Αφιέρωμα: Τιμ Ντε Κλερ, ένα έμπειρο μηχανάκι στην ομάδα μας! (pic+vid)

Ένας από τους καλύτερους και πιο έμπειρους ακραίους μπακ που πέρασαν από το νησί μας ήταν αδιαμφισβήτητα ο δικός μας Τιμ Ντε Κλερ, τον οποίο γνωρίσαμε κατά την διετία 2011-2013.

Ο αριστερός μπακ είναι γεννημένος στις 8 Νοεμβρίου του 1978 στο Leiden της Ολλανδίας. Πριν πάρει μεταγραφή στην ΑΕΚ μας δεν αγωνίστηκε ποτέ σε άλλη ξένη ομάδα. Είχε όμως μία πολύχρονη και πλούσια καριέρα στο Ολλανδικό πρωτάθλημα Εredivisie.

Ο έμπειρος μπακ αγωνίστηκε με επιτυχία στις ομάδες των Άγιαξ, Αλκμάαρ και Φέγενορτ. Με τον Αίαντα στο στήθος μάλιστα πανηγύρισε και πέντε τίτλους, δύο νταμπλ τις σεζόν 97/98 και 01/02 όπως επίσης και ένα κύπελλο την χρονιά 98/99. Ακόμη ένα τίτλο, αυτό του κυπέλλου πανηγύρισε και με την Φέγενορτ την σεζόν 07/08.

Αναλυτικά τα στατιστικά του στις Ολλανδικές ομάδες:

Ομάδα Συμμετοχές Γκολ Ασσίστ
Άγιαξ 90 2 6
Αλκμάαρ 196 4 12
Φέγερορντ 109 1 13

Οι κόποι και οι εξαιρετικές εμφανίσεις του Τιμ Ντε Κλερ έφεραν καρπούς και την σεζόν 2005 παίρνει την παρθενική του κλήση για την Εθνική ομάδα της Ολλανδίας με τον τότε προπονητή Μάρκο Φαν Μπάστεν. Μέχρι και το 2008 όπου τερμάτισε την καριέρα του στους Οράνιε κατέγραψε συνολικά 17 συμμετοχές έχοντας στο ενεργητικό του μία ασσίστ.

Ο 33χρονος τότε ακραίος μπακ το 2011 πήρε την μεγάλη απόφαση να αλλάξει παραστάσεις και να δοκιμάσει την τύχη του στην μεγαλόνησο μας φορώντας τα κιτρινοπράσινα, μετά από παρότρυνση του τεχνικού μας διευθυντή Τζιόρντι Κρόιφ.

Αυτά τα δύο χρόνια με τον Κίμωνα στο στήθος μετάδωσε στην ΑΕΚ μας την ενέργεια του, την ευελιξία του, την τεχνική του κατάρτιση όπως και τις μαγικές του σέντρες.

Το ντεμπούτο του το πραγματοποίησε στις 21/7/2011 στο πλαίσιο του πρώτου προκριματικού του Γιουρόπα Λιγκ κόντρα στην Φλοριάνα Μάλτας μέσα στο ΓΣΖ κερδίζοντας την με 1-0 όπου σήμαινε και την πρόκριση στον επόμενο γύρο.

Την αμέσως επόμενη βδομάδα μας συστήθηκε για τα καλά. Εντός έδρας νίκη για την ομάδα μας με 3-0 απέναντι στην Τσέχικη Μλάντα Μπόλεσλαβ με τον Ολλανδό μας μπακ να ΜΑΓΕΥΕΙ κυριολεκτικά μέσα στο γήπεδο. Στο πρώτο τέρμα της ΑΕΚ μας μετά από προσωπική του ενέργεια κέρδισε πέναλτι, όπου ο συμπατριώτης του Γκρέγκορ Φαν Ντάικ ευστόχησε για το 1-0. Το 2-0 προήλθε από τον Γκονζάλο Γκαρσία με κοντινό πλασέ μετά από μαγική ασσίστ του Ντε Κλερ. Στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης ήταν η σειρά του να γράψει το όνομα του στον πίνακα των σκόρερ με ένα δυνατό πλάγιο σουτ εντός περιοχής για να διαμορφώσει το τελικό 3-0.

Τα στιγμιότυπα ΑΕΚ – Μλάντα Μπόλεσλαβ 3-0:

Τελείωσε τα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ έχοντας το απόλυτο. Επτά συμμετοχές χωρίς να χάσει λεπτό και συνείσφερε στο μέγιστο για να καταφέρει η ΑΕΚκάρα μας να προκριθεί στους ομίλους Ευρωπαϊκής διοργάνωσης για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Κάτι παρόμοιο συνέβηκε και στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ καθώς ο πολύπειρος μας μπακ χρησιμοποιήθηκε και στις έξι αγωνιστικές με φουλ 90λεπτα.

Το ντεμπούτο του στο Κυπριακό πρωτάθλημα πραγματοποιήθηκε στις 29 Αυγούστου του 2011 στο εντός έδρας παιχνίδι μέσα στο ΓΣΖ κόντρα στον ΑΠΟΕΛ. Το παιχνίδι έληξε ισόπαλο χωρίς τέρματα.

Κατά την διετία 2011-2013 στις εγχώριες διοργανώσεις αγωνίστηκε στο σύνολο 46 παιχνίδια. Για τους λάτρεις τις στατιστικής ίδρωσε εντός γηπέδου 3842 αγωνιστικά λεπτά πετυχαίνοντας τέσσερις ασσίστς κόντρα σε Ερμή Αραδίππου, Αναγέννηση Δερύνειας, Απόλλων Λεμεσού και Ολυμπιακό Λευκωσίας.

Εδώ πρέπει να αναφέρουμε ότι σε όσα παιχνίδια είχε την δική του προσφορά στα γκολ, όλα μας οδήγησαν στην νίκη, μάλιστα και με μηδέν παθητικό.

Ο Τιμ Ντε Κλερ σε αυτό το σύντομο διάστημα που φόρεσε τα κιτρινοπράσινα κατάφερε να γίνει με την αξία του ένας από τους αγαπημένους ποδοσφαιριστές της κερκίδας μας καθώς πρόσφερε τα πάντα από όλες τις πλευρές σε κάθε παιχνίδι αγωνιζόμενος με τον Κίμωνα στο στήθος.

Μακάρι να κρατούσε κι άλλο. Σε ευχαριστούμε για όλα Ολλανδέ!!

Αφήστε μια απάντηση