεζόν.

Με την ΑΕΚ μας ο Ορτίθ κατέγραψε 8478 λεπτά συμμετοχής μετρώντας 99 συμμετοχές και 1 γκολ και είναι το 2ο μεγαλύτερο στατιστικό του σε ένα σύλλογο, καθώς στην κορυφή για αυτόν είναι η Αλμερία με 10930 λεπτά.

Γνωστός γα τις σέντρες φαρμάκι και τα ταχύτατα ανεβάσματα του στην αντίπαλη περιοχή, ο Ισπανός κατάφερε να αποτελεί βασικό γρανάζι της ομάδας μας και να γίνει ιδαίτερα αγαπητός προς του οπαδούς μας.

Το περίσσιο πάθος του, το ήθος του και ο επαγγελματισμός του έβγαιναν κάθε παιχνίδι μέσα στο γήπεδο.

Πάντα σωστός, μετρημένος και επαγγελματίας, τίμησε τον Κίμωνα και με το παραπάνω.

Ο κύκλος του στην ΑΕΚ μας έκλεισε το 2017, όπου ο 35χρονος πλέον Χουάνμα αποφάσισε να επιστρέψει στην χώρα του και και να αγωνιστεί σε μια πιο μικρή κατηγορία αφού πλέον οι δυνάμεις του άρχιζαν να τον εγκαταλείπουν.

Ακολουθεί βίντεο με στιγμές του Ορτίθ στην ΑΕΚ μας:

Σε ευχαριστούμε για όλα μεγάλε Ορτίθ, καθώς μας έδωσες το δικαίωμα να σε αγαπήσουμε και να σε εκτιμήσουμε μέσα από τις εμφανίσεις σου με τον Κίμωνα στο στήθος.

Αφήστε μια απάντηση