Συνέντευξη Καταλά: Η κλήση του Κρόιφ, ο Ιραόλα και η πρόταση της ΑΕΚ μας!

Σε Ισπανικό μέσω μίλησε ο τεχνικός της ΑΕΚ μας Νταβίντ Καταλά. Τι είπε για την Κύπρο, την θητεία του στην ΑΕΚ, πως ανέλαβε την πρώτη ομάδα και άλλα.

Αναλυτικά:

«Όλα ξεκίνησαν στα τέλη του 2012. Πριν παίξω για την άνοδο στην La liga με τη Θέλτα, με πήρε τηλέφωνο ο Τζόρντι Κρόιφ, που τότε ήταν τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ. Μου είπε ότι ήθελε να είμαι μέρος του έργου. Δεν είχα παίξει ποτέ στο εξωτερικό και ήθελα να περιμένω να δω αν θα ανέβουμε στην πρώτη κατηγορία. Τα καταφέραμε και ανανέωσα με την ομάδα αλλά μου είπαν ότι θα έχω λίγα λεπτά, οπότε είπα στον Jordi αν η προσφορά ίσχυε ακόμα».

Δεν θα πίστευα ποτέ ότι αυτή η περιπέτεια θα συνεχιζόταν σχεδόν 10 χρόνια αργότερα. “Το κυπριακό ποδόσφαιρο είναι επαγγελματικό, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις δεν φαίνεται έτσι. Διευκολύνσεις, καθυστερήσεις πληρωμών. Στην ΑΕΚ ήρθε πριν λίγα χρόνια ένας νέος πρόεδρος που έκανε οικονομική ένεση και η ΑΕΚ δεν σταμάτησε να αναπτύσσεται. Έχουμε ένα νέο γήπεδο και θέλουμε να εφαρμόσουμε το δικό μας στυλ . Να είμαστε πρωταγωνιστές με την μπάλα».

Για το πως ανέλαβε προπονητής στην ΑΕΚ:

«Μου πρότειναν να προπονήσω την ομάδα κάτω των 19. Ήταν η πρώτη του προπονητική εμπειρία. Ήταν πολύ καλό για μένα. Την επόμενη χρονιά, 2020/21, πήγα στη Βαρκελώνη για να ολοκληρώσω το δίπλωμα προπονητή και η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα να πάρω κλήση για την πρώτη ομάδα».

Για τον Άντονι Ιραόλα:

«Είμαι πολύ χαρούμενος για αυτόν. Άφησε και εδώ έργο. Επιθετικό ποδόσφαιρο. Το ίδιο που κάνει και στη Ράγιο. Είναι εκπληκτικό το πώς μεγαλώνει».

Οι στόχοι της ομάδας:

“Ο στόχος είναι να προκριθούμε στα ευρωπαϊκά κύπελλα , αλλά προφανώς αν αντέξουμε στα ψηλά δεν θα εγκαταλείψουμε τίποτα».

Για την Κύπρο:

«Μία από τις ιδιαιτερότητες της Κύπρου είναι η διαίρεση του νησιού σε Ελληνική πλευρά και Τούρκικη. Μια ιστορική σύγκρουση και ένα αόρατο σύνορο που ελέγχεται από τον ΟΗΕ. Προφανώς μπορείς να περάσεις και δεν θα σου συμβαίνει τίποτα. Τώρα υπάρχει μια στιγμή ειρήνης, αλλά είναι μια σύγκρουση με πολλές πληγές ανοιχτές».