Αφιέρωμα: Γιώργος Θεοδότου, ένας παικταράς και κύριος στις καρδιές όλων μας!

Γιώργος Θεοδότου… Γνωστή φυσιογνωμία ο 48χρονος πλέον παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της ΕΠΑ και της ΑΕΚ Λάρνακας που άφησε το δικό του στίγμα φορώντας τον τιμημένο Κίμωνα στο στήθος.

Ένας από τους καλύτερους και από τους πιο ποιοτικούς ποδοσφαιριστές που γέννησε το νησί μας, ένας ποδοσφαιριστής παράδειγμα για τους νέους και ίνδαλμα για τους παλιούς.

Αφιέρωμα του aekskala.net από τον Κωνσταντίνο Κούλα

Ο Θεοδότου γέννημα του 1974 και συγκεκριμένα 1 Ιανουαρίου, ξεκίνησε τα πρώτα του βήματα στην ΕΠΑ Λάρνακας όπου σε ηλικία 16 ετών πραγματοποίησε το ντεμπούτο του από την θέση του δεξιού μπακ.

Σε αυτά τα τέσσερα χρόνια στην ΕΠΑ, πριν από την ένωση με τον Πεζοπορικό και την ίδρυση της μεγάλης μας αγάπης της ΑΕΚ, πραγματοποίησε στο σύνολο 44 συμμετοχές. Καθόλου άσχημα για ένα 20χρονο ποδοσφαιριστή.

Ο Γιώργος με την ίδρυση της ΑΕΚ μας πραγματοποιεί το ντεμπούτο του στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος κόντρα στον Εθνικό Άχνας. Το «ονειρεμένο» αυτό ντεμπούτο της ΑΕΚ μας αλλά και του ιδίου συνδυάστηκε με φοβερό του γκολ διαμορφώνοντας το τελικό σκορ 3-0 υπέρ μας.

Ο Κύπριος μπακ έμεινε στην ΑΕΚ μας μέχρι και το 2000 πραγματοποιώντας στο σύνολο 144 συμμετοχές με τα κιτρινοπράσινα. Το στατιστικό που εμείς ξεχωρίσαμε είναι πως σε αυτές τις 144 συμμετοχές οι 141 ήταν στην βασική ενδεκάδα και μόλις οι τρεις προήλθαν από αλλαγή. Πραγματικά απίστευτο!

Αποτελεί τον 5ο Κύπριο ποδοσφαιριστή με τις περισσότερες εμφανίσεις πίσω από τους Στυλιανίδη, Παναγιώτου, Μηνά και Ελευθερίου.

Σε αυτά τα 6 ολόκληρα χρόνια που τίμησε τον Κίμωνα πέτυχε 12 γκολ και έζησε απίστευτες στιγμές όπως τον τελικό το 1996 κόντρα στον ΑΠΟΕΛ, το Ευρωπαϊκό ντεμπούτο της ΑΕΚ μας κόντρα στην Αρμένικη  ΦΚ ΚΟΤΑΙΚ, και φυσικά τα δύο παιχνίδια απέναντι στην Μπαρτσελόνα των Γκουαρδιόλα, Ρονάλντο και όχι μόνο.

Για την ιστορία στο ένα από τα δύο αυτά παιχνίδια με τους Μπλαουγκράνα ο Θεοδότου βρισκόταν στην βασική ενδεκάδα. Πιο συγκεκριμένα, στο παιχνίδι που έγινε στην Ισπανία και ηττηθήκαμε 2-0 αγωνίστηκε συνολικά 78 λεπτά και αντικαταστάθηκε από τον Γεωργίου.

Ο Γιώργος Θεοδότου το 2000 παίρνει την απόφαση να μετακομίσει στην Ομόνοια Λευκωσίας μένοντας εκεί για μία 8ετία έχοντας στο ενεργητικό του 10 γκολ και 6 συνολικά τρόπαια.

Το 2008 στα 34 πλέον χρόνια αλλάζει πόλη και μετακομίζει ξανά στην Λάρνακα για λογαριασμό της Ανόρθωσης όπου στον ένα χρόνο εκεί έπαιξε μονάχα τρία παιχνίδια.

Το 2009 ο Κύπριος άσος παίρνει την μεγάλη απόφαση να κρεμάσει τα παπούτσια του μετά από μία πλούσια και γεμάτη καριέρα.

Σε αυτή την μεγάλη σταδιοδρομία δεν μπορούσε να μην αγωνιστεί και με το εθνόσημο στο στήθος, με το οποίο πραγματοποίησε συνολικά 70 συμμετοχές.

Ο συγκεκριμένος παίκτης αγαπήθηκε πολύ από τους οπαδούς μας και όχι άδικα, βάση τα κατορθώματα του αλλά προ πάντων για το πάθος που παρουσίαζε σε κάθε του εμφάνιση με τον τιμημένο Κίμωνα στο στήθος αλλά και με την ΕΠΑ.

Στα 20χρονα του σωματείου μας ο κόσμος τον επιβράβευσε και στην πράξη καθώς μετά από ψηφοφορία περίπου 3 000 οπαδών μας ψηφίστηκε ως ο κορυφαίος δεξιός μπακ στην ιστορία της ομάδας μας. Σε αυτή την ενδεκάδα ήταν και ο μοναδικό Κύπριος! Αυτή η επιβράβευση πέρα για πέρα δίκαιη.

Πανηγυρικό στιγμιότυπο με Κλήμη Αλεξάνδρου

Το 2015 σε μία συνέντευξη ο Χρίστος Γερμανός, παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Απόλλωνα, ερωτήθηκε από τον δημοσιογράφο για τον αντίπαλο που τον δυσκόλεψε περισσότερο στην καριέρα του. Η απάντηση λακωνική. «Ο Γιώργος Θεοδότου της ΑΕΚ και μετέπειτα της Ομόνοιας! Πολύ καλός τεχνίτης και γρήγορος». Από αυτή την απάντηση καταλαβαίνουμε πολλά για την ποιότητα του Κύπριου μπακ!

Η αγάπη του για την ΑΕΚ δεν σταματά και συνεχίζεται! Το 2018 γίνεται ο τεχνικός διευθυντής των ακαδημιών μας. Ένας παλαίμαχος ποδοσφαιριστής που μάτωσε την κιτρινοπράσινη φανέλα στο πλάι των μικρών!

Τον Ιούνιο του 2019 η συνεργασία αυτή λύνεται, όμως ο Γιώργος δεν σταματά να βλέπει από κοντά την ΑΕΚ μας και να θέλει το καλό της.

Ένας ποδοσφαιριστής που σίγουρα τα έδωσε όλα και τίμησε στο έπακρον την κιτρινοπράσινη φανέλα, ένας παίκτης που αγαπήθηκε από την κερκίδα και συνεχίζει να εκτιμά και να αγαπά την ομάδα μας.

Γιώργο Θεοδότου σε ευχαριστούμε για όλες τις στιγμές και για όλα που πρόσφερες στην ομάδα μας! Ήσουν, είσαι και θα συνεχίσεις να είσαι μέσα στις καρδιές όλων μας!

Στο παρακάτω βίντεο δείτε γκολ του Θεοδότου από όλη του την καριέρα σε ΑΕΚ και Ομόνοια:

Αφήστε μια απάντηση