Αφιέρωμα/Αλεξάντερ Νέγκρι: Ήρθε, είδε και… ρίζωσε για τα καλά στην ομάδα μας! (pics+vids)

Αλεξάντερ Νέγκρι. Ένα όνομα μια ιστορία για την ΑΕΚ μας καθώς ο Κυπριοποιημένος πλέον παλαίμαχος τερματοφύλακας αγωνίστηκε για αρκετά χρόνια με τον Κίμωνα στο στήθος και έδωσε το 100% για να φέρει νίκες στην ομάδα μας.

Τα πρώτα του βήματα και το εισιτήριο για την Ευρώπη

Ο Νέγκρι ξεκίνησε την καριέρα του στις ακαδημίες της Ponte Preta. Γεννημένος στο Vinhedo της Βραζιλίας στις 27 Μαρτίου το 1981, φυσιολογικά όπως και οι περισσότεροι στη ‘’χώρα του καφέ’’ είχε μέσα του το ‘’μικρόβιο’’ της μπάλας.

Από το 2000 μέχρι το 2004 φόρεσε 42 φορές τη φανέλα της Ponte Preta και οι καλές του εμφανίσεις του άνοιξαν την πόρτα για την Ευρώπη. Πιο συγκεκριμένα, η Γαλλική AC Ajaccio τον απέκτησε όμως τον έδωσε δανεικό στην Universitatea Craiova με την οποία έπαιξε σε 10 αγώνες.

Οι παικταράδες που είχε για συμπαίκτες

Ο Αλεξάντερ παράλληλα είχε φορέσει και τη φανέλα της Εθνικής Βραζιλίας (στις μικρότερες ηλικίες) και υπήρξε συμπαίκτης με τους Κακά, Μαϊκόν, Ρομπίνιο, Τιάγκο Μότα και όχι μόνο.

Παίκτες με απίστευτη καριέρα και παραστάσεις, που σίγουρα η συναναστροφή μαζί τους βοηθά πολύ στο να βελτιωθείς σε αυτό που κάνεις.

Ο επαναπατρισμός και το κεφάλαιο Ελλάδα

Ο Νέγκρι στη συνέχεια αφού είδε πως στα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα δεν έπαιρνε τα αγωνιστικά λεπτά που επιθυμούσε, γύρισε στη Βραζιλία για λογαριασμό της Fortaleza.

Οι 35 του εμφανίσεις κέντρισαν το ενδιαφέρον του Άρη Θεσσαλονίκης, με την Ελληνική ομάδα να τον κάνει δικό της την περίοδο 2006-2007.

Και η μόνιμη κάθοδος στην Κύπρο!

Και κάπου εκεί ο ΑΠΟΠ κάνει μια κίνηση που θα είναι σημαντική για τον ίδιο τον Νέγκρι. Θα τον πείσει να κατηφορίσει προς την Κύπρο, με τον ίδιο σίγουρα να μην μπορεί να υπολογίζει πως αυτό θα κρατήσει 11 συναπτά έτη (εννοούμε ως ποδοσφαιριστής).

Από το 2007 μέχρι το 2009, ο Βραζιλιάνος τερματοφύλακας φοράει 29 φορές τη φανέλα του ΑΠΟΠ και κάνει εξαιρετικά παιχνίδια. Αυτό θα οδηγήσει την ΑΕΚ μας στο να τον αποκτήσει, το καλοκαίρι του 2009.

Η γιγάντωση στην ομάδα μας

Ο Νέγκρι θα παραμείνει για 6 χρόνια κάτοικος Λάρνακας και θα γράψει τη δική του ιστορία με την ΑΕΚ.

Ένας πολύ καλός τερματοφύλακας και χαρακτήρας, κάτι που βοηθούσε και τα αποδυτήρια του συλλόγου μας. Με εξαίρεση τη χρονιά 2012-2013 όπου πάει δανεικός στη Δόξα, ο Αλεξάντερ καταγράφει 125 συμμετοχές με τον Κίμωνα στο στήθος.

Πιο έμπειρος από ποτέ συνεισφέρει τα μέγιστα στο να μπει η ομάδα ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ και να καταγράψει μάλιστα και μια αξιοπρόσεκτη πορεία.

Ορισμένα πέναλτι που απέκρουσε ο Νέγκρι με τη φανέλα της ομάδας μας:

Μετά το 1:15 του πιο κάτω video:

Μετά το 1:00 του πιο κάτω video:

Ας το πάρουμε λίγο από την αρχή όμως, το καλοκαίρι του 2009. Ο Νέγκρι από την Πέγεια θα πήγαινε στην Ομόνοια, αλλά την υστάτη τον κάναμε δικό μας.

Ο Σάββας Κωνσταντίνου, ο τότε προπονητής μας, του τόνισε πόσο πολύ τον ήθελε. Ο Βραζιλιάνος κίπερ δεν αρνήθηκε την πρόταση μας, ήρθε όταν ήμασταν στη Β’ Κατηγορία και βοήθησε πάρα πολύ με τα χαρακτηριστικά που διαθέτει. Πίστεψε σε εμάς και αυτό τον τιμά ιδιαίτερα.

Μάλιστα ο ίδιος παλαιότερα σε συνέντευξη του τόνισε πως η καλύτερη του επιλογή στην Κύπρο ήταν το να πάει στην ΑΕΚ!

Έζησε νίκες σε ντέρμπι, είσοδο σε ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ και αλλαγή διοίκησης. Σε όλα αυτά ήταν παρών και ήταν στιγμές που τον έδεσαν συναισθηματικά με την κιτρινοπράσινη στολή.

Και μέσα σε όλη αυτή την πορεία φτάνουμε στο καλοκαίρι του 2015 όταν πλέον ο Νέγκρι αποχωρεί από την ομάδα μας, καθώς είχε προηγουμένως ενημερωθεί πως είναι εκτός πλάνων. Ο ίδιος κάθισε με τη διοίκηση στο ίδιο τραπέζι και τα βρήκανε στο οικονομικό, μιας και ο σεβασμός ήταν αμοιβαίος.

Δείτε από το 7:50 μέχρι το 11:25 και από το 12:20 μέχρι το τέλος του πιο κάτω video ορισμένες καλές αποκρούσεις του 39χρονου πλέον πρώην παίκτη μας όσο αγωνιζόταν στην ΑΕΚ:

Μάλιστα σε αυτό το σημείο να σημειώσουμε πως το 2015 ο Νέγκρι Κυπριοποιήθηκε και πήρε κλήση στην Εθνική ομάδα επί Πάμπου Χριστοδούλου.

Χωρίς αμφιβολία ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής έδωσε και πήρε πολλά από την ΑΕΚ, ενώ καθ’ όλη την πορεία του στην ομάδα μας έδειξε τον επαγγελματισμό του. Σίγουρα δεν έλειψαν και τα λάθη, όμως αυτά είναι μέσα στο παιχνίδι και σίγουρα είναι ανθρωπίνως αδύνατο να εξαφανιστούν.

Το τέλος μιας πλούσιας καριέρας

Ο κίπερ ύψους 1,82 θα συνεχίσει την καριέρα του στη Δόξα, ενώ παράλληλα είχε και πρόταση από τη Νέα Σαλαμίνα.

Τα επόμενα χρόνια θα τον βρουν εκεί, ενώ παράλληλα θα κλείσει την πλούσια του καριέρα στον ΘΟΙ Λακατάμειας, με τον δρόμο της προπονητικής να ανοίγεται διάπλατα μπροστά του.

Σήμερα εργάζεται στον ΑΣΙΛ Λύσης ως προπονητής τερματοφυλάκων, και όλοι έχουν να πουν τα καλύτερα για αυτόν.

Εμείς ευχαριστούμε τον Νέγκρι για όλα όσα έκανε για την ομάδα μας, καθώς φαινόταν και στο γήπεδο πως ήθελε να δώσει το κάτι παραπάνω για την ΑΕΚ μας.

Αφήστε μια απάντηση